Rodrygo Goes – interviu pentru Fifa.com

În timp ce fundașul drept în vârstă de 27 de ani se pregătea să abordeze puzzle-ul nedescifrabil care era Neymar în 2012, a primit o lovitură pe umăr, s-a rotit și a primit câteva sfaturi. Nu de la antrenorul său de la Mirassol sau de la unul dintre jucătorii seniori ai echipei braziliene, ci de la fiul său de 11 ani.

Inaintam rapid câțiva ani și acel mentor în miniatură a fost coechipierul lui Neymar într-o echipă din Brazilia care a dat startul calificării Cupei Mondiale FIFA Qatar 2022 ™ cu o lovitură de 5-0 a Boliviei. Creșterea lui Rodrygo și-a imitat porecla, „O Rayo”.

Extremul a doborât recorduri pentru Santos, inclusiv a devenit cel mai tânăr brazilian care a înscris în Copa Libertadores, înainte de a semna pentru Real Madrid ca tânăr de 17 ani. El a marcat primul său gol pentru Los Blancos într-un minut de la debut, si  la reverenta din noiembrie 2019 în UEFA Champions League, a devenit cel mai tânăr brazilian care a înscris în Champions League și al doilea cel mai tânăr jucător care a înregistrat un hat-trick în aceasta după Raul.

FIFA.com a ajuns in cele din urmă la un interviu cu Rodrygo pentru a discuta despre aspirațiile sale la Cupa Mondială, oferta Real Madrid pentru gloria internă și continentală, Neymar, Casemiro, Karim Benzema și multe altele.

FIFA.com: Rodrygo, există un zvon că fundașul dreapta al lui Mirassol a primit câteva sfaturi speciale înainte de a face marcaj la Neymar al lui Santos …

Rodrygo: (râde) Am fost în rândurile de tineri la Santos, așa că obișnuiam să mă uit la toate meciurile lui Neymar. Văzusem atâtea mișcări diferite pe care le făcea și știam cât de greu era să-l marchezi pe Neymar. Aveam doar 11 ani, dar i-am spus tatălui meu să aiba griija pentru că Neymar va face această mișcare și sa fie atent pentru că va face acest truc. Tatăl meu a avut un joc bun, deci poate că sfaturile copilului nu au fost atât de rele!

Cine au fost idolii tăi cand erai copil?

Mi-au plăcut întotdeauna Neymar, Robinho, Cristiano Ronaldo, dar cel mai mare erou al meu a fost tatăl meu. Îmi plăcea să merg să-l văd jucând. Eram trist când eram despărțiți din cauza fotbalului, dar uneori ne mutam in alte orașe pentru a fi alături de el. Asta s-a oprit când m-am alăturat lui Santos.

Ce crezi despre Neymar?

Un geniu absolut ca fotbalist, un jucător unic. Și este o persoană incredibilă. În scurtul timp pe care l-am avut împreună, el a fost o influență senzațională asupra mea.

De cât timp ai visat să joci la Cupa Mondială?

De când am înțeles ce este fotbalul, am visat să joc la Cupa Mondială. Cupa Mondială in Brazilia este ceva uimitor. Îmi amintesc că am fost tânăr și am văzut străzile pictate cu culorile braziliene. Se aduna întreaga familie pentru a viziona jocurile, toată lumea sustinând  fanatic Seleção. Sunt amintiri grozave. Acum vreau să fiu unul dintre acei jucători pe care îi urmăream. Brazilia are atât de mulți jucători minunați, deci există o concurență acerba, dar în fiecare zi fac tot posibilul pentru ca aceasta să se întâmple. De când m-am transformat în profesionist ca tânăr de 16 ani, am ascultat întotdeauna tot ce au spus antrenorii mei, am încercat să însușesc sfaturile și să învăț de la colegii mei. Le mulțumesc tuturor pentru că m-au ajutat să ajung acolo unde sunt, dar voi continua să încerc și să învăț, să mă perfecționez pentru a-mi realiza visul de Cupa Mondială.

A fi capabil sa joci cu amandouă picioarele și faptul ca joci în diferite poziții te-ar putea ajuta. Este un talent natural sau ceva la care ai lucrat?

Cred că aveam o aptitudine naturală, dar era mai mult de-a face cu tatăl meu și cu multă practică. De când eram foarte mic tatăl meu m-a făcut să sutez cu ambele picioare, să controlez mingea cu două picioare. M-am antrenat mult pe piciorul meu mai slab și, zi de zi, am devenit mai bun.

În afară de Brazilia, cine crezi că are cele mai mari șanse de a câștiga Qatar 2022?

(Pauza) Cred că Spania sau Franța. Au echipe foarte puternice. Portugalia de asemena construiește și ea o echipă foarte bună.

Ai menționat că Ronaldo este un idol al tău. La mijlocul anului 2018, Madrid te-a semnat și l-a vândut. Regretați că nu ai avut șansa de a juca alături de Cristiano?

Nu. Sunt încântat că am îndeplinit un vis acela de a fi aici la Real Madrid. Uite, am urmărit întotdeauna cariera lui Cristiano, l-am urmărit făcând minuni pentru Real Madrid și ar fi fost minunat să joc alături de el, dar sunt foarte fericit că trăiesc visul de a fi jucător al lui Real Madrid.

Ce părere ai despre Casemiro?

Case este un fenomen. Este un tip care m-a ajutat foarte mult de când am ajuns aici. Este o persoană minunată. Îl văzusem jucând în prealabil la televizor și credeam că este un jucător incredibil, dar este chiar mai bun decât credeam. Casemiro este fără îndoială cel mai bun mijlocaș defensiv din lume.

Ai fost extraordinar în Liga Campionilor. Trebuie să fii încântat de performanțele tale în competiție?

Fără dubii. Din fericire, în fiecare joc pe care l-am jucat în competiție, am reușit să înscriu un gol, să ajut sau să joc bine și să-mi ajut echipa. Suntem mulțumiți să ajungem în sferturile de finală, dar obiectivul nostru este să câștigăm finala. Nu suntem favoriții anul acesta, dar cred că putem câștiga Liga Campionilor.

Următorul va fi Liverpool …

Cu cât mergeți mai departe în această competiție, cu atât devine mai dificilă. În acest stadiu, toate echipele sunt foarte puternice, iar Liverpool este una dintre ele. Cu siguranță vor fi două jocuri grozave, foarte uniforme. Real Madrid – Liverpool e întotdeauna un meci uriaș între doi giganți tradiționali ai fotbalului mondial. Îmi amintesc bine finala din 2018, am urmărit-o și chiar și atunci sustineam foarte mult pe Real. A fost o finală specială și memorabilă.

Realul este al treilea în La Liga, la șase puncte în spatele liderilor Atletico. Crezi că vei câștiga titlul?

Fără dubii. Există multe puncte de jucat. Lucrăm din greu. Este vorba de a mentine o cadenta. Anul trecut am fost în spatele Barcelonei, dar am adunat o serie de victorii și am câștigat titlul. Trebuie să facem același lucru din nou. Această echipă are inca mult de luptat și avem multă calitate. Cred că lucrurile se reunesc la momentul potrivit și că avem mari șanse să devenim campioni.

Madridul se va confrunta cu Barcelona în curând. Cum este să joci în El Clásico?

Este o senzație uimitoare. Aproximativ cu o săptămână înainte de joc începi să o simți. Este un joc pe care orice fan al fotbalului a visat întotdeauna să joace. Lumea intreaga îl urmărește. Este incredibil să joci într-un meci de o asemenea magnitudine.

Cine crezi că este cel mai bun jucător din lume?

Benzema. Este un jucător excepțional. Are un sezon incredibil, a avut un sezon incredibil anul trecut și a avut mai multe sezoane incredibile în cariera sa. A juca alături de el este o mare onoare. Îmi place foarte mult să-i pot furniza pase . Finalizarea lui este magnifică. Și el este un tip foarte cool.

Ce vă place să faceți în timpul liber?

Îmi place să petrec timp cu familia și prietenii, să ies la cină, să cant la ukulele, să joc tenis de masă și baschet. Îmi place să mă uit și la NBA. Sunt fan al lui Stephen Curry, Kevin Durant, Lebron [James].

Despre autor

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap