Heptagonul voinței noastre

Spre incultura mea generală, a trebui să caut pe google termenul de heptagon. Voiam să fac o ghidușie literară prin care să vă spun care sunt preferințele mele pentru tragerea la sorți de mâine, dintre cei șapte contracandidați.

Vă invit să faceți și voi același lucru în comentarii, nu pentru că am putea influența tragerea de la Nyon, ci doar așa, de fun, să descoperim speranțele și temerile comunității madridiste.

Ordinea de mai jos este secvențială, de la echipa pe care mi-o doresc cel mai mult, până la cea pe care mi-o doresc desființată pentru simplul motiv să nu o întâlnim:

1. Benfica Lisabona

N-aș fi crezut că, la 32 de ani, voi vedea primul meu meci de Champions League tocmai pe Câmpul Cel Nou din provincia separatistă al cărui nume nu trebuie rostit.

Meciul în cauză a fost un anost 0 – 0 între echipa separatistă și Benfica. Separatiștii s-au chinuit mai mult, dar în van, să obțină victoria, însă puținele ocazii periculoase au aparținut portughezilor.

Căci Benfica este acea echipă enervantă și perversă pe care o vedem în fiecare ediție UCL în fazele eliminatorii. Știți voi, ăia care bagă autobaza, te sleiesc de puteri și, când nu te aștepți, îți aplică o palmă peste ochi de n-ai înțeles nimic. Vedeți și meciul cu Ajax, recent încheiat.

Cu toate acestea, sunt cea mai de preferat opțiune dintre următoarele, diferența de experiență, blazon și de valoare fiind imensă.

2. Villareal CF

“Ia covrigul cu susan, îi batem și pe Villareal”, spunea un vânzător ambulant de covirgi în incinta complexului Steaua, prin 2005, când românii s-au înecat în submarinul galben.

Ăstora le-aș modifica numele și sigla în “Villareal CF, complexul Madridului”. Pentru că nu prea îi batem de la încălecarea lui Cristiano, posibil chiar și dinainte. Ne cunosc foarte bine și ar putea avea o idee bună despre cum să abordeze o dublă manșă cu noi.

Fac parte tot din sfera echipelor perverse, alții le-ar numi inteligente, dacă ne uităm la meciul decisiv din grupe contra Atalantei și la cel de aseară, cu United. Dar noi nu suntem nici Atalanta, nici United. Somos el reyes de Europa!

3. Atletico

Și uite cum argumentele palpabile încep să se estompeze. Odioșii de taxistas sunt în revenire de formă și pare că au închis seria horror de rezultate negative, a cărei cireașă de pe tort a fost acel 0 – 1 cu amicii noștri de la Levante.

Ce aș putea invoca aici? Că i-am tot bătut în ultimii ani pe unde i-am prins? Că noi îl avem pe Benz și pe Vini, iar la ei jucătorul constant e Correa? Că au un complex în fața noastră în UCL? Cine știe, poate că toate aceste argumente se adună și vor conta ?

4. Chelsea FC

Parcă mi-i doresc în secret, să le plătim monedă pentru semifinala ediției trecute. Echipa se află în incertitudine, motorul eficient de anul trecut parcă nu mai învârte cum trebuie, însă au un argument puternic în fața noastră, pe care l-au avut și sezonul trecut. Calitatea fizică.

Ca atare, dacă picăm cu ei și vom aborda partidele cu mijlocul clasic KMC, jur cu mâna pe biblie că nu mă voi uita la meciuri. Să îmi spuneți voi ce s-a întâmplat, deși cred că știu de pe acum cine se va califica.

5. Bayern Munchen

Deși vor câștiga al 2405-lea campionat la rând, în ultima vreme Bayern a cam fost dușmanul teribil al celor care joacă la pariuri. Chiar și în ligă, după X-ul din Austria în care Szalsburg a jucat ceva fotbal, în retur s-a lăsat iar cu un film XXX din categoria gangbang.

Dacă picăm cu ei, rămâne de vâzut în ce măsură pot gestiona o dublă manșă cu o echipă valoroasă, așa cum avem noi. Istoria recentă, de la 2012 încoace, este de partea noastră ?

6. Liverpool

Fratele nostru geamăn în ale remontadelor și al blazonului a făcut el ce a făcut și azi, 17 martie 2022, este la doar un punct în spatele petrodolarilor din orașul cărbunilor. Liverpool 2022 nu este Liverpool 2021 și nu aș putea să îmi doresc acest meci decât din perspectiva masochistă a unui nou duel care să devină “cel mai dramatic sfert de finală din Uefa Champions League”.

7. Manchester City

Să mă scuzați, dar îmi este atât de silă de managerul și acționariatul acestei echipe, încât nici nu mai dezvolt. Nu mi-i doresc și gata. Ar fi o pâine de mâncat pe moralul lor, căci sunt amenințați de cormorani în PL, dar nu știu dacă fizic și valoric ne putem bate cu ei de la egal la egal.

Voi ce preferințe aveți?

Horia Anton

Despre autor

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap