Don Carlo

Salutare, tuturor!

Dupa mai multe zile decat ne-am fi dorit, iata ca avem un nou antrenor.

Ca sa incep cu o gluma, cred ca Perez a vazut ca exista o dezbatere aprinsa dupa plecarea lui Zidane intre noi, fanii, asa ca a hotarat sa aleaga un antrenor care sa ne aduca din nou impreuna, caci antrenorul asta pare ne nemultumeste pe toti 🙂

Pentru cei care considerau ca ZZ trebuie sa plece, Ancelotti e un rau la fel de mare, pentru ca pare din exact acelasi aluat. Pentru ceilalti, Ancelotti e un fel de Zidane, dar nu e Zidane 🙂

Pentru mine, din toate numele vehiculate, clar Ancelotti e ultimul pe care l-as fi ales.

As fi vrut, din toata inima Allegri. Il consideram cel mai potrivit pentru reconstructie. Nu numai datorita experientei si rezultatelor avute la Milan si la Juve, dar si datorita personalitatii.

Cand Allegri a disparut de pe lista posibilitatilor, mi l-am dorit pe Conte. Nebun asa cum e, cred ca era potrivit pentru ce ne trebuie noua ACUM. De asemenea, rezultatele sale il recomanda, si cred ca ni s-ar fi potrivit perfect pe filozofia actuala a clubului si in contextul in care ne aflam (si cu finantele si cu luptele pe care le ducem, pe mai multe planuri).

Apoi, daca era sa merg mai jos pe lista, il acceptam si pe Poche, nu atat pentru experienta de la PSG (care ridica un semn de intrebare), cat pentru cea de la Spurs. Si acolo vedeam niste asemanari cu situatia noastra de azi. Ca o paranteza, e ciudat ca PSG pare ca a devenit interesata sa il tina pe Poche doar cand a vazut interes din partea RM, pana atunci toata lumea se astepta sa il vada demis si inlocuit cu Zidane. Ar fi culmea, pentru Poche, sa fie dat afara in cateva luni si sa i se fi inchis total aiurea posibilitatea de a antrena Real Madrid din…cum s-o numesc…rautate gratuita?

Apoi, cand pista Ancelotti devenea din ce in ce mai clara, parca mi-l doream si pe Raul. Oricum, imi doresc ca Raul sa ne conduca, fara dubii, doar ca imi doresc sa o faca ceva mai incolo, cand o acumula mai multa experienta, si pentru ca imi doresc sa ne mearga noua bine, si pentru ca ii doresc lui binele. Dar, cand vedeam ca sunt sanse din ce in ce mai mari pentru Don Carlo, parca imi doream sa risc cu Raul, data fiind alternativa 🙂

Atat de putin mi l-am dorit inapoi pe Carlo, in care nu am deloc incredere ca poate face ceea ce nici copilul sau in ale antrenoratului, Zizou, nu a facut : atat de necesara reconstructie.

Dar, trebuie sa vedem si partile bune, ba chiar sa ne concentram pe ele.

Noul staff e mai mult decat doar Carlo.

In primul rand, revine Pintus, adica cel dat afara de Zidane. Omul a facut treaba foarte buna la Inter, cred ca a avut de 3-4 ori mai putini accidentati decat am avut noi. Asta e un mare plus pe acest segment.

Apoi vine Campos, care vine manusa pe ce strategie avem noi. Sper sa aduca multi copii pe care sa ii folosim la reconstructie, Doamne ajuta sa ii foloseasca bine Don Carlo.

Nu in ultimul rand, mai ales in contextul (din ce in ce mai sigur) plecarii lui Ramos, venirea lui Arbeloa este EXACT ce ne trebuie. Un om care sa tina vestiarul strans, sa vorbeasca limba jucatorilor, sa fie o bucata zdravana din ADNul clubului pe banca tehnica.

Apoi, poate venirea lui Carlo inseamna recastigarea unora dintre jucatorii care nu erau in vederile lui Zizou. Poate ne edificam, in sfarsit, in privinta unor jucatori care sunt imprumutati pe la alte cluburi sau tinuti pe bara la noi. Poate aflam daca sunt sau nu de Real Madrid. E posibil ca Zidane sa fi avut dreptate si sa nu fie jucatori de nivelul nostru, dar daca resuscitam macar 3 dintre ei, e un castig. Ma gandesc doar la exemplul James Rodriguez care a avut singura perioada in care a stralucit fix sub Don Carlo.

Una peste alta, cu toata neincrederea initiala, mergem cu speranta inainte si ii uram din toata inima Bine ai Revenit lui Carlo Ancelotti, speram sa avem multe succese impreuna!

Hala Madrid!

PS : Am uitat un lucru extrem de important. Faptul ca Don Carlo vine pe un salariu MULT mai mic decat avea la Everton (unde putea sa stea fara probleme inca 3 ani si sa incaseze, ca vad ca cei de acolo nu erau deranjati de locul 10) e un lucru care ii face cinste lui Carlo. Arata atat ca pretuieste oportunitatea de a antrena un club ca Real Madrid, cat si ca are foame de trofee. E un lucru de care avem nevoie si pe banca si in teren!

Despre autor

sanbk2002

sanbk2002

Top