2016: Anul Cristiano Ronaldo

Browse By

2016 a fost un an destul de aiurea pe toate planurile si nu are rost sa mai amintim de acesta deoarece slava Domnului a trecut. Dar dupa propriile sale cuvinte, 2016 a fost cel mai bun an din cariera lui Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro.Va voi scuti de povestea trista a unui mic baiat din Funchal, Madeira si de cariera fulminanta pe care a avut-o pana acum (nu de alta dar nu are rost sa citim cand putem vedea filmul).

2016 insa pentru Cristiano a fost un an aproape perfect, an care pentru el a insemnat un succes pe mai toate planurile, atat la nivel  individual cat si la nivel de echipa, fie ea de club fie ea mult iubita nationala.

Portugalia ajutata de acest Vasco da Gama al sportului rege  a ajuns pe noi culmi … in finala campionatului europeean, finala  pe care a si castigat-o intr-un mod entuziasmant parca desprins din platourile de la Hollywood aducand in fostul prim imperiu colonial primul trofeu la nivel de tara la fotbal. E de prisos de mentionat ca pana in acest an Cristiano este  cel mai selectionat jucator si golgheterul tarii cu un numar mai mult decat dublu de goluri fata de al doilea clasat ( Luis Figo )

La nivel de club Real a castigat cea de-a 11-a liga a campionilor, cea de-a treia din cariera lui Ronaldo, Supercupa si campionatul mondial al cluburilor , iar golurile sale din sezonul 15-16 pentru cel de-al 6-lea sezon la rand trecute de 50 il propulseaza impreuna cu performantele la nivel de nationala, spre al 4-lea balon de aur , si acum cateva ore titlul de cel mai bun jucator din lume pe 2016  (titlu reinstaurat de Fifa in acest an care a renuntat la numele FIFA dinaintea balonului de aur)

745 de punte din 1259 posibile , adica 59% ca si procentaj daca e sa facem o comparatie cu procentajele de la Balonul de aur in versiunea FIFA  unde cel mai mare procentaj a fost in 2011 unde messi a avut 47% .

15941453_1183869148348834_1738959302315389589_nCel mai bun jucator din europa in versiunea UEFA, cel mai bun jucator in opinia FIFA , cel mai bine platit atlet in conform Forbes , cel mai bun jucator conform multor alte publicatii , ales in mai toate echipele atunci cand s-au imaginat echipele cele mai bune din acest an , golgheterul all time al Champions league , si detinatorul titlului de jucatorul cu cele mai multe goluri intr-o stagiune de Champions league (17) , singurul jucator care a dat gol din 2004 si pana in 2016 la fiecare editie FIFA a campionatului european sau mondial, singurul jucator care a aparut in FIFApro XI pentru doua echipe diferite , singurul jucator care a dat gol in fiecare minut al unui meci oficial (Ramos e cel care a dat gol in fiecare minut al prelungirilor ), golgheterul all time al celui mai mare club din lume . s.a.m.d pentru ca lista poate continua .

Totusi,in 2017 chiar daca nu a parut in forma maxima si chiar daca a fost chinuit de accidentari si poate ajuns un pic de varsta chiar si cei de la CIES il pun in fruntea atacantilor europei pentru  anul care a trecut,  drept recunoastere a performantelor sale .

Pentru mine cel care sunt doar un umil spectator al acestui spectacol oferit de acest “cel mai cel ” galactic timp de atatia ani ma inteb oare cat mai poate continua.  Pentru ca timpul nu  iarta pe nimeni, iar mai nou nici lumea . Ce se va intampla cand Ronaldo  , peste nici o luna de acum la 32 de ani ,nu va mai trece borna de 50 de goluri pe sezon , sau cand nu va mai juca meci de meci ,  cand va incepe sa fie chinuit de accidentari sau cand … va fi rezerva. Cum vom reactiona noi cei care il ridicam in slavi an de an, cand nu va mai putea performa la acelasi nivel ? Pana atunci, tot ceea ce pot face este sa ma inclin in fata unei legende. Obrigado, Cristiano!

 • psycho

  si acum atentie pentru urmatoarele meciuri.nu depindem de nimeni,suntem stapanii proriului destin.ca si alti colegi si eu consider ca putem realiza mai mult in acest sezon.hala madrid !

 • Florentino

  :)))

 • Florentino

  Chiar merita un articol baiatul asta. Felicitari! Sa curga criticile, sunt destul “madridisti” care nu se bucura de acest succes fantastic. 16 trofee intr-un an: la mai multe!

 • Razvan…

  Istoria il va aseza acolo unde ii este locul, pt mn e cel mai mare pt altii e doar un jucator bun, dar Real Madrid nu va mai avea un asemenea jucator multi ani de acum inainte. Dupa tripla din sezonul trecut toti erau in extaz cu piticul si uite ca al nostru Cristiano anul care tocmai a trecut i-a dat ceata fara prea mult efort ridicand cea dea 11 urecheata deasupra capului cu Real si apoi le-a mai infipt un cutit in rana contestatarilor cu Europeanul. Hai cu tripla anul asta si trageti cortina peste separatisti.

 • SKYnick

  Eu sper sa se insoare si sa mai faca vreo 2-3 prunci…

  • Vlad Vld

   daca ai sti ce scrie presa din uk despre el… mai nou relatia cu d-soara rodriguez e de fatada sa acunda “adevarata” orientare sexuala a lui cr7….mars javrelor…

   • zece

    E posibil. Sanatos nu e sigur

   • SKYnick

    Sa scrie ce vrea… Haters gonna hate!

 • zece
 • Sker2

  s-a dus Odegaard.. un sezon juma imprumutat in olanda..

  • Vlad Vld

   nu am vazut nimic oficial..

   • Vlad Vld

    pe soccerway. deja e dat in lotul lui herenveen… nu-i rau locul 4 in olanda o echipa plina de pustani( doar 5-6 jucatori peste 24 ani…) 2 suedezi si un norvegian in lot.. le -ia fata la multi daca joaca ..

 • Real..eu..

  Ignorantii au alta parere.

 • chudy444

  gfan.in

Real Madrid Romania