Real Madrid 85 – Fenerbahce 80 » Camp10nes!

Real Madrid Baloncesto

Real Madrid a cucerit pentru a zecea oara Liga Campionilor la baschet, dupa ce a invins cu 85-80, Fenerbachce Istanbul. Datorita unei defensive impecabile si cu Doncic si Causeur in zi mare, trupa lui Pablo Laso devine din nou regina Europei.

Fenerbahce nu s-a ridicat la inaltimea finalei. Factorul Obradovic n-a mai fost de aceasta data decisiv, iar madrilenii sarbatoresc din nou un trofeu european major sub comanda lui Laso. Foarte putini dadeau sanse acestei echipe in actualul sezon, inclusiv la debutul Final Four, insa Real Madrid Baloncesto a dat un adevarat recital in cele mai importante meciuri ale sezonului. Am suferit, am vibrat alaturi de ei, am tremurat si am sarbatorit. Enhorabuena, campeones, Felicidades!

Adus in 2017 la Real Madrid de la Brose Bamberg, Fabien Causeur, internationalul francez care a cochetat cu NBA-ul a reusit 17 puncte si doua recuperari. Alaturi de el, minunea slovena Doncic (15 puncte si 3 recuperari) si excelentul american Thompinks (10 puncte si 5 recuperari) au anulat seara buna a cuplului Melli-Wanamaker de la Fener. Zeliko Obradovic avea sa recunoasca la final superioritatea echipei blanco, iar cei 17.000 de spectatori de pe Stark Arena sa aplaude la scena deschisa victoria unei echipe care s-a reinventat pe acest final de an.

[su_service title=”Performanta majora in era Laso” icon=”icon: trophy” icon_color=”#297afc” size=”44″]Intre 1986 si 2011, Real Madrid a cucerit la baschet un trofeu mai putin decat a facut-o in sapte ani de mandat cu Pablo Laso pe banca tehnica.[/su_service]

La 81-78, intr-un meci pe muchie de cutit, recuperarea lui Thompkins a adus jumatate de trofeu. La final, “albii” au sarbatorit in urale “La Decima”, cu senzationalul Doncic asumandu-si galoanele de lider chiar si fara ca fantasticul Sergio Llul sa aiba o seara perfecta.

El si Felipe Reyes au ridicat insa la final Cupa Campionilor Europeni, intr-o noua seara pentru istorie scrisa de gruparea merengue.

[su_service title=”Cifre incredibile” icon=”icon: pie-chart” icon_color=”#297afc” size=”44″]144 de victorii in meciuri europene a obtinut Laso la Real Madrid. Antrenorul basc a castigat a doua EuroLiga, la fel ca si Lolo Sainz. 410 victorii in 533 de meciuri ca antrenor la Real Madrid a obtinut tehnicianul blanco de la numirea sa la Real Madrid. Adica un procentaj de 76.9%.[/su_service]

Se cuvine sa remarcam meritul mare pe care il are la aceasta reusita, presedintele Florentino Perez. Al doilea Euro League sub comanda lui Laso in sapte ani de mandat (plus alte doua finale disputate) si al 14-lea trofeu castigat in aceasta perioada de antrenorul caruia Perez i-a acordat credit total, chiar si in momentele cele mai dificile. Va urma un sezon dificil si inca o finala pentru Real Madrid, de aceasta data la Kiev, intr-un sport mult mai vizibil si mai urmarit la nivel inalt.

”Luka, quédate”

Considerat cel mai bun produs european al ultimilor ani, tanarul star Luka Doncic a izbucnit in lacrimi la sarbatoarea de dupa meci cand Sergio Llul a dat tonul scandarilor din vestiar. ”Luka, quedate, Luka quedate, Luka quedaaatee!” i s-a strigat pustiului minune al Madridului de catre coechipierii sai, multi dintre ei, foarte experimentati si pe care Doncic ii priveste drept idoli. A fost un moment de intimitate cu o incarcatura speciala pentru slovenul care din sezonul viitor are sanse uriase sa joace in NBA. Cu toate ca va fi o pierdere uriasa pentru echipa, tinand cont de faptul ca astfel de jucatori se nasc foarte rar, Doncic merita insa sansa se a evolua in cel mai puternic campionat din lume si, in mod firesc, Real Madrid nu-i va stopa evolutia fascinanta.

 

Despre autor

Tags: , , , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap