De 10 ori Real Madrid !

Prestigioasa firma de audit Deloitte a incununat Real Madrid drept cel mai de succes brand si in anul 2015 . Analiza numita “Money League” este cea mai de incredere analiza a performantei financiare a cluburilor de fotbal .

 

3

 

Intr-un fenomen fotbalistic din ce in ce mai axat catre partea comerciala , Real e pentru a 10-a oara in fruntea clasamentului cu nici mai mult nici  mai putin decat 549,5 milioane de euro  (30 mil mai mult ca in anul anterior) completand astefel ceea ce analistii de la Deloitte au numit “the double Decima” (de doua ori la Decima ) .

 

Capture

Pe langa acest lucru castigarea Ligii campionilor a facut ca Real Madrid sa fie primul club din istorie care depaseste suma de 200 de milioane de euro de incasari din drepturi de televiziune .

 

Intr-un an in care incasarile din bilete au crecut cu 4% suma totala a veniturilor tuturor cluburilor din top 20 a crescut cu 14% . incasarile din bilete reprezentau in trecut aproape o treime din totalul veniturilor , insa azi aceasta suma reprezinta doar 20% din total. Drepturile Tv reprezinta 39% iar comercialul 41% .

 

1

 

Pe locul doi ( ocupat in trecut de Fc Barcelona ) a urcat Mancester United fiind primul club (dupa Real) care depaseste venituri de jumatate de miliard de euro ; United  care ca si celelalte cluburi din premier league au beneficiat din plin de noile acorduri privind drepturile de televizare . Iar podiumul este incheiat cain anii trecuti de Bayern care datorita stabilitatii sale financiare este mereu in top.

Interesant de mentionat e faptul ca  antrenantele meciuri din Premier League vor sa fie vizionate de intreg mapamondul drept pentru care costurile de televizare au crescut intr-atat incat toate cele 20 de cluburi din prima liga engleza sunt in TOP 40 !

 

2

 

De retinut :

  1. Aceasta analiza nu tine cont de transferurile facute de fiecare echipa si nici de taxele platite de acestea .
  2. Chiar daca numele e 2015 analiza e facuta pentru anul 2014
  3. pentru alte detalii puteti accesa pagina de internet : deloitte football money league

Despre autor

Cristian Prisacariu

Prisacariu

Donec eris félix multos numerabis amicos;

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap