Benitez interviu exploziv in El Pais: “Ideea mea nu este sa avem mingea, ci sa o avem si sa stim ce facem cu ea”

Browse By

Intr-un interviu acordat pentru El Pais, Rafa Benitez a vorbit despre asteptarile noului sezon: “Cel mai important este ca oamenii sa inteleaga ceea ce jucam. Ideea noastra este nu doar sa avem mingea, ci sa o avem, dar sa stim ce sa facem cu ea. Atunci cand nu o avem, sa stim cum s-o recuperam. Atunci cand incercam sa o recuperam sa o facem cat mai repede si cat mai sus. Suntem o echipa de tranzitie rapida, nu vom incerca sa tinem de minge doar pentru a impresiona statisticile. Eu vreau ca jucatorii mei ofensivi sa aiba libertate in joc,insa trebuie sa ne imbunatatim randamentul defensiv, iar acest aspect incepe de la oamenii din fata si continua cu aparatorii nostri. Nu ne putem apara foarte jos, suntem Real Madrid, trebuie sa invatam sa recuperam foarte repede si sus, iar daca nu putem face mereu asta, avem nevoie de o tranzitie extrem de rapida si de pozitiva in care fiecare sa-si respecte rolul si pozitia din acel moment” a explicat Benitez.

Tehnicianul madrilen a comentat si pozitionarea lui Gareth Bale in rol de mediapunta: “Avem o problema pe care si-o doresc multi antrenori: Isco, James, Bale, Cristiano, Karim…Avem jucatori foarte ofensivi, cu o calitate impresionanta, iar ceea ce trebuie sa facem este sa incercam sa le imbinam caracteristicile in folosul echipei. Gareth spre exemplu ataca extraordinar de bine spatiile, James si Isco joaca foarte bine intre linii, Cris este un finalizator incredibil din orice pozitie, Karim este foarte combinativ si iese foarte bine la primire. Ei trebuie sa aiba libertate de miscare. Pozitiile lor? Trebuie sa joace acolo unde se simt cel mai bine. Sa gasesti pozitia fotbalistului in care el se simte cel mai bine, iar echipa sa beneficieze totodata de acea pozitie, este cu adevarat o cheie a succesului” anunta Rafa.

Discutia dintre reporter si tehnicianul madrilen s-a mutat imediat spre sistemul de joc, iar explicatiile lui Benitez au tras un semnal de alarma: “Vad ca lumea crede ca un 4-3-3 este mai ofensiv decat un 4-2-3-1. Oamenii trebuie sa inteleaga ca aceasta reprezentare grafica inseama doar o pozitionare a jucatorilor in teren. Eu vad multe echipe in fotbalul actual care incep in 4-3-3, dar de fapt evoleaza cu un 4-1-4-1. Sistemul de joc nu ne arata daca o echipa e ofensiva sau defensiva. Eu pot sa fiu ofensiv cu 4-2-3-1, asezandu-mi defensiva la cinci metri in spatele liniei de la centrul terenului, sau pot sa fiu foarte defensiv asezand-o in careu si coborandu-mi mijlocasii defensivi. Vreau o echipa ordonata si echilibrata intre cele doua faze. Asta inseamna ca sunt defensiv?”

Noul antrenor al Madridului a discutat si despre situatia “dublului pivot” atat de mult evidentiata in ultimele saptamani in discutiile de analiza tactice ale viitorului echipei: “La Napoli am incercat des sa joc asa. La Real am avut meciuri in 4-4-2, in 4-3-3 sau in 4-2-3-1. Depinde de caracteristicile jucatorilor, pentru ca prin ceea ce fac in teren, “dublul pivot” ne permite sa fim mai mult sau mai putin protejati. Noi avem mijlocasi foarte ofensivi, daca doar unul dintre mijlocasii nostri este usor defensiv, riscul ramane mare. Atunci, cheia este adaptarea si responsabilitatea. Am vazut meciuri aici in care lateralii erau foarte sus, iar fundasii centrali si unui dintre mijlocasii centrali ramaneau descoperiti si singuri. Atunci orice contraatac devine periculos. “

Intrebat despre situatia lui Benzema si eventuala sosire a unui alt numar 9, Benitez a replicat: “Sa ai variante evident ca mereu te poate ajuta. Benzema este un mare jucator. Una dintre ideile mele in acest an este ca el sa depaseasca bariera celor 20-25 de goluri marcate. Am incredere in el, iar in afara de el avem variante de joc in ofensiva si jucatori diferiti. Ronaldo spre exemplu…un incredibil jucator in jocul aerian.”

 • COSTEL

  in primul rand imi foloseste cuvintele frazele conceptia.
  acum sa vedem actiunea….
  ca gura a fost buna.
  TEORIA ….PRACTICA NE OMOARA.

  • http://realmadrid.com.ro/ Angelito

   E bine Motane, deci semanati, te identifici cu el :)))) Acum lasand gluma la o parte, cam are dreptate in ceea ce zice, iar fraza ” Am vazut meciuri aici in care lateralii erau foarte sus, iar fundasii centrali si unui dintre mijlocasii centrali ramaneau descoperiti si singuri. Atunci orice contraatac devine periculos. “ o spuneam si noi aici anul trecut la greu. Ma surprinde ca Benitez vine si spune pe fata acest lucru, pt ca e dureros pt fostul antrenor, care fie n-a realizat niciun mement gravitatea situatiei, fie nu stia ce sa faca sa plece. Altfel nu-mi explic

   • psycho

    care fost “antrenor”?!

    • Dorian Preda

     :))))

 • Dorian Preda

  Asta e Rafa! Vorbeste deschis, vorbeste bine, explica bine si demonstreaza cu fiecare cuvant ca are sange in instalatie si ca poate explica pe intelesul oricui. Sunt foarte mandru de el, cred in el si cred in noul Madrid. Atentie!! Este nevoie de 2-3 luni pt ca lucrurile sa mearga asa cum omul isi doreste, nu va asteptati sa rupem norii dupa prima etapa! Discurs coerent, explicit, fara ascunzisuri. Exact cum am spus…nu von vedea parade de protectie ale jucatorilor pentru el, nu vom simti ca Rafa e tatal jucatorilor si fratele mai mare. Va exista insa respect, va exista unitate si spirit. O sa vedeti ca nu m-am inselat deloc in privinta sa si ca este un antrenor de top.

  • zece

   Tactic Rafa e foarte doxat dar la mai toate echipele a avut probleme cu jucătorii pentru ca păstrează distanță prea mare între ei. O-m trăi și o-m vedea

 • psycho

  are cuvintele la el .in rest cum spuneam,pretemporada mai dureaza la noi.

 • http://www.last.fm/user/ODirlewanger Alex

  Bun interviul, are raspunsurile la el Rafa 🙂
  Mi-au placut si astea doua:

  Q: Are you thinking of acquiring another striker with different characteristics from Benzema?

  Rafa: Having options for whatever position always helps. For example in midfield, you can have a player better at being a holding midfielder and another better at distribution. Depending on the match you can elect one or the other. In the case of a forward it’s the same. Benzema is a fantastic player, and my desire is for him to surpass 20-25 goals this year. I have to place enough confidence in this/him. And even beyond Benzema we have sufficient options to provide a different sort of attack. For example Ronaldo is an extraordinary header of the ball.

  Q: In the past, Real Madrid’s dressing room has swallowed many coaches. Are you managing the egos well?

  Rafa: I’ve had much conversations with the players. There has been talk about the dangers of what rotations can bring. Well rotations depend on the players, how the year is going, and positions. You can’t rotate just for rotating-sake. We do immense analysis of every change. Sometimes someone rests not to make way for another player or because they are tired, but because they are at risk of injury. Some players can be at 70% and still be better than others at 100%. I can’t play the Audi Cup with the same players in two days. But if we have a CL Final and an important Liga match, I probably will. It’s also different having a winger that runs a lot of metres compared to a centre back that covers less ground. It’s not the same for a player of level 10 to play at a lower level 7 and still win the match, compared to a player of a level 7 playing at a level 5.

 • bembiluna

  Am vazut meciuri aici in care
  lateralii erau foarte sus, iar fundasii centrali si unui dintre
  mijlocasii centrali ramaneau descoperiti si singuri. Atunci orice
  contraatac devine periculos
  Aha, aha…

Real Madrid Romania