Razboiul agentilor FIFA: cine impresariaza jucatorii de la Real Madrid

Real Madrid are conform presei spaniole cel mai scump lot din lume in acest moment. Jucatorii lui Zinedine Zidane sunt cotati la peste 700 de milioane de euro conform ultimelor estimari ale site-ului Transfermarkt, insa cota reala de piata oferita de Intercononomia depaseste 1 miliard de euro. Cine sunt insa agentii sau firmele de impresariat care se ocupa de destinele jucatorilor blanco? Aflam imediat.

Jorge Mendes – lider

Gestifute, compania infiintata si condusa de Jorge Mendes detine suprematia in vestiarul Campioanei Europei. Portughezul ii are sub bagheta sa pe Cristiano Ronaldo, James Rodriguez, Pepe si Fabio Coentrao, insa conform unor informatii apropiate de club, Mendes a obtinut si drepturile pentru Raphael Varane, desi francezul detine inca un contract de colaborare cu Mondial Sport Management & Consulting. Mai nou se aude ca si Marcos Asensio ar putea trece sub comanda lui Jorge Mendes, portughezul fiind foarte interesat sa-si ofere serviciile unuia dintre cei mai talentati fotbalisti spanioli ai momentului. Mendes nu este doar agentul cel mai influent din lume ci si agentul care detine controlul unor jucatori foarte importanti de la Real Madrid. Mai mult decat atat, Jorge Mendes nu este doar un simplu agent al celui mai important jucator blanco (Cristiano) ci un foarte bun prieten al acestuia. In aceste zile, Mendes negociaza ultimii termeni ai prelungirii contractului dintre Cristiano Ronaldo si Real Madrid.

Gines Carvajal a pierdut controlul

Cel mai influent impresar spaniol din ultimele decenii, Gines Carvajal a pierdut pentru moment controlul asupra jucatorilor de la Real Madrid. Omul care i-a avut sub bagheta sa pe Raul Gonzalez, Guti, Fernando Morientes sau Michel Salgado a pierdut si ultimul jucator din lotul Madridului, Jese Rodriguez transferat la Paris Saint Germain. Alvaro Morata a renuntat si el la serviciile lui Carvajal, care nu l-a putut urca nici pe Derik Osede la prima echipa, jucatorul Castillei ajuns intre timp in Anglia si pe care Gines Carvajal il are semnat pana in 2020.

Noua armada spaniola

Aminteam de Alvaro Morata. Ei bine atacantul rascumparat de Real Madrid se afla sub contract cu Juanma Lopez, impresarul spaniol care vine cel mai puternic din spate. Acesta si-a asigurat si serviciile lui Nacho Fernandez, dar si pe cele ale portarului Ruben Yanez. Jose Segui este omul care-i conduce destinele lui Isco Alarcon, jucator cu care colaboreaza inca de la 17 ani. Segui a mai avut un jucator in trecut la Real Madrid, portarul Cesar Sanchez, membru al Madridului galactic al anilor 2000.

Rudele care conduc destine

Exista jucatori in actualul lot care sunt sub contract cu rudele lor. Cele doua exemple sunt Sergio Ramos, impresariat de fratele sau, Rene, Daniel Carvajal, ale caror drepturi sunt detinute de tatal sau si Lucas Vazquez, aflat in aceeasi situatie.

Jonathan Barnett – un singur jucator, dar ce jucator!

Jonathan Barnett are un singur fotbalist in lotul echipei Real Madrid. Este vorba despre Gareth Bale, unul dintre cei mai bine cotati fotbalisti din lume. Barnett este deja considerat un apropiat al lui Florentino Perez si a reusit in aceasta vara una dintre mutarile importante din fotbalul european: Grzegorz Krychowiak la Paris Saint Germain. Un fin negociator, Barnett colaboreaza cu David Manasseh si este aproape sa obtina prelungirea contractului lui Bale cu Real Madrid. Alti jucatori importanti impresariati de englez sunt Joe Hart, Luke Shaw si Gylfi Sigurdsson.

Filiera croata

Mario Mamic conduce compania ASA International. Croatul, este ruda cu presedintele lui Dinamo Zagreb, Zoran Mamic si colaboreaza cu oameni influenti de afaceri din Rusia, precum Arsen Minasov si milionarul Sergey Bazanov. Sub contract cu ASA International se afla bineinteles Luka Modric si Mateo Kovacic, dar si alti jucatori croati precum Darijo Srna sau Ognjen Vukojevic.

Contingentul brazilian

Brazilienii Realului sunt impartiti. Marcelo colaboreaza de ani buni cu Toreta o companie care este reprezentata in Europa de italianul Tommaso Corsi. Danilo este sub contract cu Jose Rocha si compania sa Elenko Sports Ltda, in timp ce Casemiro se afla de cinci ani sub bagheta lui Joseph Lee, un controversat om de afaceri brazilian care a facut din mijlocasul lui Real Madrid cel mai important jucator al sau. Lee detinea 40% din drepturile federative ale jucatorului, in timp ce Sao Paolo avea restul de 60%.

Despre autor

Tags: , , , , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap