Real Madrid – Barcelona 100 – 62: Madridul o umileste pe Barca si merge in finala Euroligii

Meci fabulos facut de elevii lui Pablo Laso in cea de-a doua semifinala din cadrului Final Four-ului editia 2013-2014 din Euroliga. Madrilenii si-au spulberat eternii rivali din Catalunya, scor 100-62 pe Mediolanum Forum din Milano si au stabilit cea mai mare diferenta de scor inregistrata vreodata intr-o semifinala de Euroliga in toata istoria competitiei.

Drumul spre La Novena pare din ce in ce mai sigur. Eliminarea rusilor de la CSKA Moscova in fata israelienilor de la Maccabi (un adversar teoretic mai usor decat trupa lui Messina pentru “albi”) si victoria uluitoare inregistrata aseara tarziu de Chacho, Rudy et comp, fac din Real Madrid marea favorita la castigarea Euroligii, editia 2013-2014. Dupa 19 ani de seceta, cel mai important trofeu european din baschet ar putea ajunge din nou la Madrid, iar evolutia formidabila a elevilor lui Pablo Laso ne face si mai increzatori decat am fost vreodata. Cu Chacho Rodriguez, Rudy Fernandez si Mirotic intr-o forma absolut incredibila, “albii” n-au lasat prea multe oportunitati unei Barcelona trista si apatica. Blocandu-i perfect pe Oleson si Huertas (fantastic jocul defensiv practica de Llull si Rudy Fernandez) si avand in Rodriguez omul meciului (21 de puncte si 6 pase decisive), Real Madrid a reusit sa treaca peste debutul timid al jocului pentru a termina en fanfare o seara absolut magica.

Catalanii s-au desprins la 12-4 in debutul partidei, insa primul sfert avea sa se termine la egalitate 20-20. Tripla pe tranzitie a lui Chacho Rodriguez face ca la jumatatea sfertului al doilea, Madridul sa inscrie 11 puncte iar Barcelona nici unul. Jocul perfect practicat de Reyes, Llul si Rudy Fernandez precum si excelentul joc la linia de pedeapsa au adus un avantaj meritat madrilenilor la finalul primei reprize: 45-37.

Repriza a doua incepe cu Real Madrid aparandu-se cu Darden la Marcelinho in timp ce Llul si Rudy au rolul de a puncta. In minutul 27 diferenta atinge 16 puncte iar Pablo Laso nu pare deloc linistit. Diferenta creste vizibil iar pofta de joc a madrilenilor este incredibila. Dupa 30 de minute de joc, Real Madrid o conduce pe Barcelona cu 73 la 48 iar procentajul la trei puncte al “albilor” este aproape de 50%.

In sfertul decisiv singura performanta a Barcei este ca atinge 50 de puncte. Prea tarziu insa, pentru ca Madridul avea deja 30 de puncte avans. Superioritatea madrilenilor continua si se transforma in umilinta. Siguranta debordanta, calitatea si atitudinea formidabila fac din Real Madrid castigatoare sigura si meritata. Umilinta catalanilor ajunge la sfarsit. Recordul madrilenilor devine oficial, iar participarea in finala Euroligii clara. Pana la Novena, mai este un singur pas. Gracias equipo!!

Despre autor

Tags:

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap