Real Madrid – Rayo Vallecano 10-2. Cronica meciului direct de pe Bernabeu

[su_heading size=”18″]Raspunsuri si intrebari pe Estadio Santiago Bernabeu. Pentru astazi, Realmadrid.com.ro va ofera o altfel de cronica, o cronica a unui meci trait la fata locului de catre Cristina Simion. [/su_heading]
Stadionul Santiago Bernabeu este aproape arhiplin,pentru că, deși supărați pentru tot ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp, fanii madrileni nu uită să fie aproape de echipă la bine și la greu. Și de această dată au venit încrezători și dornici să vadă un joc impecabil al echipei de suflet, al Madridului care strălucește și care nu are egal.

E forfotă și bucurie mare înainte de startul partidei, se fac poze, se strigă numele jucătorilor. Mai puțin, tribuna veteranilor, care, gânditori, cu revista partidei în mână, analizează formula de start și dau diverse pronosticuri. Jucătorii ies la încălzire în aplauzele tuturor. Fiecare mișcare a lor este urmărită cu interes de stadionul devenit o mare albă acum. Doar câteva minute până la startul partidei, iar emoțiile sunt din ce în ce mai mari. Meciul contra lui Rayo este foarte important, iar miza partidei din această seară este  mare. Real trebuie să demonstreze că este puternică  și că rămne în lupta pentru titlu și nu numai.

Se anunță echipa de start iar tribunele aplaudă fiecare jucător. Cum era de asteptat, aplauze puternice pentru Ronaldo, Modric și Navas. Cât despre antrenor, Rafa Benitez este întâmpinat de huiduielile impresionante; la fel și președintele Florentino Perez.  Se pare că, deocamdată, nu exista cale de împăcare între cele două părți.

La mijlocul terenului, cele două echipe păstrează un moment de reculegere, în timp ce tribunele flutură deasupra capului cu mândrie steagurile și fularele  cu însemnele echipei de suflet.

Gareth Bale, eroul meciului cu Rayo in care a marcat de 4 ori
Gareth Bale, eroul meciului cu Rayo in care a marcat de 4 ori

Fluierul de start aduce încurajările pentru jucătorii albi. Azi, Madrid trebuie să strălucească și să le aducă bucurie. Ceea ce pare că se va întâmpla,căci după doar 3 minute de joc, Danilo deschide scorul și misunea echipei lui Benitez pare floare la ureche. Marea albă madridista nu da nicio șansă celor câteva zeci de suporteri ai lui Rayo care vor să transmită putere echipei.

Numele lui Danilo este scandat de întreg stadionul. Meciul continuă, dar pare un pic lipsit de tensiune și emoție. Asta, până în minutul 10, când Rayo egaleză, iar fanii acestora sunt în delir. O atitudine deloc pe placul madrilenilor care reacționează și continuă în a-și susține echipa.

Curând, pe Bernabeu se așterne liniștea, Rayo preia conducerea, iar tensiunea se instalează. Suporterii sunt șocați, în doar câteva minute s-a trecut de la bucurie, la stupefacție, iar sancțiunea pe care o aplică favoriților este drastică: huiduieli la orice atingere a mingii. Se cere din nou demisia lui Perez. Se aud de peste tot neulțumiri, în timp ce tribuna adversă cântă avantajul unui gol, spre frustrarea celor mai mulți suporteri albi.

Situația se schimbă radical, după ce, în minutul 14 Tito vede cartonașul roșu și Rayo rămâne în inferioritate. Real prinde încredere acum și atacă din ce în ce mai periculos.Cu toate acestea, nici Rayo nu se lasă mai prejos și încearcă să păstreze conducerea.

Bale egaleză în minutul 25 și lucrurile par că se îndreaptă pentru echipa blanco. Partida ia o altă întorsătura după ce Villanueva o lasă pe Rayo în 9 oameni pe teren și acordă penalty pentru Madrid. O decizie discutată și dezaprobată chiar și de unii dintre suporterii Realului, în timp ce galeria lui Rayo strigă: ¡Manos arriba, esto es un ataque! . Presiunea suporterilor adverși nu îl afectează însă pe Ronaldo, care îl învinge pe Rodriguez și își aduce echipa din nou în avantaj. Odată cu eliminarea lui Baena, Rayo a devenit o jucărie pentru Madrid, care intră la cabine cu avantajul a două goluri, după ce Bale semnează o dublă.

Se încheie o repriză plină de tensiune, cu răsturnări de situație, cu imaginea lui Real care trece  repetitiv de la  extaz la agonie. Tabela arată 4-2, dar din tribune se aud nemulțumirile suporterilor albi. Jucătorii se grăbesc spre cabine.

Partea a doua a reprezentat măcelul jucătorilor lui Benitez, care nu au avut milă de un Rayo fără putere după eliminarea celor doi jucători. A fost un adevărat recital de goluri, în care si-au trecut numele, Danilo, Bale cu patru goluri, Benzema cu un hat-trick și Ronaldo cu dublă. La sfârșit,tabela a arătat un incredibil 10-2. Cu toate acestea, meciul a fost unul al contrastelor. În ciuda rezultatului, rămâne nemulțumirea fanilor care sunt foarte supărați pentru atitudinea jucătorilor, pentru tot ceea ce toată suflarea madridistă a trăit în ultmul timp. Bale, a fost teoretic omul meciului,acesta reușind să înscrie patru goluri,după o perioadă destul de slabă și lipsită de strălucire . Cu toate acestea, galezul  nu a reușit  să convingă și să se ridice la nivelul așteptărilor din momentul transferului său la clubul de pe Concha Espina, chiar dacă în această a marcat 4 goluri.

Cât despre Ronaldo, nemulțumit de fluierăturile propriilor suporteri și luat peste picior de fanii lui Rayo,  s-a vazut că joacă sub presiune, că ceva nu este în regulă cu el, că poate este nervos și frustrat pentru modul în care se prezintă echipa, pentru toate criticile la care este supus. Bucuria după cel de-al doilea gol reprezintă dovada acestei constatări. Cu toate acestea, cred că trebuie să fie susținut în continuare, indiferent de ce va scrie presa,indiferent de toate criticile care i se aduc, căci Ronaldo rămâne jucătorul emblematic și strălucitor al  Madridului nostru.

Pentru cei care se îndoiau de Navas, costaricanul a demonstrat încă o dată că este demn de istoria și de emblema acestui club. A avut parade excepționale și a fost răsplătit pe măsură de public.

S-a simțit din nou absența lui Isco, s-a văzut că apărarea are probleme, s-a observat conflictul dintre echipă și suporteri. Unii dintre fani au refuzat să se bucure, să își aplaude echipa, oferind aplauze adversarilor. Foarte mulți dintre ei, s-au declarat nemultumiți de jocul echipei, de prestațiile anumitor jucători, vizat fiind și Ronaldo; aceștia au mărturisit că vor să vadă fotbal adevărat. Cât despre Benitez, în opinia multora, acesta nu este demn pentru o echipa, iar huiduielile demonstrează că acest conflict este departe de a se fi terminat.La Real este nevoie de un șoc, de o schimbare, de mai multă motivație, de mai multă ambiție, de mai mult fotbal frumos. Așa cum, noi suporterii suntem obișnuiți.

Jucătorii au simțit că, în ciuda acestei goleade istorice, tribunele vor mai mult. Au aplaudat reținut, mulțumind astfel pentru încurajări și pentru prezența la stadion. Benitez a plecat rapid spre cabine, vrând parcă să nu mai fie din nou huiduit.

Stadionul se golește rapid, iar părerile după acest meci sunt împărțite: unii sunt fericiți că a văzut 10 goluri ale Realului, alții se întreabă ce se va întâmpla cu echipa dacă va continua așa, unii vorbesc din nou despre greșeala de a-l fi demis pe Ancelotti, alții îl cer pe Mou. Real trăiește o criză, iar meciul din această seară, reacțiile suporterilor și ale jucătorilor demonstrează acest lucru. Cerul roșu pare că va cădea peste noi. Partida s-a terminat, tabela arată un incredibil 10-2, dar meciul continuă. Continuă în sufletele jucătorilor, ale suporterilor, continuă în mintea lui Benitez, în gândurile lui Perez. Lupta se transformă apoi în bătălie, batălia  analizelor, a criticilor din presă,a acuzațiile din partea echipelor adverse, a glumelor. Acum este însă momentul în care, echipa și suporterii  trebuie să rămână aproape, mai uniți ca niciodată, mai pregătiți să înfrunte criticile și să demonstreze că Madrid a fost și va rămâne o echipă inegalabilă. Acum, mai mult ca niciodată această pasiune a noastră, a tuturor, trebuie să ne unească și să ne călăuzească spre victorie.

Hoy y siempre, ¡Hala Madrid!

Despre autor

Tags: , , , ,

Cristina Simion

Cristina Simion

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap