Luka Doncic – copilul minune al baschetului – face 18 ani!

Browse By

Două titluri naționale, două cupe ale Spaniei, o cupă Intercontinentală și MVP la toate grupele de vârstă, MVP al etapei de Euroligă de două ori, 100 de meciuri pentru Real Madrid și un viitor strălucitor. Nu știu ce făceați voi la 18 ani dar uite că Luka Doncic a reușit toate astea până acum.

Donci

Născut acum 18 ani în Slovenia, convins de Real Madrid să vină în Spania la 13 ani, Luka a făcut greu față despărțirii de familie dar a compensat toate lipsurile cu atenția pe care a acordat-o pasiunii sale, baschetul. A câștigat tot ce se putea câștiga la toate grupele de vârstă ale Realului, inclusiv turneul de juniori paralele Final Four-ului, unde a fost numit MVP. A debutat la 16 ani și 2 luni, în campionatul 2014 – 2015, în etapa a 29-a, acasă contra echipei Unicaja. La prima minge a marcat o triplă și a fost aplaudat în picioare de întregul Palacio

Prima partidă cu adevărat memorabilă a fost în deplasare cu Bilbao, unde a marcat 15 puncte ( valoare 22 ) fiind primul jucător din istoria ACB care reușește asta având mai puțin de 17 ani.

Prima dată când antrenorul Pablo Laso (cel care a crezut foarte mult în el) l-a certat într-un time out deoarece ratase din mai multe poziții favorabile, pe aruncări necontestate, a primit un răspuns pe măsură : intrat în teren imediat, Luka marchează 3 triple consecutive.

NBA bate la ușa lui dar poate să fie draftat doar după 19 ani așa că vom avea ocazia să-l mai vedem la treabă încă un an.

Până atunci, să ne bucurăm că suntem contemporani cu un asemenea talent și că joacă la Real Madrid.

 • adin

  Sa traiasca si sa ne bucure cel putin inca 1 an, apoi locul sau este in NBA…asta este ..nu avem ce face…acolo este “mama si tata” basketului mondial.
  Extraordinar talent, super jucator…un copil minunat!
  LA MULTI ANI LUKA!

 • gogoloius

  Un jucător complet. Așa cum se spune că este minuat să vezi un copil cum crește și cum asimilează, de la o zi la alte informații de viață, așa am fost martorii creșterii acestui jucător. Pe lângă talentul său, meriotriu este, așa cum corect menționa Radu, încrederea dată de antrenor. Anul trecut greșea continuu, cu toate astea a fost incurajat, aplaudat la reusite și susținut frenetic de pe bancă.
  A fost de departe pariul câștigat în baschet al Madridului

 • gabipetre

  Nu stiu daca e bine sa compar ascensiunea lui cu a lui Raul la fotbal, dar baiatul e bun, bun de tot!

Real Madrid Romania