Gracias Defensacentral!!! Traducerea integrala a interviului oferit presei spaniole

Browse By

Realmadrid.com.ro si Defensacentral.com isi continua colaborarea la cel mai inalt nivel. Prin amabilitatea redactorului-sef de la pagina tuturor madrilenilor din Spania, domnul Jaime de Carlos, in editia online de astazi a Defensacentral.com a aparut interviul pe care am avut placerea si onoarea de a-l acorda distinsului domn, de Carlos. A fost o discutie agreabila, primita cu simpatie in Spania si cu interes in Romania. Proiectul Juntos Ganamos Siempre Romania merge inainte, iar Realmadrid.com.ro multumeste tuturor celor care cu mic, cu mare, contribuie la nasterea fan-clubului atat de astepat de catre romani. Va prezentam mai jos, traducerea integrala a interviului (care pe Defensa a aparut in doua parti) realizat de Jaime de Carlos cu subsemnatul, care pe aceasta cale tine sa aduca multumiri atat redactiei Defensacentral cat si spaniolilor sau romanilor din Spania care ne-au scris astazi pe adresa de email juntosganamosiempre@yahoo.com. Cele doua parti ale interviului in varianta spaniola le gasiti aici: Partea I si Partea II

DC: Cine eşti şi care este rolul tău în noua Peña pe care o formaţi?
Mă numesc Florin Codreanu şi voi fi preşedintele noii Peña pe care o organizăm în România.

DC: În ce stadiu sunteţi acum, în ceea ce priveşte formarea organizaţiei? Ce cerinţe are clubul blanco pentru afilierea voastră?
Un reprezentant al nostru s-a deplasat până la Madrid, unde Departamentul care se ocupă de asociaţiile suporterilor i-a înmânat documentele şi instrucţiunile necesare petru a pune pe roate proiectul din România. Cerinţele ne sunt destul de familiare; practic, vorbim de un minimum de 50 de persoane pentru a forma o peña, un sediu oficial în care să ne putem reuni (avem deja acest loc, în Galaţi) şi cel puţin 30 de membri care să aibă carnet de madridista. Prietenii mei din România au fost foarte receptivi şi acum putem spune că avem mai bine de 50 de membri cu carnete. Cred că suntem pe drumul cel bun.

DC: Câţi oameni fac parte din grupul vostru? Cum aţi început să vă organizaţi?
Am început acum 5 ani, prin intermediul siteului nostru, care avea mai bine de 3000 de vizitatori, fani Real Madrid. Alături de doi buni prieteni, oameni care trăiesc prin Real Madrid şi care sunt, de asemenea, oameni de afaceri, Costel Străinu şi Radu Dranga, am format Asociaţia Juntos Ganamos Siempre, titulatura pe care, de altfel, o va purta şi organizaţia noastră. În acest moment, suntem 52 de membri, dintre care cel puţin 30 deţin cardul de madridista.

DC: Care este imaginea clubului Real Madrid în România?
Real Madrid are o dimensiune importantă atât naţională, cât şi internaţională, iar în România, aşa cum este normal, este considerat cel mai mare club din lume. Pentru noi, madridiştii din România, Bernabeul este templul nostru, istoria acestui club este motiv de mândrie, iar viitorul său ne oferă speranţă. Real Madrid este cu adevărat marea noastră dragoste, nebunia fiecăruia dintre noi.

DC: Care sunt, în opinia ta, trei termeni care ar putea defini Real Madrid?
Istorie, măreţie, excelenţă.

DC: Vă întâlniţi să vedeţi meciurile echipei?
Câţiva dintre noi s-au mai întâlnit, în grupuri mici, pentru a urmări partidele de fotbal, însă, fără îndoială, anul viitor vom fi din ce în ce mai mulţi.

DC: Care este amintirea cea mai preţioasă pe care o aveţi? Cum aţi trăit finala de la Lisabona?
Pentru noi, ca români, o amintire de neuitat este meciul pe care Steaua Bucureşti l-a disputat cu Real Madrid în faza grupelor UCL, în anul 2006. Însă cucerirea La Decima, la Lisabona, împotriva lui Atletico Madrid, este amintirea noastră cea mai de preţ, aşa cum cred că va rămâne în memoria oricărui fan al acestei echipe. Când Sergio Ramos a marcat, cu capul, acel gol istoric al egalării, am plâns şi am strigat, din cauza atâtor emoţii stăpânite până atunci, de emoţie şi de speranţă. E destul de greu să ne susţinem echipa favorită de departe, însă nici noi, la fel ca Real Madrid nu vom renunţa niciodată. A fost o noapte de neuitat, imposibil de descris, plină de bucurie pentru toţi fanii blanco din România.

DC: Care este opinia voastră despre poziţia clubului la nivel instituţional în acest moment (aspectul economic, cel care ţine de preşedinte)?
Florentino Perez este cel mai bun preşedinte pe care îl putem avea, deşi nimeni nu e, desigur, perfect. Din punct de vedere economic, cred că se face o treabă extraordinară. E clar pentru toată lumea că Real Madrid are o forţă economică impresionantă şi că, în materie de vânzări şi de marketing, clubul nostru este numărul unu. Florentino mi se pare un preşedinte excelent, care a făcut din Real Madrid clubul cel mai grandios din lume, însă cred că ar trebui să se preocupe mai mult de organizaţiile fanilor. Însă un om care ţine clubul pe primul loc, economic, care menţine o stare sănătoasă a finanţelor, ştiind mereu ce trebuie făcut, pentru mine e perfect.

DC: Ce credeţi despre Carlo Ancelotti, actualul antrenor al Realului?
Ca persoană, este un om minunat, iar ca antrenor, una dintre legendele acestui sport. De exemplu, nu am văzut niciodată o conferinţă de presă în care jucătorii să intervină pentru a sărbători alături de antrenor, iar asta vorbeşte clar despre atmosfera excelentă din vestiar. Este un bun antrenor, care ştie bine ce vrea de la echipa sa, este ajutat uneori de noroc, iar acest aspect trebuie apreciat în fotbal, căci nu mulţi antrenori se pot lăuda cu asta. Bineînţeles că mai comite şi erori, însă rezultatele sale confirmă faptul că este un mare antrenor. De aceea, a ştiut să gestioneze excelent puţinele probleme pe care le-a întâmpinat. Sper să continuie în acest fel.

DC: Cum apreciaţi începutul de sezon al echipei?
Am început destul de slab, însă, cum am mai zis, antrenorul a ştiut să rezolve problemele pe care le-a întâmpinat. În acest moment, avem o echipă incredibilă şi trebuie să profităm de acest lucru. E nevoie să fim răbdători şi să ne susţinem echipa până la capăt, în toate meciurile. Am multă încredere în acest proiect sportiv şi am toate motivele să cred că vom trăi un sezon cel puţin la fel de bun ca anteriorul.

DC:Care credeţi că va fi parcursul echipei în acest an în UCL? Vor reuşi madridiştii să obţină toate trofeele pe care le vizează?
Cred că este un sezon bun pentru a strânge trofee. Ştiu că UCL este o competiţie extrem de puternică, însă am mare încredere în Carlo şi în jucătorii săi. Mai mult, după cum zice şi antrenorul nostru, cred că este foarte important să credem că putem câştiga La Undecima. În liga spaniolă, Real este mereu favorită şi cred că sezonul acesta vom fi campioni.

DC: Cum vi se pare echipa de anul acesta şi ce părere aveţi despre noile achiziţii, Kroos, James, Chicharito şi Navas?
Toni Kroos mi se pare o achiziţie incredibil de bună. La fel, James şi Keylor, cel mai bun portar al sezonului trecut în La Liga. Era necesar să vină un portar foarte bun, după plecarea lui Diego Lopez. Kroos s-a adaptat imediat, potrivindu-se stilului Realului ca o mănuşă, chiar de la debut; munceşte mult, greşeşte extrem de puţin, execută foarte bine cornerele, poate juca un rol defensiv şi ofensiv în acelaşi timp…cred că este cel mai bun transfer al Realului, de mult timp. James mi se pare, de asemenea, un crack, un jucător care se adaptează la ceea ce îi cere antrenorul, care dă randament şi nu protestează. Mai mult, este un apropiat al clubului de mult timp, fiind cunoscută afecţiunea sa pentru Real Madrid, ceea ce mă încântă. Pare că la Madrid nu joacă mereu pe postul său preferat, dar, chiar aşa, îşi îndeplineşte cu merit sarcinile de joc: atacă, se apără, şutează, dă pase decisive şi marchează, fiind, după Kroos, jucătorul care aleragă cel mai mult într-un meci. Un transfer foarte ieftin, faţa de ceea ce aduce! Chicharito este un exemplu, pentru că nu renunţă niciodată, mă încântă modestia sa. E un om extraordinar (cel puţin aşa cred eu) şi cred că este un atacant foarte valoros.

DC: Crezi că Ronaldo este în cel mai bun moment al carierei sale? Va putea să îşi păstreze Balonul de Aur?
Crsitiano e Cristiano. Mereu. Mi-ar plăcea să le pot spune copiilor mei, peste ani: eu l-am văzut jucând pe Cristiano Ronaldo! Ce se mai poate spune despre el ? E o maşină de goluri. Pentru mine, este cel mai bun, cel mai complex fotbalist din lume. În fiecare meci, demonstrează că este într-o formă incredibilă, aşa că nu am niciun dubiu, merită Balonul de Aur în acest an.

DC: Recenta accidetare a lui Modric va afecta randamentul echipei?
Cred că lipsa lui se va vedea, căci nimeni nu poate face ceea ce reuşeşte el la mijlocul terenului. Este genul de mijlocaş care îndeplineşte toate sarcinile la procentaj maxim. Este un bun organizator al jocului, cu o viziune excelentă, viteză bună pentru a da ultima pasă, şutează periculos de la distanţă. Este cu adevărat un jucător-cheie în proiectul lui Ancelotti, termometrul echipei. Însă am încredere maximă în Illarramendi, care este un jucător foarte bun şi, la fel, îmi pun speranţe în Khedira şi în Medran.

DC: Cum vedeţi cantera de la Real Madrid? Crezi că echipa se bazează suficient de mult pe tinerii pe care îi creşte?
Cantera pare mai bună, în fiecare an. Nu cred că există un club care să ofere fotbalului atât de mulţi jucători de valoare, care joacă în atât de multe campionate din Europa. Să ne amintim că, practic, toate cluburile din Spania au câte un jucător format în La Fabrica, iar acest lucru se întâmplă şi la echipe bune din Italia sau din Anglia. Normal că îmi doresc să văd ieşind de la cantera un alt Raul sau Guti, un alt Carvajal sau Jese, însă cred că totul ţine de exigenţele crescute la un club ca Real Madrid. La cel mai mare club din istorie, este nevoie să fii un mega jucător ca să ai şansa să joci la prima echipă.

DC: Cum vi se pare iniţiatva de reconstrucţie a noului Bernabeu şi problemele pe care le întâmpină clubul în iniţiativa sa?
Cred că acestă iniţiativă a divizat, din nou, fanii blanco, între romanticii şi fanaticii care consideră un sacrilegiu să se adauge un alt nume stadionului, alături de cel al marelui Santiago Bernabeu. Mi se pare un proiect interesant, deoarece noul stadion promite să fie incredibil. Mai ales, să ne gândim că acest proiect, prin planul lui Florentino, presupune costuri zero pentru club, în schimbul adăugării unei noi titulaturi stadionului. Mai mult, acesată dezvolatare a stadionului presupune, din nou, venituri suplimentare pentru Real Madrid.

DC: Cum vă simţiţi ca fani ai Realului din străinătate? Ce relaţii aveţi cu alte organizaţii ale fanilor merengue?
Aşa cum am mai spus, nu cred că Real este doar o afacere, căci se adaugă o dimensiune naţională şi mondială considerabilă, aşa că ar trebui să ne facem legături puternice cu toate organizaţiile fanilor, mai ales cu cele din Spania. Ar trebui ca această relaţie să fie foarte fluidă. Ne place mult felul în care spaniolii trăiesc fotbalul şi cum îşi exprimă afecţiunea pentru Real Madrid. Am purtat discuţii cu unii dintre prietenii cei mai apropiaţi, Peña Madridista de Bonares şi Peña madridista San Pedro del Pinatar şi a fost o experienţă impresionantă. E bine să discutăm despre valorile care ne unesc, mai ales prin prisma modestiei şi a respectului.

DC: Ce aţi schimba sau aţi îmbunătăţi la club?
Nu prea multe. Dacă aş avea un cuvânt de spus în această privinţă, aş milita pentru ca preţurile biletelor la meciurile echipei să fie mai accesibile. De exemplu, în Anglia sau în Germania, un meci se poate vedea în schimbul a 15 euro, iar stadioanele sunt mereu pline.

DC: Aveţi de gând să participaţi la vreun meci pe Santiago Bernabeu, odată ce veţi deveni Pena oficială?
Da, cu siguranţă vom ajunge acolo.

DC: Lasă, te rog, un mesaj, pentru toţi fanii Real Madrid din lume.
Pentru mine, madridismul este cel mai înalt concept fotbalistic care există. Să vă bucuraţi în continuare şi să susţineţi mereu echipa, fraţi ai noştri! O îmbrăţişare caldă tuturor madridiştilor din Spania. Hala Madrid y nada mas!

 • http://batman-news.com Victor Bratu

  Superb, felicitari Florin, Radu, Costel, Daniela, Alex si toti ceilalti. E o surpriza placuta pt mine si o mandrie ca fac parte din aceasta comunitate!. Respect!

  • Sorin Barbu

   Victore, ala din poza e Mourinho? Nu stiam ca esti fanatik Mou

 • kLaUsS

  Vreau sa fiu membru!

  • http://www.madeforsoul.blogspot.ro/ 5inco

   pentru a deveni membru trebuie sa faci braziliana si sa dai gol cu calcaiul ca si Cris. 🙂 ce zici, te incumetzi?

   • kLaUsS

    Ma incumet! Dar repet, la modul cel mai serios. Vreau sa fiu membru!!!

    • Sorin Barbu

     E suficient sa ai card madridista Claudia, e exact ceea ce facut fiecare dintre noi. Restul lucrurillor care trebuie sa se intample si se vor intampla au loc dupa recunoastere. Pana atunci card este singura noastra obligatie 🙂 @ionut are glumele la el, mereu, e funny :))

     • kLaUsS

      Multumesc foarte mult! Din pacate am tot amanat din diverse motive, am avut un an greu. Dar trebuie sa fac pasul asta. Real Madrid ramane pasiunea mea, chiar daca nu am mai dat semne din acest punct de vedere. Inima mea ramane la Madrid. Sa nu creada nimeni ca am disparut! 🙂 Cat despre Ionut, stiu ce glume are! :)) Dar am vrut sa dovedesc si eu ca sunt dispusa la multe pentru fotbal. :))

     • Sorin Barbu

      Ceea ce e absolut de apreciat, eu cel putin apreciez cu mult mai mult pasiunea unei doamne sau domnisoare pt un sport care uneori nu e cel pe care il visam

     • kLaUsS

      Adevarat! Am luat si o decizie foarte importanta anul acesta, tot din dragoste pentru fotbal. Sper sa fie de bine!

     • Sorin Barbu

      Speram ca nu te mariti cu un fotbalist 🙂

     • kLaUsS

      Nicidecum! :))

     • Negru

      hai ba, ca sunt si fotbalisti cu cap 🙂
      cica!

     • Sorin Barbu

      Toti au cap, unii chiar doua 🙂 dar majoritatea nu folosesc niciunul :)))))

     • Negru

      ei las, cum poti spune asta? Messi este exemplar atata in teren cat si in afara lui!!!

     • Sorin Barbu

      Stai ma Negrule eu vorbesc de fotbalisti nu de semizei, Messi inoata cu delfinii, salveaza Planeta, preda lectii la Vatican si l-a invatat pe unu’ teoria relativitatii

     • http://www.madeforsoul.blogspot.ro/ 5inco

      nici nu trebuie sa aiba card madridista…. odata recunoscut clubul oficial (cu cei 52 de membri din care peste 30 au card madridista) cei care doresc sa fie membrii pena, nu trebuie sa aiba si card madridista.. portile sunt deschise

    • http://www.madeforsoul.blogspot.ro/ 5inco

     cred ca vorbesc in numele tuturora cand zic ca inainte sa vrei tu sa fii membra, noi deja te vroiam membra 🙂 de fapt esti deja membra fara sa stii 🙂

     • kLaUsS

      Multumesc din suflet!

     • kLaUsS

      Multumesc din suflet!!!

   • Negru

    pe langa asta trebuie sa te iei la “bataie” cu 5inco

    • http://www.madeforsoul.blogspot.ro/ 5inco

     acuma ca 5inco e un madagascarean pe taram mioritic, ce vina are el? 🙂

 • Sorin Barbu

  Foarte frumos, Florine ai mereu cuvintele la tine. Va multumesc tuturor dragilor si Juntos Ganamos Siempre!

 • psycho

  avem un site functional pe care aceasta pena nu stie sa-l foloseasca sau nu vrea…se comunica doar pe retele de socializare cand acest sit trebuie sa fie calea transparenta de urmat.aici se pot da ”comunicate” ,se pot face propuneri ,se pot ajusta micile probleme in obtinerea mult ravnitelor cadrduri madridista,se pot pune pe tapet diferite situatii/probleme in mod echidistant si cu grad de raspandire 100% printre simpatizanti.exista presedinte(ales,desemnat,impus,Dumnezeu stie) ,o pena virtuala despre care doar o mana de oameni stiu ceva si un site functional care ofera mult prea putine informatii suporterilor,simpatizantilor,vizitatorilor despre aceasta pena.lipsa de informartii pe acest site nu ajuta miscarea blanco,dimpotriva…comunicati domnilor si cu simpatizantii simpli de pe aici daca nu doriti o pena de familie.

  • Sorin Barbu

   Cred ca lipsa de comunicare se datoreaza in principal lipsei de timp. La ultimul comunicat, Florin a lasat o adresa de email unde probabil ca ti se va raspunde oricarei curiozitati. mie Florin sau Titi mi-au raspuns DE FIECARE data la orice banalitate. Intuitia mea imi spune ca daca Florin sau Costel n-au postat nimic nou despre pena, probabil ca nu sunt date noi. Ultima fraza mi se pare usor rautacioasa nu stiu de unde ai dedus sau intuit tu ca oamenii astia n-ar fi procedat corespunzator. Repet, cred ca lipsa de comunicare se datoreaza lipsei de timp

  • http://www.madeforsoul.blogspot.ro/ 5inco

   @ psycho… bai nene, tu cred ca daca ai lua marele premiu la loto tot ai fi nemultumit ca banii nu vin cash si vin cont, ca sunt in devize, ca sunt platiti in rate sau ca.. intra intr-o banca pe care nu o agreezi 🙂 …………………………………………………………………………………………………… Florin a declarat ft bine ce a declarat!!! Si nu a fost impus… ci doar firescul a fost recunoscut. Cum nu puteau fi doi presedinti (Florin si Costel)… si pt ca initiativa dar si faptul ca Florin are un impactul mediatic mai mare si resurse de a pune corabia in miscare pe aceasta mare uriasha a fanilor merenque, el a fost “alesul”. Insa asta nu inseamna ca lumea uita cine a fost arhitectul corabiei (Costel), cel care a asigurat si asigura pe langa suportul logistic si legal, un profil de fan madrilean desavarsit, dedicat intrutotul pasiunii si demn de apreciat pentru toate eforturile depuse, un model de fan adevarat. Cultivat, respectabil si diplomat. Un model de urmat. Pe langa cei doi, trebuie mentionat si Radu, care a asigurat puntea de continuitate a comunitatii si punctul online accesibil tuturora dintre noi. Apoi cei care isi dedica zii de zi infloririi acestui site cu stiri, articole, traduceri, analize statistice. Ii stim cu totii….. si sunt apreciati in aceeasi masura. Nu degeaba JUNTOS GANAMOS SIEMPRE! 🙂

   • Sorin Barbu

    Asta cu presedintele e amuzanta, eu cred ca Florin a platit niste spagi electorale. De fapt,tinand cont ca mai nou in Romania facebook pune presedinti, iar @psycho chiar subliniaza in comentariul sau comunicarea excesiva din mediul online, inteleg unde vrea sa bata acum: dar pe criteriul asta, eu o propun presedinte pe KlauSS 🙂

    • kLaUsS

     Eeh, accept si postul de “baiatul” cu apa. :))

    • Negru

     iti spun eu sigur ca Florin l-a avut mentor pe Ponta si de aia s-a autoproclamat presedinte!!!

     • Sorin Barbu

      Eu vreau sa alegem…propun si numele: VICTOR bratu si KLAUSS ica :))))

     • Negru

      :)))))))))))))))))))))))))))

      Inca unul de aici pe care eu il declar oficial : Sorin esti dus cu vaca la fotograf. Abia astept sa ne vedem toti! Ca deja astept de ani de zile!

     • Sorin Barbu

      Bai, nu vreau sa sune rau, nu vreau decat sa pastrez sirul politic si electoral in ton cu expresia ta de mai sus: eu chiar am facut poza cu Elena Udrea! 🙂 de drag 🙂 dar n-am fost cu ea la fotograf, am folosit i-feonul 😉

     • kLaUsS

      Eu propun sa raman in acelasi stadiu. :)))

  • mitenka

   Exact la asta m-am gandit si eu.Traiesc cu impresia ca se doreste un grup pe Facebook mai mult decat o Pena.
   Eu m-am implicat cat am putut pe vechiul site…si nu numai acolo,am lasat numar (ere) de tel unde pot sa fiu gasit la orice ora..si nici macar nu am fost anuntat printr-un amarat de mesaj ca s-a redeschis site-ul, ca s-a repornit treaba..am incercat eu sa sun,niciun raspuns
   Asta este,daca este o comunitate Facebook, asa sa ramana, pe mine unul nu ma interrseaza
   Hala Madrid !

   • Sorin Barbu

    Adevarul e ca pt un grup pe facebook e nevoie de autorizatie de l Real Madrid. Cum e romanul frate, vrea totul pe tava, intotdeauna…cati dintre voi ati trimis odata un msg lui Radu sau Costel de multumire, doar pt ca situl asta s-a redeschis? Cati dintre voi de la ultimul comunicat a scris doua randuri in care sa intrebe ce se mai intampla sau cu ce poate sa ajute? Lasa ca le face Motanu, Florin, Radu, Daniela pe toate, apoi venim noi si dam de pamant cu ei :))) halal mentalitate

    • Sorin Barbu

     Apropos cati dintre voi sunt dispusi sa plateasca chirie pt ca Motanu asigura sediul pe banii lui? 🙂

     • Dorian Preda

      Eu va spun cum am procedat eu, pt ca si eu aveam nelamuriri ca psyho si mitenka. I-am scris lui Florin pe email dupa ce mi-am facut cardul la adresa de contact juntosganamosiempre si mi-a raspuns in doua zile. Printre altele mi-a explicat ca orice demers am vrea sa facem (pt ca eu am avut 3 propuneri) nu-si are sensul decat dupa oficializare. Eu cred ca daca veti scrie pe mail o sa aveti raspunsurile, la ultimul comunicat chiar asta v-au cerut baietii, pt ca e aiurea sa stea sa analizeze intreb voastre de aici daca subiectele sunt altele. Think about it

     • Dorian Preda

      Sorin, astea sunt probleme de detaliu. Eu i-am zis lui Florin sau lui Titi, nu mai retin: nu va asteptati baieti ca pena asts sa se subventioneze!!! Pt ca nu se va intampla asa

    • mitenka

     Vad ca imi raspunzi mie,asa ca iti pot spune cu toata raspunderea ca habar n-ai despre ce vorbesti
     Am facut tot ce mi-a stat in putinta si ce mi s-a cerut inca de pe vremea cand nu stiu daca aveai tu habar de existenta noastra. Apoi am tinut legatura poate nu zilnic,dar saptamanal cu Motanu,intrebandu -l din nou si din nou daca se mai intampla ceva,daca mai pot ajuta cu ceva,oferindu-ma sa mai fac un drum la Madrid…sau la ambasada in Bucuresti etc,etc
     Cand mi s-a dat de inteles ca lucrurile au fost temporar oprite,nu am mai insistat,am mai dat vreo 2 telefoane la care nu mi s-a raspuns si gata.Ca apoi sa descopar acum vreo luna,din greseala ca s-a redeschis site-ul, dar nimeni nu a catadicsit sa dea un mesaj.
     Deci despre ce vorbesti tu?
     Ce am asteptat eu ?
     Si tu cine esti ??

     • Sorin Barbu

      Eu sunt Sorin Alexandru Barbu, tu esti Mitenka, nu prea se justifica intrebarea “si tu, cine esti?”. Eu am zis clar “cati dintre voi…” daca tu te numeri printre cei care s-au interesat, ma bucur si te felicit. Nu inteleg sincer cum tie nu ti s-a raspuns la telefon, pt ca eu n-am avut niciodata problema asta, nici macar pe email. De asemenea, nu-mi permit sa dau sfaturi unui om pe care nu-l cunosc, am invatat macar atata lucru in aproape 41 de ani de viata. Dar eu nu cred ca daca lucrurile se rezolvau “printr-un drum la Madrid sau la ambasada”, Florin, Costel sau Radu te-ar fi impiedicat sau nu te-ar fi ajutat. Pe de alta parte, imi permiti sa pun si eu alte amanunte in discutie: din punctul meu de vedere, domnul Radu Dranga plateste momentan niste bani pentru acest site pe care noi, cumva ar trebui sa-i returnam, dar este o problema la care nu se gandeste nimeni si pe baza caraia Florin si Costel erau extrem de suparati. Ce pot face: articole de donatii? ca vad ca se reproseaza ca nu apar astfel de articole aici 🙂 Apoi, daca nimeni nu o spune, o spun eu: domnul Codreanu are la un calcul simplu mai bine de 400 de articole scrise aici, sunt gratis, la oferta sau cum? Dar Daniela Pitigoi? Sau Cristian care se ocupa de statistica? Daca tu ai bunavointa sa faci ceva pt binele Asociatiei, eu la fel, si altii ca noi, hai s-o spunem public, sa ne strangem si sa facem ceva, nu sa strigam in sus si in jos ca se vrea un grup pe facebook sau ca nu exista comunicare, ca pentru grupul pe fbk nu e nevoie de bani, nici de nervi pierduti si nici de un site de calitate, care plateste hosting, domenii etc sau de o pena recunoscuta de catre club.

     • mitenka

      Si cu imi spune mai multe mie Sorin Alexandru Barbu decat tie Mitenka ?
      Mi-ai raspuns mie,asuma-ti acest lucru,nu ma intereseaza pararea ta despre altii.
      In cate moduri nu se poate raspunde la telefon,din cunoștințele tale?
      Nu-ti permiti sa dai sfaturi unui om pe care nu-l cunosti, dar n-ai nicio problema sa ii judeci(contesti) mentalitatea. Putin ai invatat inseamna in 41 de ani.
      Vorbesti, din nou,in necunoștință de cauza.Da,m-am oferit sa Mai fac drumuri,da,m-am oferit sa contribui financiar. Mi s-a spus ca proiectul a fost suspendat. Si apoi am aflat din intamplare de reluarea sa.Cat de mai clar ai vrea sa iti explic.
      Si acum vine unul de care habar n-am sa fii fost pe atunci langa grup si îmi da lectii de mentalitate si implicare.

     • Torpyla

      bai baieti,nu mai luati droguri

      “nu mai va drogatz”

  • http://www.madeforsoul.blogspot.ro/ 5inco

   in viata sunt momente si momente… acum este un moment in care sa ne bucuram si sa ne unim printr-un gand si sentiment comun…. pentru analize, critice si discutii creatoare va fi in viitor un alt moment, 5inco insusi va deschide rundele de box 🙂 … asa ca acum scoateti sticlele de vin roshu, berea, hamsiile si alunele si sa ne imbatam de bucurie! 🙂

 • doctoracu

  Felicitari Florine.

 • Negru

  Ce sa mai zic, am spus-o si acuma 5 ani, ma inclin si jos palaria Florine!!!!

 • Ciofu Bogdan-Constantin

  Felicitari Florin Codreanu si Costel Strainu!

 • ILFeNoMeNo10(Silviu)

  Bravos ! Inca un pas inainte. Poate nu toti putem sa ne alaturam voua in initiativa voastra insa cu siguranta trebuie sa stiti ca nu sunteti singuri si ca mereu vocea madrilenilor se va auzi in orice colt al tarii,pentru ca nu suntem deloc putini. Hala Madrid!

 • http://www.madeforsoul.blogspot.ro/ 5inco

  Meserie! Jos palaria Florine pt vorbele frumoase si care ne umplu de drag si orgoliu. Mai este doar un pas…. recunoasterea oficiala si intalnirea noastra 🙂

 • http://www.realmadrid.com.ro/ Ionut Florin

  Grande Florin! ¡Hala Madrid! #ynadamas

 • http://www.realmadrid.com.ro MihaiR

  Felicitari tuturor celor care ne-au adus atat de aproape ! Multumim frumos !

 • Cristi Rosca

  Prieteni, va marturisesc ca am inghitit ambulatoriu, prin trenuri, avioane si sali de lectura, cateva biblioteci. Marfa de calitate: Hayek, Tocqueville, Spengler, Conquest si atatia alti incorecti sau inactuali. Cand am aterizat, am inţeles o zicere uitata a lui R. Aron, care marturisea ca, inainte sa critici, analizeaza ce-ai fi facut tu in locui “victimei”. Ei bine, ani de-a randul m-am ghidat dupa zicala asta, pana cand am realizat ca in tara noastra e absolut imposibil sa te pui in locul celuilalt, pentru ca mereu e mai confortabil sa accesezi pozitia de superioritate a celui care condamna.

  Parerea mea este ca interviul este minunat, iar ceea ce, din pacate, multi dintre noi, nu remarca este urmatorul fapt: sa acorzi un interviu in presa spaniola nu e deloc usor, nu mai vorbesc despre faptul ca defensacentral a acordat credit unei comunitati (fan club) inca neinfiintat oficial, aspect care mie mi se pare absolut fenomenal.

  Il felicit pe Florin, ii felicit pe Costel si Radu Dranga si regret ca nu am reusit sa ma implic mai mult in tot ceea ce inseamna acest proiect, insa i-am explicat lui Florin ca locul meu de munca nu-mi permite sa ofer date cu caracter confidential intr-o astfel de asociatie. Acesti oameni fac totul pro bono, isi rup din timpul lor si fac eforturi mari pentru a reusi ceva ce nu sunt convins ca multa lume isi doreste. Probabil nici media din Romania (ce ciudat, Florin poate oferi interviuri presei din Spania, unuia dintre primele 5 site-uri ca numar de vizitatori, dar in Romania suntem ignorati) care media din Romania va fi asaltata de comunicate ale JGS in momentul in care va stirbi imaginea acestui club. Si nu e usor sa accepti asta. Eu va indemn sa-i contactati pe acest trei oameni minunati pt ca sunt convins ca veti primi toate raspunsurile necesare, mai devreme sau mai tarziu. Daca aici n-au aparut elemente noi despre JGS este mai mult ca sigur pt ca nu exista elemente noi, Florin este cel mai transparent om pe care il cunosc, iar uneori, ca un tata, l-am sfatuit chiar sa incerce sa fie mai diplomat.

  La propunerea pe care cineva a adresat-o mai jos, eu unul ma oblig public sa platesc chirile la Costel, chiar daca nu ajung vreodata prin Galati.Dar e un gest de normalitate, desi din ceea ce stiu eu, sediul este doar temporar acolo, iar planurile includ o mutare in Capitala.

  • Sorin Barbu

   Apropos de transparenta, va aduceti aminte ca s-a facut o conferinta online anuntata public in care s-au explicat multe lucruri. Va amintiti cati am fost? 8 sau 9! Despre ce vorbim…

   • Negru

    no bine, ce te astepti batrane 🙂 suntem toti ocupati! dar asteptam sa fie aici articole, ca doar florin e casnic si are vreme 🙂 Drept ii maestre?

    • Sorin Barbu

     Vezi, am rezolvat-o :))))

  • COSTEL

   CRISTI nu doresc asa ceva . ESTE UN SEDIU de conjunctura nu poate fi pe termen lung . zona geografica nu ne ajuta . va fi casa voastra totdeauna cand drumurile va va aduce prin acesta zona . MUTAREA in capitala este obligatorie .

   si REALUL DACA VA VENI PRIN TARA VREODATA NU SE VA DEPLASA IN ALTA PARTE INAFARA BUCURESTILOR . in general este un nod de legatura bun ptr toata lumea . cred spun eu . dar aceste detalii le vom stabili cu toti impreuna .

 • Torpyla

  eu cred ca suntem pe drumul cel bun.

  niste sugestii:

  -cred ca ar fi ok daca ne-am rupe 5 minute sa lasam macar un comentariu pe aici,oricat de mic ar fi el. asa s-ar materializa si traficul pe care il facem si in felul asta nu arata ca un site parasit de lume si fara vizitatori. cred ca era mai bine cand aveam dezbaterile acelea inainte

  -cred ca ar fi ok daca pe site ar aparea si stiri care nu sunt tocmai bune pentru club(gen problema cu alcoolul pentru ozil,sau care e treaba cu sarabia,si asa mai departe)…stiu ca au mai aparut gen anceloti-nu avem nevoie de concurenta pentru benzema sau iker-sunt o victima…insa,mi se pare ca e prea putin.
  imi cer scuze pentru faptul ca sunt atat de “demanding” insa,totul e pentru binele comunitatii,si comunicarea reprezinta solutia,si cred ca e important sa stim ambele parti ale monedei.

  -chiar astept sa ne intalnim o data toti,sau macar 20 de oameni.am incercat o data sa adun mai multi oameni,insa,fiecare cu munca,cu familia si asa mai departe.
  ar fi frumos sa dezbatem la modul cel mai serios despre CAND si UNDE putem face aceasta intrunire. cred ca ar merge chiar si un articol separat pentru treaba asta. stiu ca timpul ne preseaza pe toti(nici eu nu sunt vreo exceptie),insa,daca Florin si altii fac atatea sacrificii pentru noi,cred ca un minim de efort din partea noastra merita si ei.

  O zi buna
  Dascalu Mihai Adrian

  • Sorin Barbu

   De acord cu Mihai 🙂

   • Torpyla

    Adi,’tu-i ceapa mă-sii de nume.

    PS:aici se vede ca nu eşti veteran pe site :))

  • http://www.madeforsoul.blogspot.ro/ 5inco

   ca sa fie treaba treaba.. voi pe 1 decembrie 2014 unde sunteti? unde vreti sa ne intalnim? punem de o reuniune de ziua nationala 🙂

 • Negru

  Cel mai ciudat pe aici mi-i se pare ca noi avem dispute intre noi, cea ce e normal, dar ne tragem de par si ne ironizam de parca suntem dusmani. Inteleg ca fiecare are o personalite proprie si isi spune punctul de vedere, dar se pare ca avem niste motive puerile sa fim suparati. Domnul de mai jos, era suparat ca nu a primit instiintare. Pai cum vine asta maestre? Eu sunt de la inceputuri aici, cred ca de la al treilea articol pe fclub.ro a lui Florin si nu am primit nici un mesaj ca s-a redeschis acest site, dar stii cum am aflat, foarte simplu, am tot intrat peste tot pana am dat de Facebook si JGS iar acolo puteai afla foarte usor. Mi-i se pare ca supararea ta nu se justifica in aceste timpuri cand informatia circula foarte repede si pe internet gasesti aproape orice. Si da, sa nu spui ca nu ai avut timp, pentru ca eu nu am timp nici macar sa ma duc linistit la baie ! Fiecare dintre noi stam prost cu timpul, da ti-l faci daca vrei!

  Eu sunt total de acord sa cotizez la acest fan club, pentru site, sediu, chirie orice….dar astept sa fie oficial si sa fim invitati toti la o dezbatere si un dialog cum trebuie. La ultimul dialog in grup nu am putut lua parte din motive de sanatate, dar i-am spus lui Florin ca eu sunt de acord cu orice modificare, chiar cu orice, nu fac nici un moft, dat fiind ca nu iau parte sa imi spun parerea.

  Imi pare foarte rau ca ne criticam unii pe altii, fiind este o critica negativa si nu este deloc constructiva. Grow up guys!

  • mitenka

   De as putea desena…ca altfel vad ca nu ma fac inteles…
   Eu sunt de pe vremea mysportului
   Am specificat de fiecare data cand s-a discutat aspectul,ca nu am avut,nu am si nu voi avea vreodata cont de Facebook
   Am tinut legatura cat am putut telefonic pana mi s-a spus ca din cauza unor probleme de ordin personal ale lui Florin, proiectul se suspenda
   As fi apreciat, ca om care s-a implicat cat a putut,inclusiv in gasirea de crasme in Cluj sa vedem meciurile impreuna:)) (remember finala cupei de pe Piezisa?),sa fii primit un amarat de mesaj.
   Si grow up tu,ca io mi-s bine asa :))

   • Negru

    :)))))))))))))))))

    io ce sa iti fac daca nu ai facebook mai mirciulica, bine zic? nimerita-m numele?

    eu am vorbit cu florin, si stiu din ce cauza a fost suspendat proietul. crede-ma ca in locul lui nu aveai tu nici un chef sa informezi lumea. Crede-ma ca a avut mari probleme si eu in locul lui muream de doua ori! nu stii nici tu ce a fost la mijloc, da te superi ca un copil ce cauta borcanu cu zacusca 🙂 pai ne vedem in cluj si ti-l dau, e bine asa? degeaba te incapatanezi si esti fara facebook. Eu stiu cel putin 10 persoane care au zis tot timpul ca tine, si ghici ce, acuma au facebook si inca mai traiesc, si nu i-a gasit NSA-ul 🙂

    • mitenka

     Eu o las balta, ca vad ca vorbesc degeaba
     Da,stiu prin ce a trecut Florin si cat i-a fost de greu.Tocmai de aceea am renunțat sa il mai bat zilnic la cap pe Motanu cu stadiul in care a ajuns proiectul nostru,gândindu-mă ca daca vreodata lucrurile se vor repune in miscare, voi fi anunțat. Nu a fost sa fie,din motivele care au fost… Nu-i bai,nu-s supărat,poate un pic iritat pe cei ce-mi dau lecții de mentalitate si implicare…in rest fiecare cu drumul lui. Dragoste cu sila nu se poate,ca se numeste viol… :))

     • Negru

      amu noah, ti-a trece si gata. fiecare cu supararile lui, mie mi-i se pare ca is puerile, dar nu am zis ca nu te-ai implicat sau sa iti dau lectii de mentalitate, dar dupa nickname, de unde beteshig sa stiu cine esti!

     • mitenka

      Nu tu erai cu lectiile 🙂
      De trecut n-are ce sa imi treacă,nu-s suparat pe nimeni
      Argumentele ar trebui sa fie valabile,indiferent de nick…

     • Negru

      pune si tu MM in loc de mitenka, asa nu stie lumea cu cine vorbeste!

     • http://www.madeforsoul.blogspot.ro/ 5inco

      daca tu esti MM, atunci il stii pe Mircea Rusticeanu in persoana 🙂

     • http://www.madeforsoul.blogspot.ro/ 5inco

      wilkommen! 🙂

    • Sorin Barbu

     Pe distinsul domn Negru il banuiesc de genialitate :))) dar dincolo de felul senzational in care trateaza lucrurile, e foarte profund comentariul de mai sus..

     • Negru

      :))))) Multumesc, o sa il iau ca pe un compliment.

   • Negru

    gata, te-am gasit in telefon. MM erai mai demult, nu?

    eu te-as fi sunat cu drag, daca nu eram plecat din cluj de vreo 2 ani jumate, sa stii! asa ca vina e a mea, nu a lui Florin, trebuia sa te sun ca stiam de site!

 • Dreammer

  Excelent. Un pas mare intradavar. Bravo Florin, Costel, Radu si oricui altcuiva care este implicat in mod direct sau indirect in acest proiect.
  Nu uitati un solgan care ne reprezinta: Juntos ganamos siempre!

 • COSTEL

  NU AM NEVOIE EU DE NICI UN BAN PENTRU NIMIC IN ACEASTA LUME . elementul de masura al vietii la mine este altul .pubul care il detin in galati este afacerea mea proprie si imi platesc datoriile la stat in fiecare luna si la proprietar . l-am oferit ca sediu pentru a avea asa ceva era o cerinta . va fi sediul tuturor madrilenilor din aceasta lume atat timp cat eu voi trai si ei se identifica cu REAL MADRID .
  DESPRE PE CINE AM INFORMAT PE CINE NU . IMI FAC A MEA CULPA INSA NU M-AM GANDIT VREODATA CA NU STIE X SAU Y CARE TIN TINEAU VOR MAI TINE LEGATURA CU MINE .
  TELEFOANELE MELE SUNT PUBLICE IN GALATI IN TARA NU MI-AM SCHIMBAT NR .
  despre ce vreau eu .
  una peñia inregistrata autentificata
  un site prin care sa ne facem auziti
  un sediu central
  o revista trimestriala poate
  etc etc samd
  DAR NU UN FORUM PE FACEBOOK
  NU VREAU DIVIZIUNE NU AM PARTIPIURI CU NIMENI .
  am inchis acel grup pe focebook in beneficiul site-ului daca va aduceti aminte .
  nu sunt adeptul bisericutelor .

  CINE DORESTE SA MA INTREBE CEVA LEGAT DE REAL MADRID LEGAT DE VIATA DE ZI CU ZI SI CRED CA IL POT AJUTA MA POATE SUNA ORICAND NU MA DERANJEAZA .
  NU RASPUND REVIN CU UN TELEFON SAU SA MAI INSISTE EL POT FI INTR-UN EXAMEN LA SCOALA SAU SA DORM SI EU PUTIN .
  PE FACEBOOK MA GASITI LA STRAINU COSTEL . TEL SUNT 0761093864 SAU 0756535462.
  IN RESTU nimeni nu sa numit nimeni nu isi doreste presidentie etc . pur si simplu asa sau inceput actele .
  cand vom fi autentificati si ne vom intalni atunci ne vom pune conducatori . nu acest detaliu ma intereseaza pe mine . ci sa devinim oficiali sa ne intalnim cu toti sa ne uneasca aceasta MARE IUBIRE . ACEASTA RELIGIE ALBA . atat
  restu este la voi la mine nu . eu dorm bine si multumit cu mine .
  si nu caut niciodata vinovati . cel mai mare VINOVAT de ce mi se intampla sunt eu
  ca e bine ca e rau .
  HALA MADRID !
  JUNTOS GANAMOS SIEMPRE!!!

  • Spines

   Asta e culmea, sa iti faci mea culpa pentru nimic.

   • http://www.madeforsoul.blogspot.ro/ 5inco

    Nu e mea culpa.. este foarte bine… Costel vorbeste deschis si limpede pt toata lumea… tocmai pentru a stopa discutii colaterale… Ft bine zis si procedat!!! si mai ales de luat aminte de catre toata lumea, pentru ca sunt vorbe spuse de catre un om care a infaptuit multe si ne-a invatzat multe, in momentele sale de comunicare… asa ca luati aminte!!! si el si Florin si Radu si toti cei care sunt activi zi de zi NE OFERA… ne dedica timp din viata lor, resurse in viata lor si trairi din viata lor… tocmai pentru A CREA toate premisele de a se putea indeplinii acest vis pe care il avem cu totii. Ei nu tind dupa recunoastere in tot ceea ce fac, CI O FAC DIN PASIUNE. Isi merita pe deplin recunostiinta noastra numai pt ca spre deosebire de multi, ei fac tot ce le sta in putinta ca aceasta comunitate sa prinda conturul unui fan club oficial. Jos palaria!

 • Aichimoaie Andrei

  Minunat…

  Felicitari oameni buni pentru tot ce ati reusit!!!

 • Spines

  Felicitari tuturor celor implicati!

 • http://www.last.fm/user/ODirlewanger Alex

  In view of the declarations made by the president of UEFA, Michel Platini, concerning the winner of the Ballon d’Or, Real Madrid C. F. would like to outline:

  Firstly, its surprise at the repeated declarations regarding his personal preferences over the choice of the winner of the Ballon d’Or, particularly given that he is the head of European football’s principal body, where our understanding is that the strictest impartiality should prevail.

  Secondly, the Ballon d’Or is an individual rather than collective prize which is awarded annually to the best player in the world, and we believe that, in order to maintain its prestige, those who participate in the vote should take into account exclusively the individual professional achievements of the players.

  Finally, we believe that Cristiano Ronaldo has without doubt had his best ever professional year individually, and has claimed the Champions League, the Golden Shoe and the record for the highest goalscorer in an edition of the Champions League, as well as the Copa del Rey and the top-scorer award in La Liga. In the current season, he has won the European Super Cup, scoring both goals in the match, and is achieving spectacular figures such as his 20 goals in the first 12 matchdays of La Liga, which confirm his great moment of form and ensure that, more than ever, he is deserving of the Ballon d’Or.

  http://www.realmadrid.com/en/news/2014/11/official-announcement

  • psycho

   ramai siderat…

 • psycho

  nice,asa ar trebui sa fie la fiecare meci dar sa revin la chestiunile arzatoare.
  nu am pus in discutie sau am bagatelizat munca,efortul depus sau tenacitatea unor colegi ca florin sau costel.nu am ambitii personale in privinta acestei pena mai mult decat cele ale unui simplu suporter,nu am calculat banii sau implicarea nimanui..sunt cativa deontologi de ocazie foarte vocali mai jos dar implicarea lor pe site este aproape nula(este dezamagitoare prezenta de comentarii pe articole si asta cred ca este o ”jignire” mult mai mare pentru florin decat o perere personala pro sau contra).
  sustin si azi ca acest site nu este valorificat pe deplin in organizarea acestei pena,gradul de informare pe acest subiect este aproape inexistent si ignoram puterea de penetrare a site-ului printre suporterii blanco din tara si republica moldova.acesta este canalul principal de informare pentru noi ,de aici ne luam doza zilnica de REAL MADRID(acest sit a reusit sa ma faca sa ”renunt” la cel oficial si sa ignor zvonistica din media,deci felicitari pe aceasta cale).si spun asta pentru ca odata inregistrata oficial aceasta pena are nevoie de o crestere numerica sanatoasa iar site-ul este cea mai buna solutie de mediatizare a miscarii si nu reteaua de socializare care trebuie sa fie doar o anexa nu calea principala de comunicare(oamenii au votat nu facebook-ul,ps.la un distins coleg).
  imi respect colegii de comunitate,respect oamenii implicati de la inceput in acest proiect inedit ,iubesc acest club si tot ce scriu pe aici vine din dorinta de mai bine pt. acest fenomen numit REAL MADRID (ROMANIA)

 • Marius Odagiu

  Fabulos , Florin !

  Felicitari 🙂

  • http://www.madeforsoul.blogspot.ro/ 5inco

   fabulos e mult spus… fabulos va fi cand Cris ne va dedica un gol exclusiv noua… dand jos tricoul si aratand mesajul JGS… atunci da… fabulos 🙂

   • Marius Odagiu

    🙂

 • http://realmadrid.com.ro/ Angelito

  Este impresionant interviul in sine dar la fel de impresionanta este si realizarea. Am reusit sa citesc toate punctele de vedere exprimate la acest articol, unele mai bune, altele mai rele, insa ceea ce vreau sa subliniez este ca asa ar trebui sa arate o zi pe acest site: haideti baieti si fete sa comentam mai mult si mai des, pt ca dincolo de munca acestor oameni, discutiile pot deveni chiar interesante si pot reprezenta contribuita noastra la cresterea comunitatii si a JGS-ului. Cred ca putem face asta si aici sunt de acord cu Torpy care chiar venea cu anumite propuneri.

  Legat de Florin as vrea sa spun ca eu personal cred ca l-am exasperat cu telefoanele si va spun sincer ca nu s-a intamplat nici macar odata sa nu-mi raspunda. Are o rabdare de fier si un bun simt fantastic. Acum nu ca va indemn sa-l sunati la fiecare chestie ca o sa ma injure, dar sunt convins ca este un om cu care se poate discuta liber si deschis oricand.

  Legat de Pena: am fost in iunie la Alioli si am vb cu spaniolii care au deschis in Romania o astfel de Pena. Din ce am inteles eu, cat am putut intelege (mai putin eu si mai mult sotia mea 🙂 ), ei prin statut au sediu in Romania dar sunt 90% spanioli ceea ce a facilitat recunoasterea. Zic sa aducem si noi niste spanioli langa noi :)))

  • Torpyla

   jo muy bien. ajuta la ceva?

  • http://www.madeforsoul.blogspot.ro/ 5inco

   eu zic sa ramanem noi romanii, in grupul nostru… ca este un aspect care ne identifica si ne da consistentza…. este o initiativa pur romaneasca si trebuie apreciata, recunoscuta si mentinuta ca atare. parerea mea!!!!

   • COSTEL

    propunerea sa fac parte din peñia aceea am avut-o cred de trei ani maxim dar niciodata nu m-am inchipuit acolo. ma identific cu voi cu florin cu tot ce inseamna romani care iubesc REAL MADRID . asa este noi suntem fani suporteri romani ai REALULUI DIN MADRID .

 • Torpyla
 • Torpyla

  acum sa las si un comment legat de articol.

  frumos interviul,insa,nu vreau sa sun ca si un carcotas…defensacentral e departe de a fi cea mai buna sursa de informare din punctul meu de vedere. din punct de vedere jurnalistic,ei sunt praf. publica orice zvon aparut fara vreun pic de adevar in ele.

  ca am ajuns si noi in vizorul lor,asta nu poate decat sa ma bucure. ca o sa intru de acum sa le citesc articolele,niciodata.

  cat despre presedinte asociatiei si asa mai departe,hai sa nu o ardem aiurea ca noi nu avem nici presh,apoi dinte. florin merita din postul asta in momentul in care va fi ceva oficial,dar trebuie sa ne miscam mai eficient daca dorim ceva oficial,si sa nu mai gasim scuze inaintea solutiilor.

  sanatate si virtute,s-avem bani,s-avem ce bea.

  atat declar,sustin si semnez.
  Dascalu Mihai Adrian

  • http://www.madeforsoul.blogspot.ro/ 5inco

   bing bang bum… ft bine punctat! 🙂

  • http://www.last.fm/user/ODirlewanger Alex

   “acopera un numar mare de fani,la nivel international.”
   Yeah, dar e in engleza. Aici intervine alta discutie, vrem site pentru fanii din Romania sau vrem site international. Problema cu varianta in engleza este volumul de munca, care s-ar dubla, chiar tripla imho, daca am avea doua variante la fiecare articol.
   Un mare plus al celor de la MM este numarul contribuitorilor, in timp ce aici suntem 5(?), acolo sunt peste 10.

 • doctoracu

  Cum n-am fost atent, cum s-a iscat o mica revolta in micuta noastra comunitate:-)

 • a few minutes ago

  Felicitari pentru articol!!

 • http://www.realmadrid.com.ro/ Florin Codreanu

  O să încerc să fiu cât se poate de scurt, nu înainte de a vă mulţumi tuturor pentru reacţii.

  În discuţia pe care am avut-o cu Jaime de Carlos, redactorul-şef de la Defensacentral, mi s-a explicat clar un aspect: faptul că nu suntem încă o Pena oficială nu ne va ajuta prea mult ca mediatizare, decât dacă cel cu care Defensa discută, este preşedintele Asociaţiei, de unde şi debutul interviului, care ţine absolut în întregime de capitolul credibilitate. Vreau să fie clar acest aspect: nu mi-am asumat acest rol de PREŞEDINTE, pentru că rolul nu există !!! E vorba de o formalitate care trebuia îndeplinită în acte. După oficializare, în termen de 30 de zile se vor face alegeri în rândul acestui fan club şi chiar îi rog pe această cale pe cei care-şi doresc să-şi asume acest rol să îşi manifeste intenţia public imediat ce vom deveni o Pena oficială. Eu unul nu sunt interesat să fiu preşedinte nici măcar în acte şi consider că prin această afirmaţie am făcut public acest detaliu. În discuţiile pe care eu le-am avut cu mulţi dintre voi, am explicat totuşi clar faptul că rolul preşedintelui e unul pur decorativ, pentru că deciziile se vor lua “în comun”.

  @Psycho: Partea cu comunicarea este o poveste dificilă şi veche. Am înţeles însă ideea de bază şi sincer, chiar sunt de acord, problema pe care însă trebuie să o rezolve fiecare dintre noi ţine de timp. Aici atingem un alt punct unde conicidem în gândire: nivelul de implicare în ceea ce priveşte articolele scrise şi comentariile. Pe de altă parte, nu văd rostul unor comunicate desuete pe acest site, ţinând cont de faptul că nu există alte noutăţi de la ultimul comunicat postat aici. Poate singurele lucruri care în această perioadă de birocraţie trebuiau anunţate erau cele legate de parcursul actelor cerute de club, dar decizia de a nu posta un comunicat în care ar fi trebuit să solicit sume de bani pentru transmiterea actelor în Spania plus alte cheltuieli îmi aparţine exclusiv mie, pt că nu am considerat că este cazul să fac un apel public de acest gen. Vreau să precizez totuşi că aceste cheltuieli au fost suportate până acum de Costel Strainu şi de mine, la fel cum tot ceea ce ţine până acum de acest site a fost suportat de Radu Dranga. Nivelul scăzut de comunicare mi-l asum personal, în măsura în care trebuie, dar ţinând cont că nu avem noutăţi demne de semnalat, nu văd ce aş putea anunţa în aceste comunicate cerute. În momentul în care lucrurile vor deveni oficiale, acest site va avea o secţiune specială dedicată JGS în care vom discuta împreună tot ceea ce este necesar. Până atunci, eu am lăsat o adresă de email de contact pentru sugestii şi propuneri, o adresă de email pe care însă n-am primit decât mesajele unora dintre voi legate de datele de pe cardurile madridista. Poate când lucrurile vor deveni oficiale, atunci nivelul de unitate şi sacrificiu va fi ceva mai mare din partea tuturor.

  De asemenea, am stabilit de comun acord cu Titi şi sper că în limita timpului disponibil vom putea conta şi pe Radu, că vom face o emisiune în care vom vorbi în amănunt despre stadiul proiectului, prezent şi viitor, problema este că timpul ne pune aproape de fiecare dată piedică tuturor, dar pe rând 🙂

  @Sorin Barbu Problema ridicată de tine este una reală: eu am convenit iniţial cu Radu şi Costel să încercăm să dăm drumul acestui site cât mai repede, dar ca ulterior să încercăm să ne achităm de Radu din pdv financiar. Acest lucru nu s-a întâmplat aşa că aştept sugestiile voastre.

  @MM Mă bucur să te regăsesc aici, în cazul tău, îmi asum eu deficitul de comunicare, nu neapărat bazat pe problemele mele. Mărturisesc sincer că nu îmi amintesc să fi fost sunat de tine şi să nu răspund, de regulă o fac pt toată lumea, dar dacă este aşa, îmi cer scuze. Momentan nu am nr tău, am pierdut foarte multe numere odată cu schimbarea telefonului, dar e un aspect rezolvabil. Iţi mărturisesc sincer că trăiam cu impresia că eşti incă plecat şi mizăm pe comunicarea ta cu Costel şi Riley, cu care am înţeles că mai păstrai legătura. Cu mare drag însă iţi stau la dispoziţie mereu şi mă voi asigura zilele astea că reuşesc să dau de tine. Pentru cine nu ştie, pt că MM a ales un alt nick pe noul site, vizita sa la Madrid a demarat practic acest proiect. Probabil că ceea ce MM nu ştie e că vorbeşte în calitate de vicepreşedinte :)) o funcţie la fel de neoficială ca şi a mea 🙂

  @Angelito Ţi-a răspuns în mare Costel. Eu am fost contactat de distinşii domni de acolo, dar le-am precizat clar intenţiile noastre care sunt aceleaşi anunţate de Costel şi de Ionuţ Dumitru: suntem o pena românească, un caracter de care eu sunt foarte mândru.

  @Cristi Roşca Mulţumesc mult! Aş vrea să menţionez faptul că intenţia mea a fost că dl Cristi Roşca să fie preşedintele acestei Asociaţii, dar m-am lovit de refuzul dansului atât la timpul trecut cât şi viitor. Partea cu sediul, draga Cristi e simpla: Costel ne-a ajutat si din acest punct de vedere, pt ca noi nu aveam inca aici in Buc ceva al nostru, iar cerinta era obligatorie pt penas din afara Spaniei. Îţi mulţumesc însă pt susţinere Cristi şi pt că încerci să ne ajuţi chiar şi de la o distanţă atât de mare.

  @Negru Danke!

  @Torpyla Alex ţi-a răspuns perfect la partea cu managing madrid. Partea cu ştirile “mondene”, tine de calitatea pe care am vrut s-o imprim site-ului. Nu vreau ca aici să existe ştiri pe care le putem găsi pe Sport.ro sau Digi.ro deşi ştiu că traficul ar creşte considerabil. Până la urmă, dacă cererea ta este acceptată şi de către ceilalţi, nu e deloc greu să facem asta.

  @kLaUsS: tot ceea ce trebuie să faci deocamdată pentru a ne ajuta este să-ţi procuri acest card madridista de pe site-ul oficial. Recomandarea mea este cardul cel mai ieftin, dar desigur este alegerea ta. În rest, va trebui să ni te alături la întâlnirile pe care le vom programa şi anunţa pe site 🙂 Acolo vom discuta mult mai multe.

  Încă odată, vă mulţumesc tuturor pentru reply, pentru sugestii şi reclamaţii 🙂 Aceasta Pena nu este a mea, este pena noastră a tuturor. Când vom elabora un statut corespunzător îl vom promova într-o secţiune specială de pe acest site şi discuţiile de acest gen vor dispărea, dar acel statut nu se poate realiza fără un ok de la Madrid. Eu am făcut absolut toate demersurile cerute până în acest moment, cred că îndeplinim toate cerinţele clubului Real Madrid, avem un sediu, membrii suficienţi cu card, am trimis prin fax datele cerute de pe o parte dintre carduri şi am răspuns mereu prezent solicitărilor clubului. Totul ţine de răbdare şi de unitate. Cred că în timp vom recitii toate aceste discuţii şi istoria va fi oarecum amuzantă.Mai ales ca istoria ce ne leagă e una comună. Pt ca, de ce să nu recunoaştem, devenim conştienţi în măsura în care percepem mişcarea istoriei, iar amintirea e primul pas. Cum amintirea singură duce la nostalgie, sora lirică şi nereflexiva a conştiinţei, amintirea comună, face diferenţa 🙂

  Juntos Ganamos Siempre!

  • Torpyla

   “cred ca ar fi ok daca pe site ar aparea si stiri care nu sunt tocmai bune pentru club(gen problema cu alcoolul pentru ozil,sau care e treaba cu sarabia,si asa mai departe)…stiu ca au mai aparut gen anceloti-nu avem nevoie de concurenta pentru benzema sau iker-sunt o victima…insa,mi se pare ca e prea putin.”

   poate asa am putea avea o imagine corecta asupra tuturor lucrurilor care se intampla in interior clubului.

   si de ozil s-a spus ca e un copil cuminte,si ca familia are grija de el…si apoi am aflat ca avea probleme mari cu bautura,insa,nu de pe site,si am aflat asta destul de tarziu dupa ce a plecat de la real.

   sunt curios sa aflu si situatia lui canales,sau a lui sahin.

   sunt constient,timpul nu e cel mai bun prieten al nostru,insa,nu cred ca trebuiesc postate doar lucruri care arata bine pentru club.

   • http://www.realmadrid.com.ro/ Florin Codreanu

    Am inteles ideea Torpy si pe undeva este una corecta. Eu atat pe fclub.ro cati si aici am incercat sa promovez un altfel de jurnalism, dar pe undeva astfel de subtilitati sunt necesare si prind bine, dincolo de faptul ca vor atrage mult trafic. Ideea este ca eu, pe lg faptul ca nu vreau sa devenim o “fituica”, m-am saturat sa fiu luat peste picior. Iti dau un ex banal care-mi vine in minte: cand am scris ca Ozil s-a contrat cu Ancelotti spre ex si a plecat atat din cauza asta cat si din cauza tatalui sau, am primit in privat o galeata de laturi si jigniri cum ca “prea le stiu pe toate”. Ei bine, dupa 2 luni, chiar Ozil a confirmat aceasta teorie, dar eu am ramas cu injuraturile 🙂 Eu nu vreau sa popularizez astfel de detalii si nu vreau sa-mi bat joc de cei care intra aici (putini, multi nici nu conteaza) dar cauta ceva ce nu gasesc pe celelalte site-uri. Stiu, teoria jurnalismului de calitate e valabila poate la mine acasa, la tine, in eter sau in zona rarefiata a perfectiunii anistorie, nu si aici, pe pamant, sau mai degraba in noroiul care acopera primul metru si ceva de deasupra solului. Dar e o teorie pe care imi doresc sa o propunem in continuare. Sigur, in functie de ceea ce va doriti si voi, se poate discuta.

  • mitenka

   Merci mult de raspuns. Ca de obicei,un om mai presus de eleganta si bun simt. Chapeau bas…
   Nu, nu cu tine tineam legatura,nu tu nu mi-ai mai raspuns la un timp la telefoane.Dar nu despre asta era vorba. Cu riscul de a ma repeta a nspea oara,problema a fost cand s-a decis reluarea proiectului si nu s-a dorit, nu s-a considerat necesar sa fie reactivati veteranii.Ceva de genul:” ma fraiere,hai ca am repornit,hai si tu, ca tot te agitai si intrebai ce se intampla din 2 in 2 zile”.Chestia asta m-a deranjat si nu are rost sa fac pe inocentul acum,ma deranjeaza si acum.
   Nu ma inteteseaza functia respectiva,nici altele,m-ar fi interesat sa aud ca nu am facut ce am facut degeaba.
   In rest,succes si mult noroc cu proiectul.
   HALA MADRID !!

  • mitenka

   De plecat sunt tot timpul plecat.Sunt într-un perpetuum mobile.Nu stau mai mult de 2-3 luni într-un loc.Dar pot fi găsit oricând pe nr de Ro 0740 176917 sau și “mai oricând ” pe nr meu 0044 7939 617961. Doar dati beep si sun eu inapoi.

 • Doru Iulian

  foarte frumos,bravo!

 • RaresMadrid

  Lamuriti-ma si pe mine cu un lucru.
  Acest fan club va fi in Galati?

  • Negru

   din ce informatii detin eu, sediul va fi la galati pana vom putea avea oportunitate si posibilitatile necesare sa fie mutat sediul la bucuresti

   • RaresMadrid

    Multumesc de informatie 😀

 • gabipetre

  Felicitari prieteni!

 • Andrei Fox

  Felicitari si aici, Florin! 🙂

  • http://www.realmadrid.com.ro/ Florin Codreanu

   Multumim Andrei!

   • Andrei Fox

    Mi-am recuperat contul. Uiii! <3 :))

 • Radu Dranga

  Puține lucruri sunt de spus despre ce face Florin si oricum cuvintele ar fi seci : felicitări prietene !

Real Madrid Romania