Metoda Gregory Dupont – cum a câștigat Real Madrid 4 meciuri grele în 11 zile cu doar 14 jucători titulari

Suporterii Real Madrid știu că mulți dintre fotbaliștii primului lot se accidentează des, mult mai mult decât o făceau la echipele de la care au fost transferați, dar avem și vești bune : preparatorul fizic Gregory Dupont a găsit o soluție astfel încât, pe termen scurt ( 11 zile ) să poată fi la dispoziția antrenorului un număr de 14 jucători capabili să joace la intensitate maximă aceste meciuri grele. Cum e posibil ca Luka Modric să joace la 35 de ani 4 meciuri consecutive la intensitate maximă?

Puțini am știut ca preparatorul francez este autorul unui studiu apărut în El Pais în 2010 care se intitulează Efectul a 2 partide pe săptămână în randamentul fizic al fotbaliștilor. Acest articol apărut și în ediția din septembrie a The American Journal of Sports Medicine și vine să susțină practica lui Zidane de a folosi acest număr scăzut de fotbaliști într-o perioadă atât de scurtă și de o așa de mare intensitate.

Dupont a studiat împreună cu alți 5 colegi consecințele fizice ale încărcăturii excesive de meciuri ale jucătorilor iar concluziile sunt : “Timpul de recuperare între 2 partide este de între 72 și 96 de ore, părând a fi suficient pentru a menține nivelul randamentului fizic dar nu suficient de mare pentru a feri de accidentări “. Astfel se poate explica randamentul excelent al unori jucători ca Courtois, Varane, Mendy, Kroos, Benzema, Modric, Vinicius și Lucas Vázquez, care au fost titulari în toate cele 4 meciuri.

Totuși, acest studiu are și o parte negativă mult mai importantă : “Datele strânse relevă necesitatea rotației jucătorilor pentru a îmbunătăți strategia de recuperare și a menține un număr redus de accidentări în lot în perioadele cu încărcătură a numărului de partide “. Rezumând, aceasta înseamnă că randamentul fotbaliștilor nu este afectat dar riscul de accidentare crește exponențial.

Așadar, vă propunem să ne spuneți ce formulă ați folosi voi în următorul meci de duminică cu Eibar dar și în următoarele, cu Granada acasă și Elche în deplasare.

Hala Madrid!

Despre autor

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap