INTERVIU: Florentino Perez pentru Cadena Ser: “Cei care vor sa faca rau Realului sunt montati de unii sau de altii” (II)

Partea a II-a: Florentino Perez vorbeste despre presa, Iker Casillas si deciziile sportive, antrenorul Rafael Benitez, situatia canterei, subiectul Gareth Bale si transferul internationalului croat, Mateo Kovacic

Fluieraturi la adresa lui Casillas: Uite, vorbind de presiune, Iker. Noua ani titular, capitan, a suportat o presiune teribila. A fost fluierat de un grup de suporteri si nu mi s-a parut normal.  Apoi a primit o oferta buna de la Porto si a plecat. Am vorbit cu el in ziua in care s-a despartit de Real, apoi nu am mai stat de vorba. Ultimii doi ani pentru el au fost groaznici, cu multa tensiune, insa l-am protejat in toate interventiile mele la Adunarea Generala, in interviuri, cum am putut. Ceea ce i s-a intamplat lui ar trebui sa ne puna pe ganduri pe noi, pe fanii care mergem pe stadion; trebuie sa terminam odata cu fluieraturile la adresa propriilor jucatori. Ne vede o lume intreaga, o lume intreaga se mira de ce facem noi pe un stadion care ar trebui sa ne fie pamant sacru. Si asta se intampla pentru ca exista mereu cate un grup mic de suporteri influentati de anumite parti interesate. Avem nevoie, pentru a creste, de unitate intre jucatori si suporteri. Sa ne gandim, deci, inca o data, la acest lucru. Am stat de vorba cu oamenii, am hotarat ce avem de facut, le-am explicat ca a-l fluiera pe Casillas sau pe oricare alt jucator, este ca si cum ne-am fluiera pe noi insine, ca si cum ne-am face rau, cu buna stiinta noua si familiei care este Real Madrid. Iar presa profita si influenteaza in acest sens. Nu a contat, au continuat sa fluiere; din fericire, acest grup violent nu mai exista in stadion (Ultras Sur).

Spania are multi jurnalisti buni, dar sunt si altii care par sa isi fi facut un scop in viata din a ataca  Real Madrid si pe presedintele acestui club.

Unitatea grupului. Trebuie sa fim uniti, asa vom fi puternici. Nu arunc vina pe cineva anume, e  problema noastra, a tuturor. Insa vreau sa lansez catre suporterii nostri acest mesaj al unitatii si al fortei. Un meci sau altul nu e vazut doar de cei de pe Bernabeu,ci de milioanele de fani din afara Spaniei, care raman socati ca favoritii lor sunt fluierati acasa.

Influenta presei in deciziile clubului. Cei care vor sa faca rau Realului sunt montati de unii sau de altii. Insa de fiecare data cand se spune ca presa influenteaza, apare tema corporatismului… Stiu ca Spania are multi jurnalisti buni, dar sunt si altii care par sa isi fi facut un scop in viata din a ataca  Real Madrid si pe presedintele acestui club. Stiu ca e bine sa poti avea influenta la Real Madrid, dar va asigur ca atunci cand luam decizii privitoare la antrenor, de exemplu, ne gandim la binele Realului si nu la altceva.

Iker a acceptat oferta care venise de la Porto si ne-a rugat sa il ajutam

Ajutorul oferit lui Iker la plecare. Satul de situatia in care se afla, Iker a acceptat oferta care venise de la Porto si ne-a rugat sa il ajutam. Si noi am facut tot ce am putut; Casillas este acum mai fericit la Porto decat a fost la Madrid in ultimii doi ani. Nu s-a putu face o partida omagiala anul acesta, insa o avem pregatita pentru sezonul viitor. As fi vrut sa fiu alaturi de el la conferinta de presa, sa fi citit un mesaj, insa el nu a vrut, iar noi am fost de acord. Cred ca am gresit aici, nu trebuia sa facem ca el. Criticii au spus ca Florentino l-a dat afara pe Casillas. L-am chemat dupa conferinta si i-am zis ca nu e bine sa facem cum vrea el. Asa ca in ziua urmatoare i-am fost alaturi si am facut lucrurile asa cum trebuia sa le fi facut cu o zi inainte. Insa mesajul final, in presa, a afost ca Perez l-a dat afara pe Iker.

Interviul acordat de familia lui Casillas. Nu vreau sa vorbesc rau pe nimeni, eu nu vorbesc urat despre familia unui jucator.

A vorbit cu Iker despre De Gea? Am avut o discutie cu el acum multa vreme. David este mostenitorul natural al postului lui Iker de la nationala si, poate, si de la Real Madrid. Iker il admira mult pe De Gea.

Ancelotti? Nu am mai vorbit cu el. Si nici nu am sa mai dau explicatii. Cred ca e la Vancouver

Despre fostul antrenor? Cred ca e inca la Vancouver, nu am mai vorbit cu el. Si nici nu o sa mai dau explicatii; daca Real Madrid considera ca proiectul unui antrenor s-a terminat,atunci este in masura sa inceapa unul nou.

Rafa Benitez. Suntem incantati de noul antrenor. E de-al casei, ne cunoaste si stie cum stau lucrurile; m-am gandit la el de cand am venit la Real, in 2009, la al doilea mandat. Insa atunci nu se putea, era inca sub contract cu Liverpool; acum totul a fost ok. A venit la noi, e madridista si s-a intors acasa, desi a antrenat in acesti ani in ligile importante din Europa. Cred ca acum suntem intr-un moment foarte bun, cu o echipa foarte buna, iar cu unitate intre noi, conducatori, jucatori si fani, vom face un sezon excelent.

Libertate absoluta pentru antrenor? Am lucrat cu multi antrenori de-a lungul timpului; daca m-as fi bagat vreodata peste deciziile lor, cred ca macar cativa ar fi povestit. Eu nu le reamintesc decat ce reprezinta Real Madrid in lumea fotbalului si a sportului in general, de ce suntem cel mai valoros club din lume, atat din punct de vedere economic, dar si sportiv. Cand am ajuns la Real, in rankingul UEFA eram pe locul 13. Acum suntem primii.

Suntem incantati de Rafa! M-am gandit la el inca din 2009, insa abia prelungise cu Liverpool. E Madridista si s-a intors acasa

Datoriile clubului. Discutiile despre gradul de indatorare al unui club trebuie sa tina seama de capacitatea acestuia se a plati. Avem cea mai mica suma de datorii in momentul de fata. Calitatea noastra economica sub acest aspect poate concura oricand cu orice firma de succes; pana la urma, sa ii intrebe pe cei de la Forbes de ce ne-au numit cea mai valoroasa entitate sportiva din lume. Cu cat esti mai mare, datoriile sunt mai mari ca suma, dar capacitatea de a le plati este cea care conteaza in lumea afacerilor. Repet, gestionarea economica a Realului este subiect de master in economie la marile universitati din lume. Si iar repet: Real Madrid este cel mai valoros club din lume, oficial. Cand am venit, situatia era opusa. Si am venit aici pentru ca vreau sa ajut clubul acesta sa devina mai mare, mai valoros si mai independent. Nu as face in viata mea nici cel mai mic lucru care ar dauna lui Real Madrid.

Pozitia lui Bale in teren. Eu nu stau de vorba cu jucatorii despre asta, aceste lucruri le rezolva cu antrenorul. El are maxima autoritate si maxima libertare, pentru ca ii cunoaste cel mai bine. Iar Benitez pare ca stie ce face, pentru ca in ultima etapa Bale a jucat foarte bine.

Benitez pare ca stie ce face cu Bale

Transferul lui Kovacic. Avem o echipa foarte buna, insa trebuie sa avem un lot intreg de acest nivel. Au plecat Illarramendi si Khedira, au venit doi inlocuitori, Casemiro si Kovacic. Am vorbit cu Benitez si cu Modric, care mi-a zis ca Marco e un fenomen.

Cine se ocupa de deciziile sportive? Avem un director al sectiei de fotbal, pe Ramon Martinez, unul la baschet. Jose Angel Sanchez ii coordoneaza si este director general.

Raul ar avea loc in directiune? In ziua in care va dori sa vina, va avea locul sau. Nu stiu daca postul sau va fi sportiv sau de relatii, dar are locul asigurat aici. Insa nu stiu ce isi doreste el, poate vrea sa fie antrenor dupa ce termina viata de fotbalist.

Victor Fernandez si Cantera. In mod clar, ne dorim ca sectiile de la Cantera sa fie o scoala de formare a sportivilor. Vrem sa crestem calitatea academiei noastre, cu jucatori spanioli si nu numai. Si ne-am mai gandit ca Vistor este persoana potrivita, ca va face treaba buna.

 

Despre autor

Tags: , , , , ,

bembiluna

bembiluna

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap