Reactii dupa Sporting Gijon – Real Madrid 0-0

Real Madrid a facut un pas fals in prima etapa a noului sezon in Primera. Pe terenul unui Sporting Gijon extrem de motivat, echipa lui Benitez nu a reusit sa se desprinda si sa obtina cele trei puncte. S-a terminat 0-0, iar opiniile sunt impartite. Iata ce au declarat protagonistii acestei partide, din partea echipei blanco:

Rafael Benitez: “ Stiam ca va fi un meci in care Sporting va incerca sa ne faca viata grea. Trebuia sa fim rapizi si exacti, insa am avut multe suturi imprecise. Trebuie sa analizam si sa amelioram niste aspecte, in prima repriza am oferit adversarului ocazii de a marca. Vom munci mai mult. In prima repriza, ne-a lipsit presiunea necesara, aceea pe care ti-o asigura o forma fizica maxima. Am pierdut prea multe baloane, nu am avut ultima pasa necesara unori ocazii clare de gol.Mi-a placut reactia echipei in a doua repriza, cand jucatorii mei au demonstrat caracter si personalitate. In aceasta a doua jumatate, am fi putut sa ne asiguram victoria, insa ne-au lipsit, din nou, ultima pasa si executia finala. Pentru a obtine maximum de eficienta de la jucatorii de atac, trebuie sa le oferim libertate. Au fost multe faze bune in fata, insa ne-am lovit de lipsa de spatiu. Trebuie sa muncim mai mult, pentru ca suturile acelea ratate azi in conditii de presiune sa devina goluri. Suntem inca in august si mai avem timp sa punem la punct ceea ce nu a functionat foarte bine astazi. La Sporting se vede ca sunt jucatori care joaca impreuna de ceva timp. Stiu foarte clar sa puna in aplicare sistemul gandit de antrenor, de aceea nu au facut greseli. Au jucat foarte bine, foarte ordonat si merita felicitati. Ramanem la principiul nostru. Raman cu a doua repriza, in care am jucat bine, pentru ca in prima jumatate ne-au lipsit ocaziile. Trebuie sa ajustam cateva aspecte, in rest, raman optimist.”

Sergio Ramos: “Nu trebuie sa analizam prea mult pentru a vedea ca prima repriza nu a fost buna, iar in a doua am avut cateva ocazii. Am controlat jocul, insa Sporting Gijon a facut un meci mare. Jucatorii adversi au facut un pressing bun, au fost uniti si ne-au pus probleme. Nu pot raspunde eu daca ne trebuie un atacant. Avem destui jucatori cu care sa putem castiga titlul. Trebuie sa continuam sa ne pregatim, sa ne imbunatatim jocul cu fiecare meci. Ne-ar fi placut sa castigam, insa astazi nu s-a putut. El Molinon este un stadion frumos, iar Sporting a demonstrat in aceasta partida ca a meritat promovarea in Primera. In ceea ce priveste jocul nostru, suntem de abia la inceputul sezonului si vom face tot ce putem pentru a ne imbunatati performantele si pentru a oferi satisfactii fanilor nostri.”

Danilo: “ Astazi nu am putut obtine victoria. Poate nu suntem la 100% din capacitate, insa ne-a ocolit si norocul in aceasta seara de cateva ori. Am tras de multe ori la poarta, dar parca mingea nu a vrut sa intre. In legatura cu faza controversata la Cristiano, mie mi s-a parut penalty, insa nu e treaba mea sa spun daca arbitrul si-a facut bine treaba. Trebuie sa castigam fara a astepta astfel de lucruri de la arbitri.”

Emilio Butragueno: “ Cred ca Real merita mai mult in aeasta seara, deoarece a condus jocul. Am avut initiativa si e pacat ca acest lucru nu s-a vazut si pe tabela de marcaj. Asa cum ne asteptam, Sporting s-a inchis bine, pentru a nu lasa spatii si au facut un meci foarte bun. Avem jucatori de atac de prim nivel. E adevarat ca e ingrijorator ca nu am marcat, insa asta se poate intampla intr-un meci de fotbal. A fost un penalty la Cristiano in minutul 35, insa arbitrul nu a considerat astfel acea faza. Am ajuns de multe ori in pozitii de finalizare, insa ne-a lipsit precizia. In ceea ce il priveste pe Kovacic, cred ca a intrat in meci intr-un moment dificil, dar a demonstrat personalitate, cerand balonul si incercand asocieri cu ceilalti jucatori.”

Despre autor

Tags: , , , ,

bembiluna

bembiluna

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap