Colosalul domn Isco » Mijlocasul andaluz a reusit un hattrick in Spania – Argentina (6-1)

Isco Alarcon, Spania, Real Madrid

Spania a distrus Argentina pe Wanda Metropolitano din Madrid, scor 6-1. A fost un meci in care selectionata iberica a avut in primul unsprezece patru fotbalisti de la Real Madrid, toti cu prestatii foarte bune: Dani Carvajal, Sergio Ramos, Isco Alarcon si Marco Asensio.

Si totusi, seara de 27 martie 2018 va fi amintita drept “seara lui Isco”. Mijlocasul iberic a reusit cea mai buna prestatie a sa de la echipa reprezentativa si poate din intreaga cariera. Folosit alaturi de Marco Asensio, langa “plapumarul” Diego Costa si mai apoi Iago Aspas, Isco a reusit sa inscrie de trei ori in poarta lui Sergio Romero. Asensio a reusit si el doua pase de gol.

A fost cea mai umilitoare infrangere din istoria Argentinei, la egalitate cu esecurile din 1958 in fata Cehoslovaciei, respectiv 2009 in fata Boliviei. De cealalalta parte, Spania a bifat cel mai rasunator succes in faia unei echipe care a fost campioana europeana sau mondiala.

MagISCO: Mago Y Genio

In 2010, Argentina ridiculiza Spania aplicandu-i o corectie serioasa: 4-1. Revansa ibericilor s-a produs aseara, cand la Madrid, trupa lui Lopetegui a invins categoric “pumele”, scor 6-1. Isco a fost “man of the match” cu o prestatie absolut fabuloasa.

Madridul are in propria curte un talisman inestimabil, pe care este obligata sa-l valorifice. Isco, mijlocasul madrilen in varsta de 22 de ani nu va uita prea usor a 26-a selectie in echipa reprezentativa.

Implicat constant in faza de constructie, cu libertate deplina de exprimare atunci cand are fata la poarta, Isco a fost one man show pe Wanda Metropolitano. A dirijat jocul ibericilor si a aparut la finalizare in momente importante ale jocului. Faptul ca Isco a reusit primul hattrick al carierei sale a venit ca un plus. Spaniolul se remarcase deja printr-o prestatie magica.

Parteneriatul cu Asensio si in special, cu Iago Aspas, a dat roade pentru Spania care n-a dat absolut nicio sansa “pumelor” lipsite de aportul lui Messi. Atat de bine a jucat fotbalistul de la Real Madrid, incat in momentul schimbarii sale, a primit ovatiile unui stadion care dupa cum stim, apartine marilor rivali din oras:

Madridul nici n-a vrut sa auda de oferta de 80 de milioane de euro din iarna a lui Man City.  Cu atat mai putin va “asculta” de acum incolo propunerile venite, dupa ce Isco si-a aratat clasa intr-un duel cu una dintre cele mai redutabile echipe ale lumii. Daca pana acum Real Madrid nu era convinsa ca Isco trebuie sa ramana pe Bernabeu, de aseara, lucrurile s-au schimbat categoric. Fara indoiala, ibericul, despre care se spune ca este unul dintre jucatorii preferati ai lui Florentino Perez, nu va parasi Real Madrid decat daca el singur isi propune asta. Pentru ca Madridul nu are cum sa piarda un asemenea fotbalist din proprie iniativa.

Aseara, contra Argentinei, mijlocasul nascut la Benalmadena a dominat in totalitate terenul in fata unei echipe pe care multi o vad marea favorita la Cupa Mondiala din Rusia.  Ca Isco si-a trecut de trei ori numele pe lista marcatorilor vine ca o surpriza, insa intreaga sa prestatie a trezit sperantele poporului spaniol si, deopotriva, a celui blanco.

MagISCO a marcat aseara golurile de 2-0, 3-1 si 6-1 ale reprezentativei Spaniei si a ajuns la borna 10 in 26 de selectii la echipa nationala.

Atac la adresa Zidane

La finalul jocului, Isco a facut declaratii pentru presa iberica si a rabufnit, atacandu-l discret, dar destul de direct pe Zinedine Zidane: “Cand nu ai continuitate la echipa ta, partidele de la echipa nationala iti dau viata. Aici am parte de increderea antrenorului, probabil ca la Real Madrid inca n-am castigat increderea antrenorului. Vreau sa demonstrez ca sunt un fotbalist bun. Julen Lopetegui imi demonstreaza ca are incredere in mine dandu-mi minute. La Madrid nu am aceasta incredere de care un fotbalsit are nevoie.” a explicat Isco.

Despre autor

Tags: , ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap