Real Madrid Romania

Juntos ganamos siempre !

ABC: Motivele demiterii lui Carlo Ancelotti de la Real Madrid

Real Madrid l-a concediat astazi pe Carlo Ancelotti din functia de antrenor principal al echipei. Cotidianul ABC din Madrid prezinta si argumentele care au stat la baza acestei decizii, in afara de evidentul criteriu al sezonului ratat de tehnicianul nascut la Reggiolo. Spaniolii sustin ca oficialii blanco au fost deranjati in principal de sezonul complet ratat din 2014-2015 si de faptul ca echipa a avut in mana titlul de campioana (cinci puncte avans la un moment dat in campionat). Iata insa pe scurt care considera ABC ca sunt motivele demiteriii lui Ancelotti:

1. Pregatirea fizica

Un aspect vizibil si in primul sezon al lui Carlo cand echipa a avut mult de suferit pe final de sezon a continuat ” sa existe” si in cel de-al doilea an. Jucatorii lui Real Madrid au ajuns ca in cele mai importante ale sezonului fie sa fie indisponibili din cauza variilor probleme fizice fie sa nu poate “sta in ghete”. Conducerea i-a semnalat aceste probleme inca din finalul sezonului trecut, insa Ancelotti a dat asigurari ca situatia este remediabila. N-a fost! Real Madrid a avut in acest sezon 17 jucatori cu probleme fizice in timp ce FC Barcelona doar cinci.

2. Schimbarile din timpul meciului

Carlo Ancelotti a fost in opinia conducerii clubului blanco incapabil sa revolutioneze un meci sau sa-i schimbe soarta prin schimbarile pe care le-a efectuat in acest sezon. Spre deosebire de fostul antrenor Jose Mourinho, execelent la acest capitol, italianul s-a demonstrat a fi inflexibil si foarte putin inspirat in foarte multe ocazii. Totul a culminat cu semifinala Ligii Campionilor contra lui Juventus cand a efectuat o singura modificare in 90 de minute (si aceea post pe post) cand echipa avea nevoie disperata de gol

3. Eternele probleme la faze fixe

Pentru un antrenor de sorginte italiana, Ancelotti a clacat la acest capitol neasteptat. Real Madrid a pierdut puncte esentiale cu Barcelona, Athletic, Valencia si mai ales Atletico Madrid din pricina proastei organizari defensive a acestor faze. Trupa lui Simeone a fost echipa care a penalizat cel mai des la acest capitol Madridul lui Ancelotti, iar lucrurile nu s-au schimbat deloc din primul sezon pana in prezent

4. Los pesos pesados (jucatorii cu greutate din lot) mereu titulari indiferent de forma

Ancelotti n-a fost capabil in opinia conducerii merengue sa puna piciorul in prag in fata jucatorilor cu greutate din vestiar. Indiferent de forma lor sportiva, de momentele in care aveau nevoie de respiro sau de situatia lor medicala, jucatorii cu greutate au fost mereu titularizati! Aspectul acesta nu a fost deloc bine vazut de catre conducatorii merengue care au tradus prin intermediul acestui criteriu si sustinerea vehementa a liderilor din vestiar pentru antrenorul italian. In plus, prin folosirea constanta a acestor jucatori si evitarea rotatiilor, italianul a diminuat serios cota de piata a unor fotbalisti vandabili: Navas era cotat la 15 milioane de euro, acum valoreaza jumatate, Illarramendi a costat 40 de milioane la fel, Coentrao, Lucas Silva, Khedira sau Nacho aflandu-se si ei in aceeasi situatie.

Tags: , ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap