Prelungirea contractelor pentru Sergio Ramos și Lucas Vasquez – opțiunea David Alaba

După cum știm, dragi madrileni, căpitanul echipei noastre și unul dintre cei mai în formă jucători ( Lucas Vasquez ) au intrat în ultimele 6 luni ale contractelor ce-i leagă de echipa noastră și ca urmare pot negocia liber cu orice altă echipă. În același timp, David Alaba (28 de ani ) nu s-a înțeles cu Bayern Munchen pentru prelungirea contractului putând semna gratis cu orice altă echipă la finalul actualului sezon. Să vedem care este situația în fiecare dintre cele 3 cazuri.

Sergio Ramos – cel mai important jucător de la Real Madrid după părerea multor specialiști, absența lui văzându-se în foarte multe meciuri de tristă amintire. Situația conform ziarelor stă în felul următor : Sergio dorește un contract pe 2 ani, practic ultimul contract important din viața de jucător activ, pe același salariu de 12 mil Eur net la care să se mai adauge o opțiune de 1 an pe un salariu cu 10% mai mic dacă joacă 22 – 23 de meciuri în al 2-lea an. Real Madrid pe de altă parte cere tuturor jucătorilor să accepte o reducere a salariului cu 10%, astfel putând să acopere o parte din pierderile din acest an cauzate de pandemie. Clubul spune că poate prelungi cu 1 an la același salariu dar, dacă acceptă reducerea de 10% atunci poate oferi și el 2 ani. Sergio se pare că are o ofertă serioasă ( probabil PSG ) superioară atât financiar cât și ca durată dar că încă nu e hotărât dacă să o accepte sau să își încheie cariera la Real Madrid. Situația este complicată, coducerea apelând și la presă și la sentimentele jucătorului, sperând să-l convingă să rămână.

Lucas Vasquez se află într-o formă extraordinară, probabil cea mai bună de când joacă la noi, contractul lui expirând la 30 iunie. În vara lui 2019 i s-a oferit prelungirea dar pe o sumă mai mică, oferta fiind fără răspuns sau concretizare. Totuși, având în vedere că Zizou se bazează pe el pe 2 posturi dificile în echipă și că insistă pentru prelungirea acordului, se presupune că o dată rezolvată problema cu Modric și Ramos, clubul îi va face o ofertă suficient de bună astfel încât acesta să accepte și să prelungească, ofertă câștigată pe teren în ultimele luni.

David Alaba sau unul dintre cei mai buni jucători rămași liberi de contract în această perioadă, negociază cu mai multe cluburi. În acest moment se pare că Real Madrid este în pole position, jucătorul dorind să joace în Spania și fiind un susținător al echipei noastre. Manchester United și PSG sunt și ele foarte interesate dar, în situația unor oferte egale, se pare că jucătorul ar alege-o pe a noastră. În acest moment se discută de un contract pe 4 ani cu un salariu net de 10 milioade de Eur / sezon ceea ce, având în vedere suma de transfer (0) și pretențiile rezonabile ale unei prime de instalare ( se spune că echivalentul unui salariu anual ) ar putea fi fezabil. Alaba este încă tânăr, ar ajunge la 29 de ani la noi, vârsta la care a venit și Zizou, poate ocupa minim 3 poziții în apărare și are o experiență foarte mare la nivel înalt ceea ce îl face o opțiune foarte bună pentru club, fie și dacă rămâne Sergio Ramos.

Așadar, vă rugăm să ne spuneți părerea voastră cu privire la ce ar trebui să facă Real Madrid cu cei 3 jucători.

Despre autor

Radu Dranga

Radu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap