Benitez interviu exploziv in El Pais: “Ideea mea nu este sa avem mingea, ci sa o avem si sa stim ce facem cu ea”

Intr-un interviu acordat pentru El Pais, Rafa Benitez a vorbit despre asteptarile noului sezon: “Cel mai important este ca oamenii sa inteleaga ceea ce jucam. Ideea noastra este nu doar sa avem mingea, ci sa o avem, dar sa stim ce sa facem cu ea. Atunci cand nu o avem, sa stim cum s-o recuperam. Atunci cand incercam sa o recuperam sa o facem cat mai repede si cat mai sus. Suntem o echipa de tranzitie rapida, nu vom incerca sa tinem de minge doar pentru a impresiona statisticile. Eu vreau ca jucatorii mei ofensivi sa aiba libertate in joc,insa trebuie sa ne imbunatatim randamentul defensiv, iar acest aspect incepe de la oamenii din fata si continua cu aparatorii nostri. Nu ne putem apara foarte jos, suntem Real Madrid, trebuie sa invatam sa recuperam foarte repede si sus, iar daca nu putem face mereu asta, avem nevoie de o tranzitie extrem de rapida si de pozitiva in care fiecare sa-si respecte rolul si pozitia din acel moment” a explicat Benitez.

Tehnicianul madrilen a comentat si pozitionarea lui Gareth Bale in rol de mediapunta: “Avem o problema pe care si-o doresc multi antrenori: Isco, James, Bale, Cristiano, Karim…Avem jucatori foarte ofensivi, cu o calitate impresionanta, iar ceea ce trebuie sa facem este sa incercam sa le imbinam caracteristicile in folosul echipei. Gareth spre exemplu ataca extraordinar de bine spatiile, James si Isco joaca foarte bine intre linii, Cris este un finalizator incredibil din orice pozitie, Karim este foarte combinativ si iese foarte bine la primire. Ei trebuie sa aiba libertate de miscare. Pozitiile lor? Trebuie sa joace acolo unde se simt cel mai bine. Sa gasesti pozitia fotbalistului in care el se simte cel mai bine, iar echipa sa beneficieze totodata de acea pozitie, este cu adevarat o cheie a succesului” anunta Rafa.

Discutia dintre reporter si tehnicianul madrilen s-a mutat imediat spre sistemul de joc, iar explicatiile lui Benitez au tras un semnal de alarma: “Vad ca lumea crede ca un 4-3-3 este mai ofensiv decat un 4-2-3-1. Oamenii trebuie sa inteleaga ca aceasta reprezentare grafica inseama doar o pozitionare a jucatorilor in teren. Eu vad multe echipe in fotbalul actual care incep in 4-3-3, dar de fapt evoleaza cu un 4-1-4-1. Sistemul de joc nu ne arata daca o echipa e ofensiva sau defensiva. Eu pot sa fiu ofensiv cu 4-2-3-1, asezandu-mi defensiva la cinci metri in spatele liniei de la centrul terenului, sau pot sa fiu foarte defensiv asezand-o in careu si coborandu-mi mijlocasii defensivi. Vreau o echipa ordonata si echilibrata intre cele doua faze. Asta inseamna ca sunt defensiv?”

Noul antrenor al Madridului a discutat si despre situatia “dublului pivot” atat de mult evidentiata in ultimele saptamani in discutiile de analiza tactice ale viitorului echipei: “La Napoli am incercat des sa joc asa. La Real am avut meciuri in 4-4-2, in 4-3-3 sau in 4-2-3-1. Depinde de caracteristicile jucatorilor, pentru ca prin ceea ce fac in teren, “dublul pivot” ne permite sa fim mai mult sau mai putin protejati. Noi avem mijlocasi foarte ofensivi, daca doar unul dintre mijlocasii nostri este usor defensiv, riscul ramane mare. Atunci, cheia este adaptarea si responsabilitatea. Am vazut meciuri aici in care lateralii erau foarte sus, iar fundasii centrali si unui dintre mijlocasii centrali ramaneau descoperiti si singuri. Atunci orice contraatac devine periculos. “

Intrebat despre situatia lui Benzema si eventuala sosire a unui alt numar 9, Benitez a replicat: “Sa ai variante evident ca mereu te poate ajuta. Benzema este un mare jucator. Una dintre ideile mele in acest an este ca el sa depaseasca bariera celor 20-25 de goluri marcate. Am incredere in el, iar in afara de el avem variante de joc in ofensiva si jucatori diferiti. Ronaldo spre exemplu…un incredibil jucator in jocul aerian.”

Despre autor

Tags: , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap