Cine sunt oamenii din staff-ul lui Rafa Benitez

Rafa Benitez a anuntat ieri componenta staff-ului cu care va lucra la Real Madrid. Pentru moment, niciun fost mare jucator blanco nu va fi cooptat in stafful noului antrenor blanco, insa propunerea Fernando Morientes poate prinde contur pe viitor. Realmadrid.com.ro va prezinta astazi colaboratorii lui Rafael Benitez: Fabbio Pecchia (antrenor secund), Antonio Gomez (antrenor secund-analist), Paco de Miguel (preparator fizic), Xavi Valero (antrenor cu portarii), Pedro Campos (scouting). Interesant este ca doi dintre membrii staffului sau (de Miguel si Antonio Gomez) au fost in adolescenta suporteri ai gruparii blanco.

Francisco de Miguel Moreno sau “Paco” asa cum ii spun apropiatii s-a nascut pe 19 februarie 1973 la Madrid. In copilarie era un obisnuit al Bernabeului, iar astazi este considerat un preparator de top in fotbalul european. Paco de Miguel a fost curtat de Federatia Spaniola de Fotbal in urma cu doi ani si a mai lucrat cu Rafa Benitez la Liverpool, Internazionale Milano, Chelsea si Napoli. Colaborarea dateaza din 1 iulie 2006 dupa ce Paco mai colaborase cu antrenori ca Felines, Pepe Mel sau Quique Sanchez Flores in ciuda varstei sale destul de fragede. Paco de Miguel este un fost atlet, masterand in pregatire fizica din 2009 si un om al detaliilor. Lucreaza ca si Benitez cu tot ceea ce inseamna nou in acest domeniu si se poate lauda ca este un inovator dupa ce el insusi a programat teste computerizate pentru performanta fizica bazata pe parametrii controlabili si necontrolabili.

Vicente Javier Valero Berchili sau “Xavi”, s-a nascut pe 28 februarie 1973 in localitatea Castellon de la Plana. A inceput fotbalul la juniorii clubului Logrones, apoi a trecut pe la Mallorca, Castellon, Murcia, Cordoba si Wrexham. Si-a incheiat cariera de portar in 2007 si este absolvent al Universitatii din Castellon. Si-a luat licenta in Psihologie Sportiva pentru ca un an mai tarziu sa devina masterand al Federatiei Spaniole de Fotbal. Dupa ce Jose Ochoterena a decis sa plece din stafful lui Benitez, Valero a fost cooptat de catre Rafa ca antrenor cu portarii din 2007. S-a remarcat imediat dupa ce Fernando Torres, fostul atacant al “cormoranilor” l-a laudat in presa engleza numindu-l “principalul motiv pentru care marchez”. Torres marturisea ca Valero, dincolo de treaba sa cu portarii, studia fiecare portar advers in parte pentru a-i oferi detalii lui Fernando despre felul in care acesta apara, ce plusuri si ce minusuri are adversarul.

Antonio Gomez Perez s-a nascut pe 1 august 1973 la Madrid si este un fost jucator profesionist. Mare fan al echipei blanco in tinerete (al treilea madrilen din staff), Antonio este analistul lui Rafa Benitez si unul dintre cei mai bine pregatiti oameni din punct de vedere tactic cu care Rafa a colaborat, dupa propria marturisire. Format la cantera clubului Real Madrid, Antonio a debutat la prima echipa in sezonul 1995-1996, apoi s-a transferat la Sevilla dupa ce Real l-a achizitionat de pe Pizjuan pe Davor Suker. Ca antrenor a inceput la juniorii lui Albacete cu care in mod total surprinzator a devenit campion national. Din 2011 a preluat echipa mare a clubului Albacete si a dus-o in playoff insa problemele economice uriase au impiedicat clubul sa promoveze. In acelasi an a reusit incredibila performanta de a o elimina pe Atletico Madrid din Cupa Regelui. Din iulie 2013 a fost cooptat in stafful sau de Rafa Benitez cu care a colaborat la Napoli. Este omul pe care Benitez il trimite la meciuri pentru a studia adversarii, este tacticianul care are puterea sa-l contrazica pe tehnician si antrenorul pe a carui critica Benitez se bazeaza.

Pedro Campos s-a nascut in Cordoba si lucreaza cu Rafa Benitez din 2004 de cand spaniolul a preluat-o pe Liverpool. Si el este trimis de Benitez pentru a studia adversarii sau unii jucatori urmariti de tehnician, insa rolul sau este diferit. Daca Antonio Gomez vine cu multe consideratii de grup asupra filosofiei, conceptiei de joc, sistemului sau tacticii adversarilor, Campos se axeaza pe consideratii individuale asupra fiecarui fotbalist in parte. El isi va pastra rolul la Real Madrid, dar va avea si obligatia de a fi prezent la majoritatea meciurilor pe care Castilla sau echipele de juniori le vor disputa.

Fabio Pecchia este antrenorul secund al lui Rafa Benitez si un castig pentru stafful tehnicianul spaniol. Fost international italian, Pecchia, nascut la Formia in 1973 a imbracat tricoul lui Juventus, al Sampdoriei sau al celor de la Napoli. Dupa retragere a antrenat echipele Gubbio si Latina si este considerat de Benitez un excelent tactician. Fost coechipier cu Zidane la Juve, Pecchia a fost recomandat conducerii chiar si de fostul sau coechipier care il considera un profesionist desavarsit si un antrenor cu o excelenta si moderna viziune. Presa italiana anunta ieri ca Pecchia ar fi fost chiar in calcul pentru a o prelua pe Napoli din sezonul viitor in cazul in care De Laurentiis nu s-ar fi inteles cu Mihajlovic sau Emery.

Despre autor

Tags: , , , , , , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap