ABC: Motivele demiterii lui Carlo Ancelotti de la Real Madrid

Browse By

Real Madrid l-a concediat astazi pe Carlo Ancelotti din functia de antrenor principal al echipei. Cotidianul ABC din Madrid prezinta si argumentele care au stat la baza acestei decizii, in afara de evidentul criteriu al sezonului ratat de tehnicianul nascut la Reggiolo. Spaniolii sustin ca oficialii blanco au fost deranjati in principal de sezonul complet ratat din 2014-2015 si de faptul ca echipa a avut in mana titlul de campioana (cinci puncte avans la un moment dat in campionat). Iata insa pe scurt care considera ABC ca sunt motivele demiteriii lui Ancelotti:

1. Pregatirea fizica

Un aspect vizibil si in primul sezon al lui Carlo cand echipa a avut mult de suferit pe final de sezon a continuat ” sa existe” si in cel de-al doilea an. Jucatorii lui Real Madrid au ajuns ca in cele mai importante ale sezonului fie sa fie indisponibili din cauza variilor probleme fizice fie sa nu poate “sta in ghete”. Conducerea i-a semnalat aceste probleme inca din finalul sezonului trecut, insa Ancelotti a dat asigurari ca situatia este remediabila. N-a fost! Real Madrid a avut in acest sezon 17 jucatori cu probleme fizice in timp ce FC Barcelona doar cinci.

2. Schimbarile din timpul meciului

Carlo Ancelotti a fost in opinia conducerii clubului blanco incapabil sa revolutioneze un meci sau sa-i schimbe soarta prin schimbarile pe care le-a efectuat in acest sezon. Spre deosebire de fostul antrenor Jose Mourinho, execelent la acest capitol, italianul s-a demonstrat a fi inflexibil si foarte putin inspirat in foarte multe ocazii. Totul a culminat cu semifinala Ligii Campionilor contra lui Juventus cand a efectuat o singura modificare in 90 de minute (si aceea post pe post) cand echipa avea nevoie disperata de gol

3. Eternele probleme la faze fixe

Pentru un antrenor de sorginte italiana, Ancelotti a clacat la acest capitol neasteptat. Real Madrid a pierdut puncte esentiale cu Barcelona, Athletic, Valencia si mai ales Atletico Madrid din pricina proastei organizari defensive a acestor faze. Trupa lui Simeone a fost echipa care a penalizat cel mai des la acest capitol Madridul lui Ancelotti, iar lucrurile nu s-au schimbat deloc din primul sezon pana in prezent

4. Los pesos pesados (jucatorii cu greutate din lot) mereu titulari indiferent de forma

Ancelotti n-a fost capabil in opinia conducerii merengue sa puna piciorul in prag in fata jucatorilor cu greutate din vestiar. Indiferent de forma lor sportiva, de momentele in care aveau nevoie de respiro sau de situatia lor medicala, jucatorii cu greutate au fost mereu titularizati! Aspectul acesta nu a fost deloc bine vazut de catre conducatorii merengue care au tradus prin intermediul acestui criteriu si sustinerea vehementa a liderilor din vestiar pentru antrenorul italian. In plus, prin folosirea constanta a acestor jucatori si evitarea rotatiilor, italianul a diminuat serios cota de piata a unor fotbalisti vandabili: Navas era cotat la 15 milioane de euro, acum valoreaza jumatate, Illarramendi a costat 40 de milioane la fel, Coentrao, Lucas Silva, Khedira sau Nacho aflandu-se si ei in aceeasi situatie.

 • COSTEL

  PUERIL.ANGELITO NOI AM GASIT MAI MULTE PE AICI…..

 • psycho

  mai mult decat pertinente.putem adauga si noi cateva.

  • http://realmadrid.com.ro/ Angelito

   Eh, pe astea nu le vede nimeni. Carlo e zeu, sa-l plangem! Perez e un nenorocit, care face ce vrea el si isi bate joc de club. Lamaiiiiiiii va rog!

   • http://www.realmadrid.com.ro MihaiR

    Nu sunt sigur ca iti sunt de ajuns, dar incerc sa ajut !

    • http://realmadrid.com.ro/ Angelito

     Hahahaa, multumesc Mihai 🙂

 • doctoracu

  Punctul patru trebuia sa fie primul si sa se numeasca “pupatul in fund al jucatorilor care au fost titulari indiferent de forma sau adversar”.

 • Dorian Preda

  De acord cu toate si as putea adauga inca vreo 3,4…

 • http://realmadrid.com.ro/ Angelito

  Eduardo Inda: “In toata aceasta saptamana s-au facut varii campanii in incercarea de a-i forta mana lui Florentino pentru a-l pastra pe Ancelotti. La ce foloseste aceasta propaganda din presa, cand stim cu totii de zeci de ani ca la Madrid daca termini un sezon fara trofee, pleci acasa? Asa se intampla in orice corporatie mare: nu ai rezultate, nu te pastreaza nimeni pentru ca esti un domn! Ancelotti a fost concediat pt ca nu a castigat nimic in acest an, dar mai ales pentru ca vestiarul il controla pe el, nu el controla vestiarul. In plus, din punct de vedere fizic,este cel mai slab Madrid pe care l-am vazut in ultimii 20 de ani”

  • bembiluna

   Uuuuu…ce tupeu.

   • http://realmadrid.com.ro/ Angelito

    Tupeu si dreptate doamna Daniela. Inda stie multe lucruri din clubul asta, de multe ori tace, dar cand vorbeste stie ce zice

   • sanbk2002

    Dar ce bine vede lucrurile!!!

    • http://www.realmadrid.com.ro MihaiR

     Exact cum trebuie. Numai ca nemernicii aia din presa lor au de castigat din a-l pupa in fund pe Carlo.

  • psycho

   astia sunt genul de oameni cu care ar trebui sa se inconjoare presedintele.

  • psycho

   am citit de n ori citatul si nu ma satur,este chintensenta acestui dezastru.

  • Mocanu Razvan

   Iar acum, sase luni mai tarziu, Ramos joaca cu inflirtratii El Clasico si se pozitioneaza gresit la 3 din cele 4 goluri..
   ANTRENORUL N-A AVUT PUTEREA SA-I SPUNA LUI RAMOS CA IN ACEL MOMENT ESTE SUB PEPE SI VARANE SI TREBUIE SA STEA PE BANCA!!!
   Ce s-a schimbat?

Real Madrid Romania