Real Madrid, cifrele dezastrului » vremuri grele dupa 2-2 la Vigo

marcelo

Astăzi vă voi „încânta” cu foarte multe statistici deloc îmbucurătoare. Pentru prima oară în istorie, niciun jucător al lui Real Madrid nu a marcat mai mult de 4 goluri în primele 17 etape de campionat. La borna celor 4 goluri marcate aflându-se Cristiano, Bale, Isco și Asensio. De menționat că galezul a fost în mare parte accidentat și a jucat de 2 ori mai puțin decât portughezul.

Când o echipă ca Real Madrid are pe hârtie o așa forță ofensivă, statistica din prezent este un șoc, giganții spanioli sunt abia pe locul 23 în Europa când vine vorba de goluri marcate.

Niciun jucător al lui Real Madrid nu se află în top 20 al golurilor marcate, iar per total, cu mult în urmă față de cei de pe primul loc, Manchester City(64) și Paris Saint-Germain(58), pe care urmează să îi înfrunte în UEFA Champions League în faza optimilor, manșa retur fiind la Paris. În plus, chiar și Lazio, Leicester City, Sampdoria, Marseille și Udinese au reușit să înscrie mai mult decât Real Madrid în campionatul intern.

Doi dintre jucătorii buni de la Real Madrid din sezonul trecut au fost Marcelo și Dani Carvajal, cei doi oferind assisturi de pe ambele părți. Din păcate nu putem spune același lucru pentru campania 2017/18, când aproape toată creativitatea parcă s-a evaporat la ambii jucători, Los Blancos având mult de suferit din această cauză.

Marcelo a încheiat sezonul trecut cu 10 assisturi în LaLiga și Carvajal cu 4. În acest punct al sezonului, ei împreună au reușit doar 3!

Marcelo a oferit un singur assist, în prima partidă, împotriva celor de la Deportivo La Coruna, meci câștigat de Real Madrid cu 0-3.
Clasamentul numarului de assist-uri per fundasi laterali în LaLiga, 2017/18:

  • 1- Jordi Alba (Barcelona). 5 assists.
  • 2- Sergi Roberto (Barcelona). 5 assists.
  • 3- Jose Angel (Eibar). 4 assists.
  • 4- Odriozola (Real Sociedad). 4 assists.
  • 5- Barragán (Betis). 3 assists.
  • 6- Gaya (Valencia). 3 assists.
  • 20- Marcelo (Real Madrid). 1 assist.

marcelo

6 dintre cele 16 goluri încasate de Real Madrid în ligă au venit de pe partea stângă, cu Marcelo pe teren. Aproape 40%, ceea ce se adaugă la forma, oricum extrem de slabă a brazilianului.

În plus, Achraf Hakimi a eșuat în a oferi o pasă cheie pentru un gol, pe când Danilo a reușit în primele 6 apariții în sezonul 2016/17.

Real Madrid nu a reușit să câștige în ultimele 4 meciuri din deplasare în LaLiga(D3, L1), cea mai slabă serie în competiție din decembrie 2008(D1 L3).

31 puntos en 2001-02
32 puntos en 2004-05
29 puntos en 2005-06
32 puntos en 2006-07
32 puntos en 2008-09
32 puntos en 2017-18

Acum mă gândesc să abordez o altă problemă pe care cred că am observat-o cu toții… ia să vedem, pas cu pas:

Pe niciun ceas nu trec mai mult de 15 minute în timpul pauzei dintre reprize, dar în vestiarul lui Real Madrid probabil se petrece un fenomen straniu ce sfidează legile timpului, sau exisă o gaură de vierme prin care jucătorii trec după ce se încheie prima repriză, și sunt înlocuiți de alții în a-2-a repriză.

Intervalul pauzei e ca o frontieră imaginară, un abis care separă prestația din primele 45 de minute de cea din a-2-a repriza, ceea ce seamănă uneori cu filme horror.

Dacă s-ar implementa jocul de fotbal de durată a 45 de minute, Los Blancos ar fi pe primul loc, apărându-și titlul. Ar avea 39 de puncte, cu 7 mai mult decât au acum și 3 mai mult decât Barcelona care ar pierde 12 puncte în cazul menționat anterior și ar avea 36 de puncte. Până acum în La Liga, Real Madrid a înscris 23 de goluri în prima repriză și a încasat doar 6, dar în repriza a-2-a, echipa este total în partea opusă, a înscris 9 și a încasat 10.

Asta înseamnă că adversarii după pauză îi depășesc la orice capitol. În 18 meciuri de până acum, Realul a intrat la pauza cu un avans de 2 sau 3 goluri doar în 3 meciuri (Deportivo, Eibar și Sevilla), dar aceste meciuri au fost terminate deja în prima repriza. Zidane se pare că și el înțelege că există probleme în a-2-a repriză: “Am jucat foarte bine în primele 45 minute dar nu și în a-2-a.”

Bale

Singura veste bună pentru noi este revenirea lui Gareth Bale, ce a fost implicat direct în 7 goluri (5 goluri + 2 assisturi) în 7 meciuri de când a revenit după accidentare, reușind o dublă seara trecută în doar 2 minute, propulsând-o pe Real Madrid în avantaj pe Balaidos, dar victoria nu a fost obținută, 2-2 rezultat final.

Despre autor

Tags: , ,

Catalin Stoica

Catalin Stoica

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap