Distrugându-l pe Gareth Bale…

Căutați pe youtube videoclipuri cu Gareth Bale. Galezul este un fotbalist care dezechilibrează, un mânz de la Cardiff, un jucător care a început ca lateral și a ajuns un atacant total, în mod cert, unul dintre cei mai buni din lume. La fel ca în cazul lui Le Tissier, e ceva emoționant în jocul lui Bale, pentru că și el atinge de multe ori inima suporterului. Și tocmai pentru asta l-a transferat Real Madrid, pentru asta l-a adus Florentino Perez. Atunci când echipa aleargă, Bale redevine fotbalistul de la Tottenham, capabil să câștige de unul singur meciuri. De aceea, e bine să reamintim că el e un lateral stânga prin excelență, pe care, de la venirea sa la Madrid, l-au pus sa joace pe dreapta, fără anestezie, deoarece pe partea lui favorită joacă Cristiano.

Bine ai venit în Spania, Gareth! Se pare că a devenit ceva obișnuit să vedem jucători de bandă stângă pe partea dreaptă; obișnuit, da, însă deloc ideal, pentru că un astfel de om va juca pe piciorul opus celui cu care este obișnuit. Celor mai buni fotbaliști, acest lucru nu le provoacă mari bătăi de cap, iar Bale face parte din această categorie, iar în viitorul apropiat se prevede că va ajunge să joace din nou în partea lui preferată, având în vedere faptul că, probabil, Cristiano va ajunge să joace vârf împins, odată cu trecerea timpului. Astfel, Bale ar putea reveni pe banda care l-a făcut faimos.

Jucând în partea dreaptă, încercând să echilibreze acest 4-4-2 care pare să ne obsedeze, Gareth Bale e un fotbalist diferit. Nu vreau să spun că, jucând într-o poziție incomodă, Bale nu mai e un jucător bun. Spun doar că, în aceste circumstanțe, el nu mai poate fi diamantul pe care l-a cumpărat Real Madrid. Chiar asa, fiind- o să repet de o mie de ori- un super fotbalist, Bale continua să dea goluri, să ofere pase decisive și uneori să câștige meciuri de unul singur. Însă trebuie să recunoaștem că e un adevărat miracol că un jucător de care se împiedică atâția zilele astea poate continua să prefacă, din când în când, apa în vin și să înmulțească peștii. Bale nu e Pepe, nici măcar Ramos. Bale nu e Lucas Silva, nu e Illarramendi. Ca să ne înțelegem, Bale nu e acolo pentru a aduce echilibrul în echipă, ci tocmai pentru a provoca dezechilibrul pozitiv, în fața adversarilor, pe care trebuie să îi facă să alerge de nebuni pe banda lui, să rupă meciurile, să triumfe în acest fel.

Nu am mai auzit pe nimeni ieri spunând că Benzema e copilul preferat al lui Florentino Perez. Președintele s-a ocupat personal de transferul francezului, a fost la el acasă ca să îl convingă să vină la Real. Și din cauza asta, o perioadă am tot citit sau am tot auzit că francezul joacă din ordinele președintelui. Dar nu și acum, mai ales nu și aseară. Dar cum nerușinarea unor colegi de-ai mei din presă este incalculabilă, acum pot citi că Florentino a plătit 100 de milioane pe un jucător de 20. Iar această campanie deșănțată, acest efort tembel de a face rău doar de dragul de a face rău, își arată efectele bogate: aseară, doi adoratori ai lui Jonnie Walker hipnotizați de un editorial și două emisiuni de radio, au hotărât să se urce în mașinuțele lor și să dea o raită pe la Valdebebas; au așteptat să iasă jucătorii, după care s-au luat de Bale, căci de asta veniseră ei. Slavă Domnului că nu s-a întâmplat nimic grav, deși, cine știe…

Benzema a putut să iasă liniștit, pentru că gata, nu mai e copilașul răsfățat al lui Florentino, au constatat și ei că e un super jucător. Însă întrebarea este aceasta: va suporta Bale această campanie mizerabilă, care nu se va opri aici? Va fi capabil să treacă peste ea? Pare că va fi destul de urât pentru el, într-adevăr.

Despre autor

Tags: ,

bembiluna

bembiluna

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap