Real Madrid – Olympiacos 83-69: “Albii” elimina campioana ultimelor doua editii

Sergio Llull eroul madrilenilor in fata lui Olympiacos

14,000 de madrileni au savurat la fata locului calificarea trupei lui Pablo Laso in Final Four-ul Euro League. Real Madrid a trecut in meciul 5 de campioana din ultimii doi ani, Olimpiacos Pireu cu scorul de 83 la 69 si continua cursa spre cel de-al noulea trofeu. Este cea de-a sasea prezenta a madrilenilor in Final Four si a treia in ultimii patru ani.

Cu un senzational Sergio Llull, autor a 20 de puncte, cu Felipe Reyes la conducere (15 puncte) si cu acelasi impresionant Rudy Fernandez in zi de gratie (15 puncte), Real Madrid si-a impus ritmul si a lasat acasa, probabil cel mai puternic adversar european din acest sezon. Cosurile de trei puncte reusite de Lojeski si Spanoulis nu i-au ajutat prea mult pe greci, madrilenii avand un avantaj de sase puncte dupa primele zece minute. Felipe Reyes si-a intrat insa in rol si in decurs de cateva minute a contribuit la dezlantuirea madrilenilor: 38-25. Foarte buni aruncatori de trei puncte, grecii au revenit la conducerea jocului in special prin Papapetrou si Spanoulis, reusitele lor reducand din handicap pana la 40-34 pentru madrileni.

Acesta a fost de altfel si scorul pauzei, la reluare insa madrilenii n-au mai pierdut initiativa si elevii lui Pablo Laso, printr-un exceptional Rudy Fernandez au condus pe deplin ostilitatile. Mirotic si-a ajutat si el foarte mult echipa prin tot ceea ce a facut, iar la final cei 14 mii de fani au avut satisfactia de a celebra o noua calificare blanco dupa un entuziasmat 83-69. De la Olympiacos s-au remarcat doar Vassilis Spanoulis (19 puncte) si Matt Lojeski (15 puncte) dar eforturile lor au fost insuficiente pentru a salva seara grecilor.

La final, eroul madrilenilor, Sergio Llull, ovationat la scena deschisa de publicul de pe Palacio, a declarat: “Trebuie sa felicitam Olympiacos, este o echipa excelenta. La final, am depasit orice obstacol alaturi de fanii nostri, carora trebuie sa le multumim pentru tot ceea ce au facut pentru noi. Alaturi de ei, totul este mult mai usor. Asteptam Barca si sper sa repetam victoria din sezonul trecut”. Si Rudy Fernandez a avut un mesaj pentru fani: “Toata echipa a fost la cel mai inalt nivel. Apreciez enorm munca lui Darden in toate cele cinci meciuri in fata lui Spanoulis. Le multumim fanilor, cand ai asemenea suporteri, nu mai resimti oboseala” a concluzionat Rudy.

La partida din aceasta seara au asistat si cativa jucatori ai echipei de fotbal a clubului. Remarcabila a fost si prezenta lui Jese Rodriguez, talentatul atacant al lui Real Madrid, aflat in plin proces de recuperare.Alti jucatori prezenti la meci au fost Asier Illaramendi, Iker Casillas, Daniel Carvajal, Sergio Ramos dar si fostul star de pe Bernabeu, Jose Maria Guti.

Despre autor

Tags:

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap