Daca Ronaldo nu-si accepta rolul de numar 9, Real Madrid poate apela la varianta Van Persie

Browse By

Discutia dintre Rafa Benitez si Cristiano Ronaldo poate fi lamuritoare si in privinta transferurilor la Real Madrid. Benitez s-a confesat apropiatilor ca il vede pe Cristiano jucand intr-un nou rol de numar 9, dar aceasta discutie nu a avut inca loc intre antrenor si super starul portughez.

In functie de decizia comuna (exista voci care sustin ca Ronaldo n-ar vrea inca sa joace in acest rol si ar prefera sa mai astepte un sezon) se vor putea realiza si alte transferuri la Real Madrid. De ce? Pentru ca daca Ronaldo accepta acest rol, madrilenii nu vor mai cauta un alt numar 9 pe piata, avand deja variantele Cristiano, Benzema sau chiar Bale, plus Borja Mayoral care pare o varianta sigura pentru viitor. In cazul in care Ronaldo nu accepta inca acest rol, Madridul se va deschide pe piata in cautarea unei rezerve a lui Benzema sau a unul jucator care sa poata sa-i faca francezului concurenta. Mai mult, posibila trecere a lui Cristiano in rolul de numar 9, deschide si alte piste pentru Rafa Benitez, care in contextul in care ar putea schimba si sistemul de joc, ar cauta sa mai aduca si un mijlocas central pentru a intari duo-ul Kroos-Modric.

Varianta cea mai vehiculata este Arturo Vidal, care ar putea evolua intr-o linie de trei alaturi de Kroos si Modric, eliberandu-l pe Bale in banda stanga, lasandu-i banda dreapta lui James si provocandu-l pe Cristiano in noul rol de numar 9. Variantele de atacanti vehiculate nu sunt insa prea multe. Cele mai probabile tinte ale madrilenilor in acest moment par Fernando Llorente de la Juventus Torino si Robin van Persie de la Manchester United.

 • COSTEL

  poate totusi accepta sa joace si 9 ptr ca acolo va ajunge .
  din pozitia de 9 cu libertate a marcat 90% din goluri sezonul trecut .

  • Prisacariu Cristian

   exact !

  • zece

   Dar avea lângă el cel mai bun atacant din lume, care îi crea un spațiu enorm. Sper să meargă încercarea de al juca ca 9, dar nu cred ca Benzema merită să fie sacrificat.

   • Prisacariu Cristian

    pai daca jucam 433 nu o sa mai fie acel atacant , iar Benzema nu poate juca 9 , si va sta pe banca pentru anumite meciuri .

    sa vedem . eu as vrea sa vad macar 2 asezari la real

    • zece

     Ca număr 9 ai alte responsabilități. Nu o să mai poată ataca direct venind din linia a2a . va trebuie să joace cu spatele la poartă, să facă spațiu pentru cei din benzi și din linia a2a.

     Ehe, noi să fim sănătoși. O-m trăi și o-m vedea

 • http://www.realmadrid.com.ro/ Ionut Florin

  Van Persie merge…Llorente nu!

 • Marius Odagiu

  van Persie , ca rezerva…nu-i tocmai rau , in comparatie cu Llorente

 • psycho

  fara doar si poate o varianta mai corecta decat llorente.de aici incolo insa intervine antrenorul si maiestria sa.reasezarea lui ronaldo in dinamica echipei va fi o incercare dificila pentru benitez,o piatra de hotar si trebuie facuta cu atentie.jucatorul trebuie facut sa inteleaga ca rolul sau in echipa ramane determinant si nu se incearca o punere a sa in rol secundar pentru ca altfel iese scandal serios.ca jucatorul accepta sau nu ,ca mutarea reuseste sau nu trebuie sa existe un plan B,un back- up.

 • Adinho

  Am încredere deplină în Rafaelo și această mutare tactică are o logică foarte solidă.Anii cînd Ronaldo dribla de pe flang și făcea măcel în careul advers au trecut.Cu toată munca ce-o depune la antrenamente,săli de forța sau alte metode de ași menține corpul de atlet, Cristiano pierde din viteză, din dribling, din rezistență.

  E timpul ca să-și mai schimbe poziția în teren, deoarece fiind mai aproape de careul advers, alergînd mai puțin și fiind solicitat mai des în poziții de finalizare, Ronaldo va fi foarte letal.Se va adapta acestui rol de număr 9 și pînă la 35 ani ne va servi cu demnitate.
  P.S : Messi e mai cu mult mai periculos cînd joacă mai mult în zona careului advers, unde înscrie din poziții foarte favorabile.În schimb la naționala Argentinei la Copa America, joacă mult mai retras și colegii săi au un singur principu tactic- mingea trebuie pasată lui Messi iar el va crea pericol.Messi driblează acolo tot ce poate, face incursiuni lungi și fiind înconjurat de o mulțime de adversari, dă o pasă lui Di Maria și înscrie ăla fiind liber (asta ca exemplu).Deci dacă Messi nu primește pase în zona careului advers, este mai puțin periculos.Acest principiu poate fi aplicat și la Ronaldo.Va deveni mult mai incisiv dacă va fi un număr 9.

  • Andries Vasile

   Ronaldo marcheaza intr-un sezon cat 3 de Van Persie luati impreuna )))

   • Vlad Vld

    cat 6 de Van Persie daca ne luam dupa ultimul sezon….

 • The Real Ninja

  Nu avem nevoie de alt 9-ar deja avem pe Ronaldo si Benzema.

  http://lineupbuilder.com/?sk=7wy03

Real Madrid Romania