La Fabrica » 210 milioane de euro adusi in club in 15 ani

La Fabrica, Real Madrid

Cristian Prisacariu scria recent despre La Fabrica si realizarile interne ale Madridului care a propus foarte multi jucatori in fotbalul internatonal, crescuti in acadamia clubului. Acel articol mi-a atras atentia.

Plecand de la ideea sa, am cules niste date pentru dumneavoastra pe care unii le veti gasi surprinzatoare, iar altii poate mai putin, dar cred ca tot le veti saluta ca atare. Ei bine, in ultimii 15 ani, jucatorii crescuti si trecuti pe la Ciudad Deportiva Valedebebas au adus nu mai putin de 210.5 milioane de euro clubului nostru! Atentie, in toti acesti 15 ani, jucatorii crescuti de club au adus Madridului aceasta suma, dar in calcul nu sunt luati cei 8 canterani care activeaza in prezent la prima echipa merengue, iar a caror cota de piata adunata este una uriasa. Sunt luati in calcul doar jucatorii vanduti de Real Madrid in frunte cu Morata, care este cel mai scump dintre canterani. De remarcat ca fotbalisti ca Juan Mata sau Saul Niguez nu au adus niciun ban, ei plecand liberi de contract de la Madrid.

In calcul nu au fost incluse sumele platite de Real Madrid pentru a recupera fotbalisti ca Morata, Casemiro sau Dani Carvajal si nici macar viitoarele clauze cum ar fi spre exemplu cele 18 milioane de euro pe care clubul le va mai obtine pentru Morata.

Media de bani pe care o aduce Academia pe an in aceasta perioada este de 14 milioane de euro, o suma de bani mica pentru anul de gratie 2017. Dar…in urma cu zece ani, Ruud van Nisterlooy era achizitionat pentru 15 milioane, iar Michael Owen pentru 12.

De asemenea, o cifra interesanta: un contract de baza al unui jucator de la Castilla este de 90 de mii de euro pe an, iar un contract al unui jucator de la Juvenil A valoreaza 1200 de euro pe luna.

V-ati imaginat totusi vreodata cum ar arata Real Madrid astazi, daca ar fi formata din jucatori crescuti de club in ultimii ani? Eu am facut-o, iar formula de baza asezata intr-un 4-3-3 ar fi urmatoarea:

Kiko Casilla
Dani Carvajal, Nacho Fernandez, Diego Llorente, Marcos Alonso
Marcos Llorente
Juan Mata, Saul Niguez
Jose Callejon, Alvaro Morata, Rodrigo

Asa as vedea eu 11-le ideal al jucatorilor crescuti de Real Madrid in aceasta perioada. Lotul ar fi completat cu urmatoarele rezerve: Antonio Adan, Diego Lopez (portari) , Kamil Glik, Achraf Hakimi, Mario Hermoso (fundasi), Dani Parejo, Borja Valero, Pablo Sarabia, Iago Falque, Esteban Granero (mijlocasi), Jese Rodriguez, Roberto Soldado, Alvaro Negredo, Lucas Vazquez, Mariano Diaz (atacanti)

Un lot de 26 de jucatori valorosi, crescuti si formati de Real Madrid. Cum vi se pare si cat de competitiv ar fi el astazi la nivel inalt?

Despre autor

Tags: , , , ,

Laur Anghelache

Laur Anghelache

Orice om este prost cel putin 5 minute pe zi; intelepciunea consta in a nu depasi acesta limita. #SiempreMadridista

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap