115 ani de legenda: Feliz Cumpleaños Madridistas, Feliz Cumpleaños mi Madrid!

115 ani de legenda: Feliz cumpleanos Madridistas

Pe 6 martie 1902, un grup de iubitori ai fotbalului fondau intr-o maniera oficiala clubul Madrid Foot Ball Club. In aceeasi zi, acestia stabileau prima conducere a clubului formata din presedintele Juan Padros Rubio, vicepresedintele Manuel Mendia, Secretarul General Jose de Gorostizaga, trezorierii Antonio S. Neyra, Mario Giralt si Carlos Mertens precum si purtatorii de cuvant Alvaro Spottorno si Arturo Melendez.

Echipa avea sa imbrace un echipament similar cu cel al formatiei Cortinthians din Londra cu un brodaj special pe piept consfiintit intr-o emblema remarcabila. Doar trei zile mai tarziu, Madrid Foot Ball Club avea sa joace primul sau meci. Era de fapt un meci inaugural in care au evoluat toti componentii echipei pentru a se stabili, care dintre ei vor alcatui echipa de baza a clubului. Peste numai cateva zile, Heraldo del Sport anunta sosirea in Spania a domnului Arthur Johnson, cel care transmisese deja ideea partidei pentru stabilirea lotului precum si imprumutul ideii de echipament de la Corinthians Londra. Johnson, un englez cu foarte multe cunostinte in materie despre care puteti citi aici, avea sa fie primul antrenor oficial din istoria clubului.

Pe 13 mai 1902, noul club din Madrid avea sa joace impotriva celor de la Barcelona un meci pe care il pierdea cu 3-1. Dupa acel meci insa, Madrid Foot Ball Club, baza clubului de astazi, Real Madrid Club de Futbol, avea sa inceapa o istorie spectaculoasa. De fapt, avea sa rescrie istoria cu litere de-o schioapa!

La 115 ani distanta, avem privilegiul de a ne aduna intr-o tara aflata la mii de kilometri distanta de Capitala Spaniei pentru a trai euforic pasiunea numita Real Madrid. Si credeti-ma pe cuvant, intr-o lume care tinde sa-si piarda principiile si valorile, din punct de vedere sportiv, o bucurie mai mare, nici ca exista! Feliz cumpleanos, madridistas! Feliz cumpleanos, mi Madrid!

Despre autor

Tags: , ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap