Karlo Letica, tanarul portar croat care a starnit interesul Madridului

Letica

Karlo Letica are 21 de ani proaspat impliniti si ar putea ajunge din vara la Real Madrid. Portarul lui Hajduk Split este monitorizat de aproximativ sase luni de gruparea blanco, interesata de transferul unui portar de viitor.

De ce Karlo Letica?

Extrem de tanar inca pentru un portar, Letica este unul dintre jucatorii cu cea mai interesanta proiectie pentru pozitia de portar in Europa. International sub 19 si sub 21 pentru Croatia, portarul nascut la Split masoara 2.01 m si a fost crescut de Hajduk. A castigat lupta pentru titularizare cu Dante Stipica si Ivo Grbic, iar in 12 partide disputate in acest sezon, in 8 dintre ale a reusit sa pastreze poarta imaculata.

Dincolo de aceste detalii si dincolo de calitatile sale indiscutabile, Letica a intrat in atentia Realului si din alte doua motive:

  • 1. Este un portar diferit de Keylor Navas. In Croatia este asemanat cu Thibault Courtois ca stil, este foarte inalt si excelent in aer. Madridul il vede drept perfect compatibil cu portarul costa-rican, in umbra caruia poate creste.
  • 2. Vestiarul nu accepta un alt portar decat Navas. Actualul portar al echipei merengue este iubit de toti jucatorii importanti din echipa, care nu accepta ideea ca Madridul sa aduca un alt nume mare precum De Gea sau Courtois.

Dar Letica, si daca va fi transferat de Real Madrid, nu face parte decat dintr-un proiect de viitor. Portarul are calitatile necesare pentru a intra in vizorul marilor echipe din Europa, insa Real Madrid ar dori sa-l transfere si sa-l imprumute pentru un sezon, asa cum s-a intamplat si in cazul altor tineri talentati precum Carvajal, Lucas, Odegaard, Mayoral, Llorente si asa mai departe.

Pentru cei care sunt curiosi sa vada ce poate face Letica, urmariti imaginile de mai jos.

Despre autor

Tags: , , ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap