Nu-mi place Solari, nu am incredere in el si va explic si de ce

Cu Julen Lopetegui a pornit decimarea Realului, in chiar clipa suprematiei sale totale. Cum s-a ajuns aici? Prin orgoliu, mandrie excesiva, nepricepere si neplacuta saturatie. E Lopetegui marele vinovat? Sunt aproape sigur ca nu. Dar e cel mai la indemana pentru a fi tras de urechi.

In locul lui vine Solari. Santiago Solari. Un fel de Bond retusat pentru fotbal si modelling.

Un tip misto, elegant, cu zambet sarmant si dracos, care poate topi pe loc o mare parte dintre fanele Realului. Nu-mi place Solari. Si nu il consider antrenor de Real Madrid! E ridicol daca simti si crezi altceva. Inteleg insa ideea. Il asculti vorbind si te convinge. Sau, hai s-o luam altfel: daca Lopetegui iti bate la usa si iti spune ca vrea sa-ti vanda un aspirator, cel mai probabil ii trantesti usa in nas de-i zboara ultimii ciufi peste ceafa. Daca la usa iti bate Solari si iti pune aceeasi placa explicandu-ti ca are un aspirator de vanzare…il inviti inauntru, ii faci si o cafea, ba chiar il intrebi daca mai are si altceva de vanzare.

Solari vinde iluzii.

Are cuvintele la el si un zambet suficient de patrunzator pentru a da bine in pozele oficiale dinaintea meciurilor. E mai antrenor Santiago decat Julen? Momentan nu. Poate ca va fi, dracu stie. Dar la momentul asta nu se poate compara. Pentru ca n-ai cum sa compari un antrenor umilit de Logrones si Majadahonda cu un antrenor care a umilit Italia si Bayern Munchen.

Ce-si asuma Real Madrid numind un antrenor care a fost la un pas sa retrogradeze Castilla? In momentul asta, nimic. Pentru ca succesul lui Solari nu e o garnatie, in vreme ce insuccesul este. Revelatiile si promisiunile nu primesc nimic. E palpitant, dar e prea mult. Lipseste profesionismul care promite exact ce scrie pe afis: un spectacol protejat si limitat de competenta.

Nu-mi place Santiago Solari, pentru ca de regula, in viata asta am invatat sa nu cred zambetele frumoase. Nu-l condamn, omul nu are nicio vina. E acolo si a primit o sansa nesperata de care se va lega asa cum poate. Imi doresc sa reuseasca. Dar analizand la rece, ma intreb: sa reuseasca ce? Reuseste el, sau reusesc niste fotbalisti care se trezesc din somn si-si amintesc ca de fapt ei chiar sunt fotbalisti? Never mind, conteaza mai putin asta.

Stiti de ce nu-mi place Santiago Solari?

Pentru ca zilele trecute, a primit o sansa pe care ar fi meritat-o Guti. Acelasi Guti care trebuia sa-i ia locul la Castilla, dar din varii motive, un tip care a castigat trei trofee la juniori (Solari n-are niciunul) nu l-a putut inlocui pe celalalt tip care a terminat campionatul pe locul 11 cu 11 infrangeri! Aceasi Guti care n-a primit acum o sansa incredibila, pe care o primeste, complet nemeritat Santiago. De-asta nu-mi place Solari. Si nici n-o sa-mi placa prea curand.

Despre autor

Tags: ,

MiticoReal

MiticoReal

Realul mi-a dat de toate. Si pentru asta il iubesc in fiecare zi cu mult mai mult. Sentimentul de apartenenta la acest club e unic si nu-l voi imprumuta nimanui. E doar al meu si asa o sa fie intotdeauna. Hala Madrid!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap