Sezonul 2021 – 2022, previziune optimistă!

Scriu aceste rânduri conștient fiind că vor fi pe pin post toată vara 2022, conform înțelegerii făcută cu ceilalți editori de pe site 🙂 Recunosc faptul că am pornit un pic mai târziu decât colegii mei, Vinicius JR având deja 3 goluri la acest moment, Bale spărgând gheața cu Levante iar Eden jucând un meci caracteristic pentru tot parcursul lui de până acum.

Deoarece articolul se dorește a fi optimist, voi începe cu părțile negative din acest an, acestea fiind, nu neapărat în această ordine :

  • Apărarea incomparabil mai slabă cu ce am avut anii trecuți, absențele lui Rafa Varane și a lui Sergio Ramos mai ales fiind foarte importante. Am văzut asta chiar aseară când nu am pus probleme la niciun corner ( ah, Sergio ) când nesiguranța domnea la ieșirea cu balonul la picior, Alaba fiind forțat de alte accidentări să joace pe stângas dar mai ales la intensitatea intrărilor defensive. Nu pune nimeni piciorul ca SR4, nu dă nimeni senzația ca pe aici nu se trece, și toate aceste ezitări costă câțiva metri ofensiva, mijlocul fiind instinctiv nevoit să joace mai aproape de linia de fund ( practic, de frică). Și era Levante, nu vreau să mă gândesc la un adversar mai tare, cu nume și lot mai serios.
  • Lipsa transferurilor noi care să iluzioneze : fotbalul e o stare de spirit, un amalgam de emoții și orice suflu nou aduce după el o încredere mai mare în lot. A revenit Bale, un jucător extraordinar dar în ultimul an al activității profesioniste după spusele lui, Modric are 36 de ani, Kroos deja a început accidentat, Marcelo este o glumă proastă dpdv defensiv, iar Eden e Eden. În acest moment, cu acest lot, mi se pare că nu putem emite pretenții în Champions și nici măcar mai sus de locurile 2 – 3 în campionat.
  • Relațiile absente cu UEFA – știm foarte bine cum funcționează, sunt mici trageri sau împingeri în funcție de ce relație ai cu aceste foruri iar Superliga, și mai ales faptul că Florentino s-a aflat și se află în fruntea acestui proiect, a creat o relație foarte proastă cu acest organism internațional, efectele căruia se vor vedea ușor în timp.
  • Problemele cu echipele mici și închise, problemă care nu a dispărut din păcate. În meciurile cu echipele care se așează pe 2 rânduri și joacă pe contraatac, avem cele mai mari probleme. Jucătorii care să inventeze un gol din nimic sau care să elimine om prin dribling sunt ca și inexistenți la noi. Isco, într-o formă mult mai bună în acest sezon, face 2 floricele și pierde mingea, Karim iese în bandă iar în centru nu rămâne nimeni. Jovic pare în revenire dar are nevoie de multe meciuri pentru a putea ajunge la un nivel în care să ne bazăm pe el. Haaland sau Mbappe mi se par vitali în aceste situații.

Dar haideți totuși să vedem ce părți bune sunt în acest an și să privim cu speranță spre viitor :

  • Cei 2 tineri brazilieni pot exploda anul acesta – Rodrygo Goes dar mai ales Vinicius JR pot ajunge în sfârșit la potențialul pentru care au fost transferați. Rodrygo a făcut meciuri foarte bune în intersezon iar Vinicius JR este deja golgeterul nostru și al campionatului cu 3 goluri în 2 meciuri, aseară jucând de fapt doar 30 de minute. Golurile au fost cu ambele picioare și cu capul, fapt care spune multe despre potențialul său, partida făcută de Hazard obligându-l practic pe Carletto să-l titularizeze pe Vini cu Betis etapa viitoare.
  • Suntem echipa cu cei mai mulți lideri potențiali , iar aici este extrem de important să menționez faptul că, deși au plecat Ramos și Varane, spre deosebire de celalte echipe din campionat, jucători ca Modric, Kroos, Casemiro, Benzema și Carvajal pot oricând să ridice moralul și să ghideze o echipă în momentele dificile. Iată că ieri am reușit să revenim de 2 ori după ce am fost conduși și am fi putut chiar câștiga cu o doză mai mare de noroc ( la fel cum am fi putut și pierde la bara lui Levante de la 3 – 2 ). Revin la meciurile importante și spun că acolo se va vedea experiența și valoarea individuală a jucătorilor capabili să facă diferența în situațiile de egalitate, în meciurile echilibrate.
  • Aducerea lui Pintus care are, printre noi, un aer de semizeu așa, mai ales după finala cu Juve din 2017 când ai noștri erau ca avioanele ( expresia lui Isco ) și obținerea dublei CL – Campionat, fapt datorat într-o oarecare măsură și preparatorului fizic ce a reușit să-i ofere lui Zidane posibilitatea să alcătuiască 2 echipe cu jucători în formă maximă. Să sperăm că-i iese și anul acesta deși e greu de crezut.

Trecând la previziuni, cred că vom termina campionatul pe 2, din Cupă vom ieși în semifinale iar în Champions ieșim din sferturi. Să sperăm că nu am dreptate și totuși, să fim un pic mai optimiști decât autorul 🙂

Hala Madrid!

Despre autor

Radu Dranga

Radu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap