Sir Alex Ferguson despre Cristiano: “Real Madrid a fost visul vietii sale, nu-l puteam opri”

Sir Alex Ferguson a particat la o Conventie a Scolii de Afaceri din Stanford si a discutat printre altele despre Cristiano Ronaldo. Legendarul manager scotian l-a descris pe Cristiano asa cum foarte putini reusesc sa o faca:

“Cand am vrut sa-l aduc la United i-am promis ceva. I-am spus ca va avea parte de cea mai bun educatie posibila, insa ca nu va juca in fiecare saptamana. A ramas impresionat, nu se astepta la un asemenea raspuns. Premier League este un campionat dificil, poti sa fii rezerva, poti sa joci in meciuri de Cupa…dar daca atingi un anumit nivel suficient de bun pentru a juca la United, nimeni nu te va opri sa nu joci. Cristiano n-a avut teama, marii jucatori nu au teama, marii jucatori nu se tem de nimic”

“Cristiano este fotbalistul cel mai profesionist cu care am lucrat in carierea mea, este ceva ce n-am mai intalnit. Are momentele sale “latine”, caracteristice acestei zone care se concretizeaza in simulari. Presa engleza l-a schimbat, a avut o influenta negativa asupra sa. In timp a reusit sa-si corijeze aceste momente”

“La un moment dat mi-a zis ca nu se mai intoarce la Manchester. Aparuse Real Madrid. Am plecat in Portugalia cu primul avion pentru a discuta cu el. Vroia sa plece, Real Madrid a fost visul vietii sale. L-am rugat sa mai ramana un an si sa plece apoi la Real Madrid garantandu-i ca-l voi sprijini in asta. A fost fantastic”

“Va spun sincer, sincer de tot. N-am cunoscut pe nimeni ca el. Am fost la el recent sa cinam, i-am vizitat casa. Inclusiv acasa are o sala de gimnastica asemanatoare cu o aula. Este utilata complet si ultra modern, cred ca sunt cluburi de fotbal mari care nu au instalatii peste ce are Cristiano acasa. Are doua piscine, una cu apa foarte rece, una cu apa foarte calda. Si inca o camera speciala unde temperatura este foarte, foarte scazuta unde sta 10 minute dupa fiecare joc. Este impresionant! Mi-a zis ca la 35 de ani vrea sa se retraga, i-am zis ca la cum se pregateste va juca pana la 40. Giggs a jucat pana la 41. Mi-a zis ca nu…ca nu vrea sa pacaleasca pe nimeni. Zice ca acum are trei kilograme in minus fata de alti ani si e nemultumit. Este incredibil, n-am mai vazut asa ceva, incredibil”

Despre autor

Tags: ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap