Pentru Alvaro Arbeloa…

Browse By

E sfârșit de an și, în fotbal, la fel ca în viață, se face un bilanț. E de prisos să reamintim că acest an a fost destul de lipsit de strălucire pentru echipa noastră de suflet, că au avut loc unele mutări care, deși speculate, au luat prin surpindere suflarea madridistă. Nici sfârșitul de an nu pare mai linștit, pentru că toți ochii sunt îndreptați spre echipă și prestația din această seară. Dincolo de rezultat, de evoluțiile anumitor jucători, criticile presei, precum și acuzațiile de favoritism din partea arbitrilor sporesc tensiunea. Așa cum s-a văzut , tensiunea e din ce în ce mai mare atât în tribune, cât și în vestiar sau pe teren. Nimic nu s-a schimbat, Benitez este în continuare huiduit și contestat. Doar conflictul dintre Ronaldo și fani pare a se fi rezolvat, având în vedere că, după ratarea loviturii de la 11 metri, lusitanul a fost aplaudat, suporterii încercând astfel să demonstreze că îl susțin. Marile întrebări care planează asupra clubului sunt dacă Benitez va fi demis sau dacă Mourinho se întoarce pe Bernabeu.

Cu toate acestea, despre alt subiect aș vrea să vorbesc acum. Despre un jucător emblematic al Madridului,  un jucător și o persoană deosebită, care de-a lungul anilor, s-a dăruit trup și suflet acestei echipe. Este vorba despre Alvaro Arbeloa. Ce-i drept, de mai mult de un sezon, este în umbră și cam nimeni  nu mai crede în el, cam nimeni nu îl mai vede continuând la Real. Cu toate acestea, din respect pentru el și pentru club, nu trebuie să uităm niciodată că Arbeloa a fost un jucător exponențial pentru echipă, că a demonstrat în repetate rânduri iubirea și sprijinul necondiționat pentru emblema și istoria clubului și va rămâne întotdeauna un campion.

Alvaro Arbeloa si sotia sa, Carlota Ruiz

Alvaro Arbeloa si sotia sa, Carlota Ruiz

Văzusem această poză acum câteva săptămâni, moment în care am tresărit. M-am tot întrebat de ce am avut acea reacție, dar nu găseam răspunsul. În această dimineață mi-am dat seama- pentru că Alvaro zâmbea. E foarte ciudat să îl văd pe Alvaro Arbeloa, un jucător blanco, pe care îl admir din tot sufletul, zâmbind. Cred că de foarte mult timp nu l-am mai văzut în această ipostază.

Și mai cred că doar în sânul familiei mai are puterea să râdă. Pentr că acolo este iubit, apreciat și acolo găsește alinare și sprijin necondiționat, în brațele soției și celor doi copii. La Real e clar că nu mai are motive. Fără șanse de a fi titular, exilat pe banca de rezerve, uitat de unii fani, criticat dur de presă în momentul în care Benitez mizează pe el, dar are prestații îndoielnice, și vorbindu-se tot mai mult de un inevitabil transfer, Arbeloa a pierdut simțul umorului cu care ne obișnuise, a devenit extrem de introvertit și tăcut. Iar această schimbare, care a început cam cu doi ani în urmă, pare mai acută ca niciodată. S-a resemnat trist, pe banca de rezerve, așteptând acele 20 de minute  din repriza secundă pe care antrenorul i le acordă.

Câteodată privește tăcut spre teren, spre colegii lui, spre tribune. Privirea îl trădează. Știu că își amintește de momentele în care era titular indiscutabil, în care își ajuta echipa, în care stadionul îi scanda numele în semn de respect. Au trecut toate aceste clipe. Din păcate. E drept că timpul trece necruțător și pentru jucătorii de fotbal, că nu poți rămâne același jucător de la 25 de ani, dar e dureros modul în care acesta își încheie o etapă. Îndrăznesc să spun că cea mai frumoasă etapă din cariera lui fotbalistică. Asta nu doar pentru că alături de madrileni a cucerit trofee importante ci pentru că Arbeloa este „blanco” cu adevărat. De acest lucru, nu ne putem îndoi. În afara faptului că, ani la rândul a contribuit la fiecare succes al echipei, ceea ce demonstrează cu adevărat că Alvaro a iubit cu trup și suflet emblema și culorile clubului, este faptul că întotdeauna el a apărat echipa de răutățile rivalilor.

Ultima dovadă este faptul că el i-a răspuns „inamicului public numărul 1 al Madridului”- Gerard Pique. Chiar dacă Alvaro s-a retras de la națională, cei doi au trăit momente frumoase în sânul Furiei Roja, dar asta nu l-a împiedicat pe jucătorul blanco să își apere echipa de suflet.Așa cum a făcut-o întotdeauna, indiferent de persoana care a atacat clubul sau de consecințe. Da, consecințe. Pentru că, mica discuție pe care a avut-o cu Pique l-a afectat. Ca și cum nu ar fi fost suficient că aproape nimeni nu mai crede în el ca fotbalist, s-a vorbit despre el ca fiind „cono” ( cido), aluzie la prestațiile mai puțin bune și convingătoare.  Deși trecea printr-o situație dificilă, Arbeloa nu s-a sfiit să apere echipa și onoarea, aș zice eu, a clubului. Și nu a făcut-o pentru a da bine, pentru a atrage atenția, ci pentru că asta simte. Pentru că e un madridist cu adevărat, pentru că pasiunea pentru Real Madrid îi face inima să bată cu putere. Chiar și în aceste condiții,când plecarea lui de pe Santiago Bernebeu pare iminentă, când cei mai mulți dintre fani au uitat contribuțiile lui și îl văd ca pe jucător ce nu se mai ridică la nivelui echipei actuale.

M-am bucurat totuși că, la ultimul meci al Realului, în momentul în care suporterii lui Rayo scandau insulte ironice la adresa lui, tribunele madridiste au reacționat și l-au ovaționat pe Alvaro Arbeloa, un jucător care merită pe deplin acest tratament. Cred că, în acel moment inima lui s-a umplut de bucurie. La sfrârșit, l-am căutat cu privirea și, chiar dacă eram departe, am simțit că și el a privit spre tribune cu apreciere. Alvaro nu e o persoană ce poartă ranchiună și știu că niciodată nu va putea fi supărat pe fani. Nici pe acești fani mai puțin recunoscători. Pentru el, legătura dintre echipă și suporteri este indestructibilă. La fel ca iubirea și pasiunea pentru echipa lui de suflet, Real Madrid.

Se poate ca viitorul lui să se decidă chiar în această iarnă. Poate că, în ianuarie, va juca ultimul lui meci. Sper doar că tribunele îi vor arăta respectul cuvenit și aprecierea pe care o merită necondiționat.  Chiar dacă nu este vorba despre o despărțire imediată, când va sosi și acest moment știu că tricoul alb cu numărul 17 va rămâne în amintirea tuturor. Asta pentru că a fost purtat cu mândrie și dedicație de un jucător care a iubit clubul și care indiferent de situație, l-a apărat.

Zilele trecute, presa spaniolă a vorbit despre o posibilă împăcare între el și Pique. Nu știu ce să cred, dar știu că, dacă a fost așa, Alvaro a făcut-o din nou pentru binele echipei naționale. Pentru că el, întotdeauna va pune pe primul plan binele echipei,pentru că întotdeauna el joacă din inimă și cu inima. Chiar dacă s-a retras de la echipa națională, el își dorește ca aceasta să mai scrie istorie și vrea să aplaneze toate conflictele ce ar putea perturba atmosfera din vestiarul spaniol și așa zguduit de anumiți jucători.

Ar mai fi multe de spus, e cert că Arbeloa a scris și el parte din frumoasa istorie a Madriului. Cuvintele sunt prea simple pentru a-i mulțumi și pentru a-i arăta respectul și aprecierea. Oricare va fi destinul lui, pentru mine Alvaro Arbeloa rămâne unic și îmi doresc să îl văd din nou fericit, zâmbitor și împlinit.

¡Te deseo lo mejor, Alvaro Arbeloa, ejemplo de madridista!

¡Hoy y siempre, gracias!

 • bembiluna

  Cat de frumos si de adevarat ai scris, draga mea! Multumesc din inima pentru aceste cuvinte, pentru ca de acolo se simte scris fiecare cuvant. Si eu il iubesc pe Alvaro, mult de tot, mult mai mult decat pe multi altii, mai buni, poate, decat el si il iubesc exact pentru ceea ce ai observat si tu: loialitate, respect, caracter, putere, sinceritate, spirit de sacrificiu, model si OM. Si, mai ales pentru ca el reprezinta un tip din ce in ce mai rar in peisajul fotbalului modern, inca o data, repsect si dragoste eterne, Don Alvaro Arbeloa!

 • Dorian Preda

  Multumesc Cristina! Te felicit pt aceste randuri pt ca vin din suflet. Si sunt exact pentru sufletul meu. Gracias CAP17AN!

 • soso

  Uau, doar atât pot sa spun. Foarte frumos articol, Cristina, felicitări. Părerea mea ca in situația lui actuala este o consecință a alegerii lui din perioada mou, in care a fost de acord cu acesta in conflictul cu Iker. Si mou a plecat, iar Iker a mai rămas. Dar asta este doar o părere personală

 • zece

  Ador jucatorii care urasc Barcelona.

  • sanbk2002

   Pe bune?

   • zece

    Crezi ca daca imi place cum joaca Messi, Neymar, Suarez sau Busquets tin cu Barcelona ? Nu ma intereseaza jucatorii. Nu ma intereseaza golurile pe care le da Ronaldo. Vreau doar ca Real Madrid sa castige.

    • sanbk2002

     Chestie de perceptie, probabil si de personalitate. Pentru mine, unul, pari un tip foarte apreciativ la adresa alora, nu prea te vad hater:) . Oricum, apropos de felul fiecaruia de a fi, eu nu o sa pot vreodata sa plac pe cineva care poarta tricoul alora, no matter what. In orice xaz, daca nu ai fost ironic, esti pe drumul cel bun dpndv, ceea ce inseamna ca esti pe drumul prost pentru ce ne-ai aratat pana acum 🙂 La Multi Ani.

     • Dorian Preda

      Aici te inteleg perfect! Nici eu nu pot sa simpatizez un rival indiferent cat e de bun. Am o problema cu asta, sunt convins ca e vina mea si ca e chestie de structura. Bine, la fel de convins eram pana acum si ca sunt singurul care gandeste asa 🙂 Dar, nu pot, pur si simplu nu pot sa apreciez jucatorul X de la Barcelona pt ca doar daca il vad imbracat in tricoul ala imi scade tensiunea. Si da, probabil ca nu e tocmai ok, nu pot fi obiectiv, dar nici nu mi-am propus. Sunt madridista si atat. Nici macar in Romania nu ma mai intereseaza meciurile, eu care eram pe stadion miercurea pt ca fugeam de la munca anuntand ca sotia e bolnava. Doamne fereste, app! 🙁 La multi ani!

     • Real..eu..

      Eu am o slabiciune pentru Iniesta si respect etern pentru fotbalul lui Ronaldinho. Iar eu detest orice are legatura cu acea zona a Spaniei.

     • Dorian Preda

      Stiu, discutam si cu Florin si imi zicea ca si lui ii place fotbalistul Iniesta.I-am zis acelasi lucru: nu pot! Va inteleg, va respect si chiar va invidiez pe alocuri, dar eu nu pot. Nici macar nu am o explicatie logica. Asta sunt: cand pun ochii pe cineva, nu-mi mai am ochi pt nimic altceva. Probabil ca veti rade, dar asa mi s-a intamplat si in viata cu sotia mea. :))

     • sanbk2002

      Zi cinstit, citeste si ea? 🙂 Lasand gluma la o parte, foarte frumos ce simti. Sa stii ca eu te inteleg perfect, am eu o banuiala ca mai sunt unii pe aici care simt la fel. Pe mine ma reprezinta 100% cuvintele tale ” nu e ok, nu sunt obiectiv, dar nici nu mi-am propus” Cel mai corect, cum sa fii obiectiv cand e vorba de pasiune? Tocmai asta defineste pasiunea, ca devii total subiectiv!!! Le-am mai zis altor prietebi de aici, iti recomand si tie o carte scrisa de Nick Hornby, e numita Fever Pitch si parca e vorba de mine sau de tine in ea (cu exceptia faptului ca el e fan al lui Arse). Fotbalul e pasiune, suferinta si bucurie, dar nu e obiectiv pebtru u suporter! 🙂

     • Dorian Preda

      Mai citeste ca ma controleaza, scriu atat de des si de mult aici, incat la un moment probabil credea ca schimb mesaje cu vreuna :))) Mersi de recomandare, chiar ma onoreaza. Pe de alta parte, ultima fraza ma descrie perfect! Si sunt ferm convins ca si pe tine. Si suna atat de bine, incat nici macar n-am remuscari! 🙂

 • Rileyy

  Felicitari Cristina. Un articol care pe mine personal m-a cucerit de la primele randuri. Mult adevar si multa durere. Frumos! SARBATORI FERICITE SI LA MULTI ANI

 • https://www.youtube.com/watch?v=Zh-rjm2ViKg Los Merengues

  “¡Hoy y siempre, gracias!”

 • Ciofu Bogdan-Constantin

  Felicitari! Un articol care m-a facut sa “simt” ….Grande Arbeloa…. Hala Madrid!

 • COSTEL

  sunt fotbalisti care sunt nascuti pentru a juca la REAL MADRID .
  INSA DESTINUL IL FAC EI .
  ASTA NOI NU INTELEGEM.
  este ultima zi a anului insa nu ma pot abtine la un asemenea articol.
  sunt cum sa le spun latrai neica nimeni frustrati care pun la indoiala calitatile umane fotbalistice ale acestui canteran.
  cum isi permit ….
  ce au realizat ei in viata din punct de vedere uman nu sportiv pentru a judeca pe ALVARO .
  jucator de fotbal la real madrid dar si prin nationala asa sporadic . unii din noi nu am calcat un teren mare decat la nivel amatori …..sau spectatori….
  nu nominalizez pe nimeni nu este un atac la nimeni …DECAT CARE SE SIMT ….
  eu sunt un neica nimeni in comparatie cu acest om .
  ma raportez la el si imi doresc ca in viata ce imi urmeaza sa traiesc in valorile sale morale .
  sa spun totdeauna ce gandesc
  sa respect iubesc clubul ce il port in suflet .
  sa ajut clubul ce spun ca este parte din mine .
  ARTICOLUL ESTE EXCEPTIONAL SI AI FELICITARILE MELE .
  HALA MADRID !
  JUNTOS GANAMOS SIEMPRE!

  • Rileyy

   Fenomenale randuri Motane!

 • NicuNick

  Poate daca aveam mai multi jucatori cu asa caracter ca Alvaro, acuma eram departe, insa asta e, nu le poti avea pe toate.

 • NicuNick

  Citisem undeva, ca jucatorii de la noi care il sustin pe Jose, sunt lingai, da astea care il sustin pe Carlo cum sunt?

  • http://realmadrid.com.ro miticoreal

   Trebuie sa admit ca asta este o observatie buna

 • ILFeNoMeNo10(Silviu)

  Tot respectul meu pentru Alvaro! Au fost meciuri cand nu mi-a placut cum a jucat insa niciodata nu l-am criticat,pentru mine baiatul asta a fost si este mai mult decat un simplu jucator a lui Real,caracterul si modul sau de a intelege ce tricou imbraca sunt unice si ce stema apara este unic.

 • http://realmadrid.com.ro miticoreal

  Excelent articol Cristina. Respect pt Alvaro Arbeloa!!!

 • sanbk2002

  Felcitari, Cristina, si din partea mea pentru articol, te mai asteptam 🙂
  Mi-au atras atentia doua lucruri de care nu stiam.Pimul ca fanii lui Rayo I-au adresat ironii, ceea ce ma bucura pentru ca imi era mila de ei pentru scor, dar acum nu imi mai e. Al doliea e treaba cu Pique, despre care sper sa NU fie adevarata! Asa cum spuneai tu, el a fost intotdeauna omul care a pus echipa in fata agendei personale, insa mai ales acum ca el nu mai e in nationala Spaniei, nu vad cum afecteaza acest conflict nationala aia a lor. EL isi apara clubul sau, Real Madrid, iar prostalaul ala isi apara Catalunia lui si echipa lui (a nu se intelege gresit, eu cred ca ala isi apara propria echipa intr-un mod exemplar, daca as fi fanul lor l-as iubi pe nenorocit). Pe echipa nationala s-o apere ziaristii, mai ales aia din El Mundo Deportivo si Sport, nu?

  • http://realmadrid.com.ro miticoreal

   Nu e adevarata treaba cu Pique. A fost o gluma de ziua pacalelilor in spania acum doua zile. Deci nu e 100% adevarata!

  • http://realmadrid.com.ro miticoreal

   Finalul comentariului tau e delicios si savuros;))) il iau ca pe un cadou de sarbatori si iti multumesc hahaah

 • zece

  Arbeloa e cum e, dar uitati-l pe Dani Ceballos.

  Re: Ceballos,here’s him wishing for a bomb to fall and kill the Catalans and Basques that were whistling the anthem.

  https://twitter.com/moillorens/status/682282865074257924

  • http://realmadrid.com.ro miticoreal

   Da aseara l-ai vazut cand il injura pe Neymar? :))))

   • zece

    nu
    Ceballos e noul meu jucator favorit

    • http://realmadrid.com.ro miticoreal

     Culmea e ca dracul e si bun. Mi-ar placea sa il vad la noi. A facut un joc bun si aseara. Si ar suna bine tare, Vallejo, Asensio, Ceballos, Mayoral …

     • zece

      Isco, Jese, James, Fidalgo

     • http://realmadrid.com.ro miticoreal

      Aia sunt mai mari ca varsta

     • zece

      Tot tineri sunt. au pana in 24 de ani. in 5 ani poti avea o super echipa. Fidalgo a fost votat cel mai bun jucator u17 anul trecut in UEFA Youth League

     • Dorian Preda

      A fost aseara o faza cand a driblat in stanga si a ajuns in careu, dar a fost blocat dupa o actiune splendida. Privirea cu care se uita la Claudio Bravo era senzationala dupa ce faza s-a incheiat. Aproape ca-l taia cu privirea, se citea ura in ea, nu glumesc. Copilul cred ca are ceva probleme, nu stiu unde e nascut ce familie are, dar pare foarte nationalist :))) Din ala, agresiv! Serios, privirea aia o mai vezi la Mussolini sau Hitler prin documentare 🙂 Dar l-as vrea la Real Madrid tocmai pt asta! 🙂

 • http://realmadrid.com.ro miticoreal

  Cristina, multam si pt poza, nu stiam ca Arbeloa are o sotie asa frumoasa

  • bembiluna

   si frumoasa, si desteapta (e psiholog si logoped), si educata, caci nu da in presa tot felul de tampenii cum fac alte consoarte ale baietilor nostri. la asa barbat, asa femeie.

 • COSTEL

  daca nu il cumparam pe acest ceballos suntem prostii pamantului.
  este un madrilist de exceptie cred ca are wc cu barcelona si perna cu real madrid ….

  • http://realmadrid.com.ro miticoreal
 • Real..eu..

  Am ajuns tarziu la articole. Benitez e condamnat. De fapt, deja a fost ucis, ingropat si i s-a facut si parastasul de 40 de zile.
  Pepe mi-a provocat dezgust aseara. Cat de mult ne-ar fi ajutat Mou daca l-ar fi trimis la plimbare inca din 2013. Marcelo joaca cand vrea si doar daca VREA. Cu parere de rau, cu toata afectiunea pentru el, poate ar trebui sa ne lase. James ori e iesit din forma, ori n-are treaba cu Benitez. Ramos poate-si gaseste o chitara sa cante serenade pana-n vara, cel putin. Cat de bine m-am simtit, simtandu-i lipsa…pfff…n-aveti idee.
  In alta ordine de idei, imi pare rau pentru faptul ca Bratu nu mai posteaza, chiar citeam cu placere comentariile sale.
  Va urez un An Nou fericit tuturor…cel putin pana duminica noapte.

  • Dorian Preda

   Foarte corect ceea ce ai scris si nu doar pt ca e la asentimentul meu ci pt ca e o stare de fapt, remarcata vad si de oameni din exterior, nu doar de fanii Real Madrid. De Pepe si Marcelo si eu personal am ramas dezgustat. am vazut momente in meci in care nu stiau parca ce sa mai faca sa iasa pe dos. Adica ori asta, ori au fost execrabili ca joc, ceea ce iar e foarte grav.

   • Real..eu..

    Niste golani.
    M-am bucurat foarte mult pentru Cristiano, pentru golul reusit de el. I s-a citit pe privire bucuria de la marcarea golului al doilea, nu neaparat pentru momentul jocului, ci pentru faptul ca, dupa ceva timp, a reusit un nou gol de generic, precum nenumarate in cariera sa. Am zis de multe ori, daca exista persoane care nu mai au incredere in jocul sau, ar trebui sa aiba incredere in devotamentul si determinarea acestuia. Din actualul lot raman pana mor alaturi de Cristiano, Benzema si Arbeloa. Restul…Dumnezeu cu mila.

    • Dorian Preda

     Cristiano nu a facut un meci fantastic aseara, dar cand l-am vazut facand pressing in minutele de final in careul advers mi-a placut mult de tot.Pt ca s-a vazut ca vrea, ca-i pasa si pt asta, sa fiu sincer, imi scot palaria pe care n-am mai purtat-o din 2002, doar pt a o da jos in fata lui. App de ceea ce ziceai, eu cu Bratu m-am contrat cel mai des si cel mai mult. Dar daca citeste sper sa se razgandeasca, imi lipseste 🙂 Si comunitatii ii lipseste un Arlechino simpatic 🙂

 • Dorian Preda

  Cu scuzele de rigoare pt ca o fac la acest articol foarte bun, vreau sa transmit tututor membrilor acestui site sarbatori fericite si linistite. Indiferent ca ne-am mai contrat sau nu, indiferent ca ne simpatizam sau nu, ne uneste sentimentul asta si sunt ferm convins ca toti ne dorim binele acestui club. Vreau sa multumesc tuturor celor care tin in viata acest colt de madridism si sa va felicit pentru munca asta extraordinara care ne ofera noua madrilenilor din Romania sansa de a interactiona si a afla primii si aproape intotdeauna corect si inaintea altora informatii de exceptie. Ca sa nu mai vorbesc de articolele incredibile pe care am avut ocazia sa le descopar aici. Nici nu va imaginati cat bine ati facut unui om plictisit de banalul cotidian din presa de la noi si de afara, mai ales ca aici am avut ocazia sa cunosc tot felul de fani de mare calitate. Foarte multi dintre voi au o viziune diferita vis-a-vis de fotbal fata de cum o am eu, dar pe toti va apreciez si vreau sa marturisesc sincer ca am invatat multe pe aceasta pagina. Salutari tuturor in orice colt al lumii v-ati afla (Negru, te salut pana in Germania, Mitico pana in Spania, domnule Mitu pana in America) va salut pe toti cei care sunteti aici mai aproape si va rog sa ma iertati daca am sarit calul in acest an incercand sa apar omul in care cred. Sa avem un 2016 bun si sa-l incheiem cu trofee. Daca nu va fi asa, macar ma voi consola cu faptul ca vom fi oricum impreuna. La bine si la rau! La multi ani!

 • https://www.youtube.com/watch?v=Zh-rjm2ViKg Los Merengues

  Îmi doresc mie, vă doresc vouă, îi doresc clubului și tuturor fanilor Blanco un nou an perfect!

  ¡ Hoy y siempre , Hala Madrid!

 • Real..eu..

  Si ca sa fiu si pe articol, cat de cat; ce privire are Arbeloa in prima poza…barbat, latin pur, nu vreun macac spalacit de prin Brazilia.

 • zece

  La mulți ani! Noi să fim sănătoși

  • Real..eu..

   Ti-as scrie un rand in acelasi gand, dar mi-e ca ma tradezi la prima actiune de gol a MSN-ului. Mai astept…

   • Dorian Preda

    A fost buna 🙂 cu toata simpatia 🙂

    • Dorian Preda

     Si de-asta imi place comunitatea asta, rezistam la intepaturi, discutam, ne certam, de multe ori cu gust…la final ramane Real Madrid! Ala in care inca mai credem toti! 🙂

     • Real..eu..

      So true…

 • NicuNick

  Astea de la Defensa, scriu ca Roma a refuzat oferta Madridului, de 45 mln € pentru Pjanic, si in scurt timp Isco ar putea pleca la City.

 • doctoracu

  La multi ani dragi madrileni. Sa aveti un 2016 plin de realizari si multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi!

 • psycho

  la multi ani !

Real Madrid Romania