Generația lui Guti la Real Madrid

Legenda lui Guti rămâne vie la Real Madrid. Cel care a fost unul dintre cei mai buni fotbalisti ai clubului blanco crește acum și ca antrenor. Ca responsabil al echipei Juvenil A, după mulți cea mai buna formație din La Fabrica, el își continuă isprăvile lăudabile, prin intermediul tinerilor pe care îi coordonează.

Luca Zidane (Marsilia, 1998) – portar

Luca a ajuns la Valdebebas în 2004, când avea doar șase ani, iar de atunci s-a călit jucând în toate echipele de copii de la Fabrica. Îi place să își trimită linia de fundași spre mijloc, jucând el însuși ca un libero, ceea ce, uneori, l-a provocat să facă și greșeli. Este un portar care impresionează prin curaj, în primul rând. Are atuul unui fizic bun – 1,81m – ceea ce îi permite să facă față cu ușurință mingilor înalte. Dovedește calități indiscutabile în jocul cu piciorul și și-a îmbunătățit calitățile tehnice de-a lungul timpului. A jucat toate meciurile echipei sale din acest sezon de UEFA Youth League și, cu el între buturi, echipa a pierdut un singur meci până acum, returul cu Borussia Dortmund (1-3). De asemnea, pentru că are deja 18 ani, este și portarul de la Real Madrid Castilla, iar de la începutul returului, a fost titular în toate partidele. Zidane Sr. însuși a contat pe el de câteva ori în acest sezon, astfel încât poate spune că a făcut parte din lotul mare care a câștigat, anul trecut în vară, Supercupa Europei.

Achraf Hakimi (Madrid, 1998) – fundaș dreapta

Poreclit Arra, fotbalistul de origine marocană a fost unul dintre tinerii fotbaliști în legătură cu care FIFA a anchetat Real Madrid de curând, în ciuda faptului că sportivul este născut la Madrid și face parte din grupele de tineri ale clubului spaniol din 2008. Este considerat una dintre perlele de la cantera și mulți văd în el un viitor Dani Carvajal, pentru că are un profil fotbalistic foarte asemănător cu actualul titular al echipei mari. Datorită faptului că la început a jucat ca extremă, tânărul fundaș dovedește certe calități ofensive, fiind de multe ori decisiv în fazele de atac ale echipei. Incursiunile sale rapide pe flanc conduc de multe ori faza ofensivă a echipei, remarcându-se prin felul în care avansează, extrem de rapid. Randamentul său în primul an la Castilla este mai mult decât remarcabil, prinzând deja 19 meciuri în teren, iar la cei 18 ani pe care îi are, a fost deja selecționat în echipa de seniori a Marocului. Calitățile sale i-au atras atenția și lui Zidane, care l-a inclus în lotul lărgit care a efectuat turneul de amicale din vara trecută; de asemenea, s-a regăsit, în câteva ocazii, chiar în lotul mare convocat pentru câteva meciuri din acest sezon (cu Celta în Cupa Regelui si cu Real Sociedad în La Liga). În UEFA Youth League a jucat patru partide, are un gol și o pasă decisivă (în meciul cu Dortmund).

Manu Hernando (Palencia, 1998) – fundaș central

A ajuns la Fabrica pe când avea 12 ani, iar acesta este al doilea an de când face parte din echipa Juvenil A. Este un fundaș central complet, care impresionează, mai ales, prin calitățile sale tehnice deosebite, este foarte puternic din punct de vedere fizic și are viteză bună. Îi place să organizeze defensiva și dovedește o bună viziune a jocului, calitate fundamentală pentru a-si poziționa corect coechipierii în teren. În plus, pentru un fundaș, se descurcă foarte bine și în fața porții adverse, pentru că are un șut plasat și experiența de a executa loviturile libere. A jucat, cu excepția meciului cu Dortmund, toate meciurile din UEFA Youth League, iar în victoria cu 3-1 împortiva lui Sporting și-a demonstrat și calitățile de marcator.

Oscar Rodriguez (Talavera, 1998) – playmaker

E un talent care trebuia sa iasă la lumină. A ajuns la Valdebebas la 11 ani și și-a șlefuit stilul în toate echipele inferioare ale clubului, până când a ajuns să încânte prin calitățile sale. Este coordonatorul, directorul de la Juvenil A, dirijorul care își conduce echipa impecabil de fiecare dată. Joacă bine, își face colegii să joace bine și creează goluri, fiind genul de jucător care aduce agresivitate, dă ultima pasă când trebuie și știe, de asemena, să stopeze jocul, dacă e nevoie. Nu se teme să coboare pentru a primi baloane utile, așa cum și urcă în atac. Se spune că este unul dintre cele mai mari talente ale echipei de tineret și are deja câteva oferte seriose. Este titular indiscutabil în echipa lui Guti și a jucat în șase din cele șapte partide din UEFA Youth League, unde a și marcat, în victoria contra lui Dortmund (5-2).

Mink Martin Peeters (Nijmegen, 1998) – mijlocaș

A venit la Madrid de la Ajax, când avea 16 ani. A fost chinuit de multe accidentări (musculare, mai ales), însă calitățile sale s-au dovedit determinante în viitorul său la Real. Este mijlocașul tipic format de școala olandeză, foarte tehnic și impresionează prin felul în care stăpânește balonul. Este determinant în atacul echipei sale, mai ales datorită ușurinței cu care rupe defensiva adversă, grație unei viziuni excelente a jocului. Are viteză și o bună capacitate de demarcare, ceea ce aduce verticalitate jocului echipei. Pentru că a fost accidentat, sezonul său a început abia în noiembrie și a jucat doar partida împotriva celor de la Monaco în UEFA Youth League, însă a fost de ajuns să se facă remarcat. A intrat în teren ca soluția salvatoare, când echipa era condusă cu 2-0 și a fost motorul remontadei obținute până la final, marcând și două goluri.

Sergio Díaz (Itaugúa, 1998) – playmaker

A venit din Paraguay vara trecută, ca unul dintre transferurile excelente ale Real Madrid Castilla. Este un fotbalist ofensiv, care se remarcă printr-o bună capacitate de adaptare; deși de obicei joacă la mijloc sau ca 9, poate și să evolueze pe oricare dintre benzi. Dintre poreclele sale, cea mai cunoscută este cea de Kun din Paraguay, datorită similitudinii jocului său cu al fotbalistului argentinian. Este un fotbalist rapid și puternic, cu o bună capacitate de a controla mingea. În UEFA Youth League, a jucat în șase meciuri și este golgheterul echipei lui Guti, cu patru reușite, în fiecare dintre meciurile cu Legia, Sporting, ambele partide și Monaco. Și la Castilla este golgheter, cu cinci goluri, alături de Enzo și Campuzano.

Federico Valverde (Montevideo, 1998) – mijlocaș

Este încă unul dintre transferurile excelente de vara trecută. A venit de la Penarol, ca mijlocaș ofensiv, care a impresionat prin viteză și ușurința cu care apare în careul advers, însă la Real Madrid s-a transformat total. La Castilla a fost retras, aproape devenind un central, iar munca sa din umbră este esențială în jocul echipei. Se remarcă printr-un șut foarte bun și o capacitate de a conduce jocul care i-au adus asemănarea cu Steven Gerrard. De asemenea, tânărul fotbalist a devenit un stâlp în fazele defensive, fiind responsabil cu repararea greșelilor în aceste momente. A jucat în patru meciuri europene cu echipa lui Guti și a oferit o pasă decisivă în egalul (1-1) cu Sporting.

Franchu Feuillasier (Mar del Plata, 1998) – mijlocaș

A venit la Real Madrid în 2009, de la San Marin și se remarcă prin agresivitatea în joc și prin faptul că este un fotbalist de ambele picioare. Este îndrăzneț, iar tupeul pe care îl dovedește destabilizează de multe ori fundașii adverși. Datorită șutului puternic, se găsește deseori în situații excelente pentru a marca. În competiția europeană, a marcat două goluri, cu Legia (3-2) și Sporting (1-3), iar în meciul de calificare în sferturi a fost asistentul pentru golul lui Mink, primul al echipei.

Dani Gómez (Alcorcón, 1998) – atacant

Are deja șase ani de când îmbracă tricoul blanco. A ajuns la Madrid în 2011, pe când avea 13 ani. Impresionează prin viteză și prin capacitatea de a se demarca, fiind foarte mobil, în același timp. Are toate calitățile pe care trebuie să le demonstreze un atacant: exploziv, are un șut foarte bun, agil, ratează foarte rar, odată ajuns în careul advers. A marcat de două ori în UEFA Youth League, ultimul gol fiind reușit împotriva celor de la Monaco. La fel ca olandezul Mink, în această ultimă partidă a intrat în teren în minutul 45, reușind să schimbe jocul echipei și să întoarcă scorul în favoarea Realului. A marcat al treilea gol, cel al victoriei echipei lui Guti împotriva francezilor.

Despre autor

Tags: , , , , , , ,

bembiluna

bembiluna

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap