Real Madrid – Osasuna, 1 Mai 2021 – Unitatea B la treabă!

Meciul din această seară ne va da o idee bună despre cum vede Zinedine Zidane restul campaniei din acest sezon, meciul retur cu Chelsea din Liga Campionilor condiționând ( sau nu ) primul 11 de astăzi și repartiția minutelor în lot. Returul va avea loc miercuri 5 mai și timpul de recuperare pentru unii dintre jucători nu ar fi suficient, mai ales pentru cei 2 artiști de la mijloc, Toni Kroos și mai ales Luka Modric ( 35 de ani ) care au jucat peste 3000 de minute în acest sezon. Ca atare, Zinedine Zidane are o variantă foarte bună pe care a mai încercat-o cu succes în meciul cu Cadiz din deplasare, mai precis titularizarea lui Antonio Blanco la centru în tandem cu Casemiro.

Apărarea este un alt punct nevralgic al echipei noastre, postul de fundaș lateral dreapta fiind acoperit pe rând de titularul de drept Dani Carvajal (accidentat la meciul cu Chelsea și care va lipsi tot restul sezonului, cu o mică șansă de a reveni pe 29 mai în cazul în care Realul se califică în finala Ligii Campionilor) dar mai ales de Lucas Vasquez ( și el accidentat și absent până la finalul sezonului ). În absența ambilor și cu Nacho cu o lovitură încasată în meciul de marți dar care se profilează ca titular miercuri contra englezilor, Zinedine poate apela la Alvaro Odriozola care nu a dezamăgit dar nici nu a impresionat în meciurile jucate, prezența lui azi fiind aproape obligatorie și fiind printre ultimele șanse pe care antrenorul francez i le acordă. Un meci foarte bun făcut azi i-ar putea aduce chiar titularizarea pe Stamford Bridge și să sperăm că așa va fi.

Pe partea stângă a apărării avem o altă telenovelă cu Mendy accidentat de 3 meciuri și care se spera că va fi apt pentru acest meci cu Osasuna în care să beneficieze de câteva minute pentru a căpăta ritm competițional dar care încă nu a revenit la antrenamentele cu echipa. Înlocuitorul său de drept Marcelo Vieira a ajuns la o vârstă la care nu poate acoperi banda sa, el oricum fiind deosebit de bun pe partea ofensivă și nu atât pe cea defensivă, iar de aceea Zizou l-a jucat de fiecare dată în formula cu 3 fundași centrali dintre care unul acoperea foarte des partea sa. Dar Marcelo are o obligație comunitară marți la alegerile unei comunități madrilene și va lipsi de la antrenamentul oficial de dinaintea partidei urmând să zboare la Londra cu un avion privat după ce își va termina treaba, lucru care-l face aproape sigur absent din 11-le inițial contra lui Chelsea, fapt care i-ar putea aduce titularizarea astăzi.

Centrul apărării are în mod ciudat o altă problemă despre care nu am fi crezut că putem scrie vreodată iar aceasta se numește Eder Militao. Titular în meciurile foarte grele contra lui Liverpool și Barcelona, la fel și contra lui Chelsea ( unde a fost cel mai bun apărător ) fundașul brazilian a devenit un candidat cu șanse extrem de mari de titularizare și în returul contra englezilor, meci la care va reveni și căpitanul Sergio Ramos, prezent de 3 zile la antrenamente dar absent din lotul pentru meciul de astăzi pentru a nu se risca vreo accidentare. Nacho, cu o lovitură încasată în meciul de liga campionilor, și cu șanse mari de a juca returul pe una dintre benzile defensive, poate fi rezervă astăzi, urmând probabil să intre câteva minute pe final, în funcție și de mersul jocului.

La mijloc, în cazul în care vrem să avem vreo șansă de calificare în finala de la Istanbul, Toni și Luka trebuie să fie rezerve și să nu joace decât maximum 20 – 30 de minute în repriza a 2-a. În acest caz lucrurile indică un centru format din Casemiro și Blanco în dublu pivot și Isco în fața lor.

În atac stăm cel mai bine la capitolul efectiv dar și cel mai slab la capitolul efectivitate, Karim Benzema nefiind ajutat de nimeni în încercarea de a marca cât mai multe goluri. De forma lui va depinde tot restul traseului echipei noastre pe acest final de sezon iar faptul că joacă meci de meci nu poate să ajute foarte mult iar, dacă ZZ va considera că trebuie odihnit, Mariano Diaz va primi o șansă. Vini JR pare cel mai obosit dintre toți și ar trebui să fie pe bancă astăzi iar Eden Hazard, abia revenit, ar putea fi titular pentru a se pune în formă pentru restul sezonului. Pe partea dreaptă a atacului putem discuta despre Asensio și Rodrygo ca variante pentru antrenorul francez, hotărârea luându-se probabil în funcție de planul antrenorului și forma de moment a celor 2.

Ca atare, echipa din această seară ar putea arăta în acest fel Courtois, Odriozola, Militao, Varane, Marcelo, Casemiro, Blanco, Isco, Rodrygo, Hazard și Benzema.

Sperăm într-un rezultat care să ne facă noaptea de Înviere și mai fericită și folosesc această ocazie să vă doresc tuturor Sărbători Fericite! Hala Madrid!

Despre autor

Radu Dranga

Radu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap