VIDEO: Acesta a fost discursul lui Zidane la pauza finalei de la Cardiff

La pauza finalei de la Cardiff, Zidane si-a lasat elevii singuri, timp de 7 minute. Conform jurnalistului Jose Sanchez, aceasta a fost una dintre masurile inovatoare pe care Zizou le-a adus inaintea meciurilor importante la echipa.

A facut exact acelasi lucru la prima victorie de pe Camp Nou, a facut exact acelasi lucru la pauza meciului derby castigat clar pe Calderon, a facut-o si in pauza finalei de la Cardiff: “Zidane acorda incredere totala acestui lot, prin urmare, chiar daca i-a surprins enorm pe jucatori cand le-a oferit acest ragaz intim, i-a si castigat imediat de partea lui, pentru ca au realizat ca are incredere in parerea lor. E de fapt maniera antrenorului de a le arata ca parerile lor conteaza, ca fiecare e important. Si e felul in care le transmite Zidane ca pana intra el, trebuie sa-si expuna singuri argumentele si sa invete impreuna unde si cum au gresit” a explicat jurnalistul.

La pauza finalei de la Cardiff, dupa 7 minute in care au ramas singuri pentru a discuta intre ei, Zizou a intrat in vestiar. S-a facut liniste si fiecare dintre baieti l-au ascultat cu atentie pe antrenor. Discursul sau il puteti urmari in clipul de mai jos. Pentru cei care nu inteleg spaniola, acestea sunt cuvintele antrenorului care a adus de doua ori Uefa Champions League:

“Va zic doar doua lucruri. Este o finala, meciul asta nu e greu doar pentru noi, ci si pentru ei. Cel mai important e sa fim mult mai agresivi defensiv, dar fara a risca sa luam cartonase. Trebuie sa ajungem la timp la fiecare faza. Sa fim mult mai uniti, multi mai agresivi! Ei, au un 4-4-2 in teren cu Alves si Mandzukic foarte sus. Trebuie sa coboram putin, iar atunci cand avem mingea sa ridicam iute ritmul. Cand plimbam mingea dintr-o parte in alta a terenului, trebuie sa va ganditi rapid cum sa le rupeti randurile. Avem nevoie de mai multa amplitudine si de mai mult ritm pozitiv. Atentie, in defensiva! Trebuie sa punem mai tare piciorul la minge! E o finala, baieti! Vom suferi! Trebuie sa suferim! Dar golul va veni”.

Cuvintele sale au fost intampinate cu aplauze de catre jucatori. Deznodamantul il stim cu totii. La pauza a fost Real Madrid – Juventus 1-1. S-a terminat senzational, pentru noi toti, madrilenii. Si asta, in ciuda faptului ca Zidane nu e in conceptia unora un antrenor de calitate. Clipul de mai jos, mie imi demonstreaza contrariul si imi intareste convingerea ca avem antrenorul cel mai potrivit la echipa.

La+charla+de+Zidane+a+los+jugadores+en+el+descanso+de+la+final+de+Cardiff
by footbie.com

PS: Observati va rog gestul pe care il face Zidane la minutul 1:30. Inainte sa discute cu baietii sai, antrenorul curata emblema uriasa din fata lor.

Despre autor

Tags: , ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap