Planul Luka Modric

Luka Modric s-a accidentat pe 16 noiembrie 2014, într-un meci Croaţia- Italia. Deşi accidentat, a insistat să joace în continuare, ceea ce a dus la ruptura musculară care l-a făcut să piardă finalul anului; el va pierde şi confruntările lunii ianuarie, asta e clar. Starea croatului evoluează însă favorabil, iar odata cu 2015, va începe şi a doua fază a recuperării sale. Deşi Ancelotti ştie că nu va putea conta pe jucătorul său în ianuarie şi nici în primele două săptămâni din februarie, perioadă destul de grea şi de aglomerată, planul său este ca jucătorul croat să atingă forma maximă fizică în pragul sferturilor de finală de UCL, care vor avea loc la mijlocul lunii aprilie.

Dacă totul merge conform planului, Luka va fi pregătit de joc cu ceva timp înainte de această dată. Se vorbeşte chiar despre ultima săptămână din februarie, însă Carlo şi Luka au hotărât împreună că revenirea pe teren se va produce treptat. Astfel, antrenorul său consideră că Modric nu trebuie să evolueze în turul cu Shalke, de pe Veltins Arena, care se va desfăşura pe 18 februarie (returul pe 10 martie). Croatul îşi va relua locul în echipă în mod progresiv.

Evoluţia stării de sănătate a lu Luka Modric depinde încă de rezultatele tratamentului cu celule stem pe care îl urmează deocamdată, pentru că s-a încercat evitarea unei intervenţii chirurgicale, iar acest plan este, deocamdată, în liniile prevăzute. Luka este optimist, însă ştie şi el că nu poate suprasolicita zona afectată fără să apară riscurile unei recidive care ar pune în pericol eficienţa tratamentului condus de doctorul Mikel Sanchez, în Vitoria. De abia în ultimele două săptămâni ale lui ianuarie se va creşte intensitatea efortului fizic şi se vor putea trage primele concuzii asupra eficienţei tratamentului.

Ancelotti ştie că această lună şi jumătate pe care o are în faţă este doar prologul şi mai importantului final de sezon, când se vor decide cele trei trofee pe care le urmăreşte Real Madrid: Cupa Regelui, La Liga şi UCL (dacă trece în dubla manşă de Atletico, în Cupă, Real va întâlni la finalul lui ianuarie pe Barcelona, cel mai probabil rival pentru sferturi).

Însă Ancelotti vrea să îl aibă la dispoziţie pe Modric în cea mai bună formă a sa pentru finalul sezonului, în parte pentru că anul trecut acesta a fost momentul marilor succese (Cupa şi UCL). În plus, deşi nu este o decizie finală, clubul nu intenţionează să aducă pe nimeni în ianuarie, tocmai pentru că se contează pe revenirea oportună a lui Luka.

Croatul însuşi a recunoscut într-un recent interviu pentru o revistă din ţara sa natală: „ Nu voi forţa, însă voi fi gata pentru marile confruntări.” Antrenorul l-a rugat să fie alături de colegii săi în turneul din Maroc, iar Luka a acceptat; cei doi au fost văzuţi vorbind amical, iar cei din jur spun că mijlocaşul este foarte optimist în ceea ce priveşte recuperarea sa.

Despre autor

Tags: , ,

bembiluna

bembiluna

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap