Capitanul meu! Gladiatorul a atins o borna istorica: SR 600 si o dorinta

“Real Madrid a platit clauza de reziliere a contractului fotbalistului Sergio Ramos. Madrilenii achita 27 de milioane de euro, pentru “noul Fernando Hierro”. Asa anunta in pe 1 septembrie 2005 cotidianul El Pais, transferul lui Ramos pe Santiago Bernabeu.

“Mi-e greu sa reactionez pentru ca am semnat cu echipa la care am visat sa joc. Cu toate ca sunt un tip linistit, care nu se agita, mi-am dorit ca acest transfer sa se faca, iar nervii din ultima zi a campaniei de transferuri au fost inevitabili. Sunt multumit si vreau sa multumesc Sevillei pentru ca mi-a permis sa cresc atat de mult incat sa merit un transfer la Real Madrid. Firesc, am dubii. Stiu ca vin la un club urias,unde pretentiile sunt foarte mari, iar asteptarile cresc de la o zi la alta. Imi place tricoul cu numarul 4 si sper sa il port la Real Madrid. Sa port tricoul lui Fernando Hierro ar fi o uriasa mandrie pentru mine” a declarat Sergio Ramos pe aeroportul Barajas, la cateva ore de la anuntul transferului sau de la Sevilla la Real Madrid.

“Nicun fundas din lume nu valoreaza 27 de milioane de euro plus TVA cat a platit Real Madrid pentru Sergio Ramos” a tunat presedintele Sevillei Jose Maria Del Nido, vizibil suparat ca Ramos a solicitat sa plece la Madrid.

“Cu 20 de minute inainte de a expira perioada de inregistrare a transferurilor, Madridul si-a asigurat semnatura lui Ramos, un fundas pe care Florentino Perez il vede “noul Fernando Hierro”. Un pariu foarte riscant, pentru cel care devine cel mai scump platitor din istoria fotbalului spaniol, un presedinte dispus sa investeasca toti banii abonatilor clubului madrilen, pentru a-si intari aura de super presedinte” ataca si cotidianul AS, in ziua in care Real Madrid a anuntat pe site-ul oficial transferul lui Ramos de la Sevilla.

Cele 20 de milioane de euro platite de Newcastle pentru Michael Owen au mers spre Sevilla, iar Madridul isi configura lotul pentru sezonul 2005-2006.

Au trecut 13 ani de atunci, iar Sergio Ramos este astazi capitanul Realului si, foarte probabil, cel mai mare fundas din istoria clubului. 13 ani si 4 Uefa Champions League in dreptul sau. 13 ani si 600 de meciuri in tricoul merengue. 13 ani si nimeni nu mai face comparatia dintre Sergio si Fernando Hierro.

Acum se poate vorbi deja ca Real Madrid il cauta pe “noul Sergio Ramos”. Doar ca un nou Sergio Ramos, nu mai exista! Sergio e unic! Cu bune, cu rele, cu gura sa mare de andaluz, cu ifosele sale de lider, cu toate eliminarile dintr-o cariera atat de bogata, cu toate capriciile carora Florentino Perez le raspunde mereu ca un yes-man, cu golurile sale decisive si mai ales cu spiritul sau fenomenal.

El este Sergio Ramos, capitanul echipei mele. Are 32 de ani si a implinit la Amsterdam 600 de meciuri in tricoul blanco. Iar printre realizarile din viata sa, se numara inclusiv faptul ca pe fiul meu, il cheama ca pe el. Datorita lui, nu datorita mie.

In curand ii va depasi pe Hierro si Gento care au 601 meciuri la Real. Apoi probabil si pe Santillana, care are 645 de meciuri.

Vor ramane doar 3 jucatori cu mai multe meciuri in istoria Realului decat Ramos: Raul, Casillas si Sanchis. Daca imi doresc ceva de la el, imi doresc sa fie atat de calculat precum Sanchis si atat de inteligent precum Raul, incat numele capitanului meu, sa fie acolo sus, primul in topul prezentelor.

De la tine Sergio, mai vreau inca 142 de meciuri minim la Madrid. Pentru ca sunt sigur ca de restul, te vei ocupa tu, fara probleme.

Gracias por todo, Capi! Hala Madrid!

Despre autor

Tags:

The Real Riley

The Real Riley

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap