Dezbatere – trebuie vândut Eden Hazard în vară?

În anul 2019, după plecarea lui Cristiano și anul foarte slab și dezinteresat al lui Bale, Real Madrid avea nevoie de un lider, de unul dintre cei mai buni jucători din lume. La acel moment, intrat în ultimul an de contract, cu o valoare de piață de 150 mil de euro, aducerea belgianului părea cea mai bună soluție iar prețul de 100 de mil + bonusuri părea o afacere la fel de bună ca cea a aducerii lui Toni Kroos sau Thibault Courtois.

Aproape 2 ani mai târziu, un Hazard măcinat de accidentări și absent în jumătate dintre partidele jucate de Real Madrid în această perioadă, pare mai aproape de plecare decât este de a deveni un lider al echipei. De altfel, Hazard nu a fost niciodată un lider la nivelul cerut de Madrid, forma fizică în care s-a prezentat la reunirea lotului din 2019 spune multe despre el. Cu 7 kg în plus, recunoscând că el este genul de persoană care, când este în vacanță nu are grijă de forma sa și că se bazează pe faptul că slăbește la fel de repede pe cum se îngrașă, Eden este departe de ce făcea de exemplu Cristiano, care prin felul său de a se pregăti fizic era un exemplu pentru toți coechipierii săi.

Toate acestea își pun amprenta pe evoluția unui fotbalist, presiunea mediatică este mult mai mare decât era la Chelsea, accidentările fiind mult mai dese iar meciurile bune fiind trecute cu vederea mult mai repede decât cele slabe.

La finalul acestui sezon se spune că ar fi două variante diametral opuse. Prima care se ia în calcul este aducerea lui Mbappe și mutarea presiunii de pe umerii lui Eden pe cei ai francezului, caz în care se așteaptă ca acesta să revină la forma arătată în Anglia. Mutarea fiind posibilă prin vânzarea lui Vini Jr sau chiar a lui Rafa Varane, ar avea sorți de izbândă iar în 2022, cu stadionul gata, Real Madrid ar putea alinia o echipă de gală cu Hazard -Haaland și Mbappe în ofensivă, Rodrygo și Asensio ca prime schimbări.

A doua variantă ar fi vânzarea lui Hazard, eventual chiar la schimb cu Mbappe + bani, sau înapoi la Chelsea care pare interesată de transfer pentru o sumă în jur de 50 mil de Eur.

Cum vedeți voi aceste opțiuni și ce ați alege dacă ați fi în locul lui Florentino Perez ( care are și alegeri în această vară )?

Despre autor

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap