Interviu cu Rafael Benitez: “Iker a dorit sa plece si i-am respectat decizia”

Browse By

Rafa Benitez a facut, in Australia, primele declaratii oficiale, pentru site-ul clubului si a comentat astfel plecarea lui Iker Casillas: “ Ca antrenor, trebuie sa respect decizia sa, insa cred ca va ramane in inimile tuturor madridistilor.”

Casillas a parasit clubul dupa foarte multi ani…
R.B: Iker este o legenda vie a Realului si cel mai bun portar din istoria sa, de asemenea. Stim cu totii cat de important a fost in tot acest timp. Insa el a luat decizia de a semna cu un alt club si de a parasi Realul. Ca antrenor, trebuie sa respect hotararea sa si sa ii doresc tot binele din lume. Sunt convins ca Iker va ramane in inimile tuturor fanilor, iar incepand din acest moment, ii doresc succes, sper ca totul va merge excelent pentru el si ca se va bucura sa faca parte dintr-un club mare, asa cum este Porto. Nu sunt prea multe de spus, in afara respectului si a admiratiei pe care le simt pentru el.

Sa vorbim despre echipa. Cristiano s-a alaturat grupului. Ce parere aveti?
R.B: Ronaldo este un jucator fundamental pentru noi. Este o mare satisfactie faptul ca il avem alaturi de noi, acum. L-am cunoscut si am discutat un pic despre ceea ce cred eu, despre ceea ce crede el si cred ca aceste discutii ne vor ajuta in optimizarea dinamicii grupului. Imi doresc sa il cunosc foarte bine, pentru a putea sa-l aducem la maximum de randament, astfel incat echipa sa poata beneficia de potentialul sau.

Ati inceput antrenamentele in Melbourne. Este prima data cand Real Madrid viziteaza Australia. Ce senzatii va incearca?
R.B: Foarte bune. E un loc minunat, mai ales in privinta climei, desi mie, obisnuit sa antrenez mai ales in Anglia, imi place mai mult un teren mai rapid. Am gasit o buna cultura sportiva si disponibilitate spre efort. Aceasta perioada este foarte importanta pentru noi, deoarece avem nevoie sa fim impreuna, sa jucam impreuna. Avand in vedere intensitatea si deschiderea cu care se antreneaza jucatorii, suntem in situatia de a scoate maximum din oportunitatile pe care le avem.

Sunt mai ales zile in care se pune accentul pe munca si pe exigenta…
R.B: Rolul pretemporadelor este acela de a ne cunoaste, de a munci impreuna, iar conditiile pe care le avem aici sunt excelente. Faptul ca nu este atat de cald ca in alte parti (in Australia este iarna), ne permite sa muncim bine; la fel, calitatea terenului de antrenament este optima pentru exersarea circulatiei balonului si a intensitatii cu care vrem sa facem lucrurile.

Care sunt obiectivele acestei pretemporada?
R.B: Ne dorim ca jucatorii sa ne cunoasca si noi sa ii cunoastem pe ei. Vrem sa dam lui Real Madrid o idee, un concept de joc in acord cu ceea ce inseamna acest club. Timpul acest petrecut impreuna este exact ceea ce ne trebuie acum.

Cum va doriti sa arate echipa, la finalul perioadei de pregatire?
R.B: Vreau ca Real Madrid sa fie, cu adevarat, Real Madrid. Sa fie o echipa care sa castige toate meciurile, sa fie protagonista jocului, pozitiva, sa atace la fel de bine ca in acesti ultimi ani si sa se apare un pic mai bine, pentru a aduce acel echilibru care ne va permite sa castigam mai multe confruntari, sa avem sanse mai mari pentru a castiga trofee.

Vezi AICI video de la primele sedinte de pregatire conduse de Rafa Benitez in Australia

 • https://www.youtube.com/watch?v=Zh-rjm2ViKg Los Merengues

  Sunt increzator si visez la un sezon mare!

 • psycho

  ohoo benitez cate sperante se regasesc acum tine….Doamne ajuta !

 • Concha Espina

  Cred ca asta va aduce Rafa in plus de Carlo,o aparare mai buna,o echipa mai buna pe faza defensiva

  • angus

   da corect. incep sa am din ce in ce mai mare incredere in benitez, dar echipele pe care le-a antrenat si jocul lor ma fac sa ma reintorc cu picioarele pe pamant. sa speram ca Realul ii va veni ca o manusa lui rafa si ca va fi acel antrenor care sa stea o viata pe banca tehnica. Cred ca Realul are nevoie de un ferguson.

  • gogoloius

   Dacă vom știi să exploatăm la maxim tot lotul, dacă vom știi când să atingem vârful de formă, vom avea numai de câștigat. Să nu uităm că italianul a avut un tur fabulos , având cea mai bună apărare, cel mai bun mijloc și cel mai bun atac. Și degeaba

  • castiel

   si atacuri mai directe si rapide

 • COSTEL

  astept cu nerabdare …………….
  sunt plin pana la refuz de speranta + optimism= tripla!!!!

 • gogoloius

  Sâmbătă după masa vom începe …. Echipă ”creionata” avem, adversar de calibru avem, ideauri și vise… Hohohoho … Incepe experimentul Rafa .
  La un club ca Real și un antrenor ca Rafa NU se vor accepta decât cel mult retușuri. Asta înseamnă că viziunea trebuie să existe deja, să fie ”uploadată” jucătorilor și … Doamne ajută

  Multumim pentru traducere

 • AndreiSida

  Kiko? Asta înseamnă că De Gea e pa.

  • Sorin Barbu

   Nu cred, probabil de la anul DDG

  • zece

   Asta înseamnă ca Navas e pa

   • AndreiSida

    Şi cine apără? Kiko cu Pacheco?

    • zece

     DDG

     Nu îmi place ‘moda’ asta cu 2 portari, trebuie să ai unul bun care să joace mereu iar nici Kiko nici Navas nu sunt îndeajuns de buni pentru o echipă cu aspirații la CL.

Real Madrid Romania