Uluitorul Cristiano Ronaldo: omul record continua lupta cu istoria

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo a facut adevarate miracole in partidele din sferturi cu Bayern si in mansa tur a semifinalei cu Atletico. Super starul portughez, actualul detinator al Balonului de Aur, a reusit sa marcheze de 8 ori in poarta a doi dintre cei mai buni 5 portari ai lumii si si-a condus echipa spre faza finala a competitiei. Daca Real Madrid va bifa o noua finala de Uefa Champions League, meritul portughezului este unul urias.

Cel mai bun marcator din istoria clubului

Cristiano are de partea sa toate cifrele posibile. Cu cele trei goluri marcate in poarta lui Atletico, Ronaldo isi continua seria uimitoare in tricoul echipei merengue. Cristiano atinge acum 399 de goluri (400 dupa unele surse) in doar 389 de meciuri. Media sa de goluri este de asemenea una fabuloasa: 1.02 goluri per meci!

Cristiano Ronaldo 52, Leo Messi 37

In Uefa Champions League, Cristiano a disputat 142 de meciuri si a marcat de 103 ori, dar…atentie…52 din aceste goluri au fost inscrise in fazele eliminatorii ale competitiei, adica din optimile de finala inainte. Pe locul doi se claseaza in acest clasament condus de Cristiano, chiar marele sau rival, Lionel Messi, care a punctat insa de 15 ori mai putin in fazele eliminatorii: 37 de goluri.

Primul jucator din lume care marcheaza de minim 10 ori in sase ani consecutivi de UCL

Cristiano RonaldoCristiano Ronaldo are acum 10 goluri marcate in actualul sezon de Uefa Champions League. Cu cele trei goluri marcate in poarta lui Oblak, Cristiano devine primul fotbalist din lume care marcheaza timp de sase ani la rand, minim 10 goluri in cea mai importanta competitie intercluburi. In 2011-2012, Cristiano a marcat de 10 ori, in 2012-2013 de 12 ori, in 2013-2014 a punctat de 17 ori (record absolut si fara precedent), in 2014-2015 a punctat de 10 ori, in 2015-2016 de 16 ori… iar in prezent a atins din nou borna 10 goluri marcate.

Ronaldo a devenit primul fotbalist din istorie care inscrie in doua meciuri la rand cate un hattrick un Liga Campionilor atunci cand vorbim de faza eliminatorie a competitiei. Cu golurile marcate in poarta lui Oblak, Cristiano atinge 13 reusite in partidele jucate de Real Madrid in semifinalele UCL, depasindu-l pe cel mai bun marcator blanco de pana atunci, Alfredo di Stefano.

Marti seara, Cristiano a mai atins un record! A devenit cel mai bun marcator european si pe Santiago Bernabeu, dupa ce a inscris golul cu numarul 47 si l-a depasit pe Raul Gonzalez, care avea 46 de goluri marcate.

Cel mai popular sportiv al Planetei

Ca si cum n-ar fi fost de ajuns, Cristiano a punctat recent si la un alt capitol, extra-fotbal. Portughezul a devenit primul barbat si primul sportiv din istorie care atinge 100 de milioane de like-uri pe Instagram, dupa ce a ajuns la 120 de milioane de fani pe Facebook. Niciun alt sportiv din lume nu este atat de “urmarit” pe retelele de socializare media.

Despre autor

Tags: , ,

Riley

Riley

La camiseta del Real Madrid es blanca, se puede manchar de barro, sudor y hasta de sangre, pero nunca de verg├╝enza!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap