Zinedine Zidane a plecat de la Real Madrid: « Merci, Zizou! »

Merci Zizou

Plecarea lui Zinedine Zidane este o veste ingrozitoare pentru fanii Real Madrid. O tragedie, chiar. Pleaca cel mai bun antrenor din istoria recenta a Realului, omul care a readus echipei secolului XX gloria de alta data, castigand de trei ori la rand, Uefa Champions League. Pare un registru din alte epoci, din alte vremuri. Dar e real si prezent.

Zidane a preluat o echipa dezumflata in urma cu doi ani si jumatate si o lasa cu 9 trofee pe plus, dintre care 3 Ligii ale Campionilor, 1 titlu in Spania, 2 Mondialuri ale Cluburilor, 2 Supercupe ale Europei si 1 Supercupa a Spaniei. Astazi, pleaca un antrenor exceptional si o portavoce impecabila a clubului nostru. Un tehnician care a aparat clubul intr-o maniera mai mult decat decenta si pe jucatorii sai pana in ultima zi pe banca tehnica. Un domn, un cavaler pe cal alb, un salvator, un antrenor de epoca, ideal pentru orice club care cauta echilibru si performanta.

Si pleaca, fara a spune vreun cuvant urat, despre nimeni. Poate ca avea, dar si-a pastrat pana in ultima secunda eleganta-i caracteristica. Plecarea lui Zidane inseamna plecarea unei legende. Alaturi de Alfredo di Stefano si Cristiano Ronaldo, Zidane este sportivul cel mai important din istoria acestui club grandios. Astazi, pleaca fabulosul dribling plin de mister, pleaca voleul de la Glasgow, pleaca cel mai impresionant control de balon si vestiar din istoria noastra recenta. Astazi, pleaca cel mai bun antrenor posibil pentru un club din era moderna, care a preluat in vestiar in flacari si l-a transformat intr-o FAMILIE.

Niciodata nu i-au fost recunoscute meritele ca MARE ANTRENOR. Niciodata! “Nu este un bun strateg”, “nu este un mare tactician”, “nu are calitate pentru Real Madrid”. Asta spuneau. Toti si-au inghitit cuvintele in zilele in care Madridul aduna tacut dar impresionant trofee peste trofee. Zidane a fost capabil sa schimbe din mers sistemul de joc de la 4-3-3 la 4-4-2 fara sa asigure traume echipei, si a fost intotdeauna abil in a schimba cand si ce trebuie pe parcursul meciurilor sau a unui sezon. Cu exceptia lui Keylor Navas, pe care l-a aparat cu toata inima, a lui Sergio Ramos si Cristiano, la Zidane n-au existat titulari. Nici macar Benzema nu s-a bucurat de statutul asta, oricat de multi au insistat asupra acestui capitol.

Zidane n-a facut nunta la victorii si nici inmormantare la infrangeri. A gestionat ca nimeni altul un lot plin de vedete si de orgolii si si-a apropiat rapid cel mai greu vestiar din lume. Ne-a oferit nopti magice, pe care n-am stiut sa le apreciem ca atare. Si dupa care vom plange, in ziua cand ele nu vor mai exista, desi azi, pareau perfect normale, perfect banale. Astazi, Zinedine Zidane a ales sa plece. Pentru binele Realului, si pentru binele sau. In urma sa raman performante uluitoare si momente incredibile. In urma sa raman fani tristi. In urma sa raman incasari record, fara cheltuieli mari. In urma sa ramane un presedinte pe care nu l-am vazut niciodata atat de abatut, aproape distrus. In urma sa ramane un Madrid glorios si foarte greu de gestionat de oricine-i va succede.

Merci Zinedine! Merci Zidane!

Despre autor

Tags: , , , ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap