Wales. Golf. Madrid. In that order! Really?

“Tara Galilor. Golf. Madrid. In aceasta ordine!” Acesta este bannerul pe care fanii galezi l-au facut pentru Gareth Bale dupa declaratiile sale in care marturisea ca se simte mai bine in tricoul galezilor, decat la Real Madrid. Nimic rau in asta, doar ca aseara, dupa calificarea Tarii Galilor, Gareth Bale a fost vazut razand cu gura pana la urechi si sarbatorind in fata fanilor cu acest banner in mana.

O lipsa de respect evidenta la adresa clubului Real Madrid, care a declansat o adevarata nebunie pe retelele de socialiare. S-a mers pana acolo, incat cunoscuti jurnalisti spanioli i-au cerut lui Florentino Perez desfacerea contractului lui Bale pe loc!

Ceea ce poate ca pare exagerat. Pe undeva, chiar este. De unde a plecat insa totul? “Bale are altele pe cap. Primul lucru la care se gandeste este tara sa natala. Apoi se gandeste la gandeste la golf. Abia apoi la Real Madrid”. Declaratia lui Mijatovic l-a provocat pe starul galez, dar si pe fanii echipei sale nationale. Si s-a ajuns aici.

Pe de alta parte, concluzia imaginilor de mai sus pentru mine e simpla. Bale stie ca nu va mai ramane la Real Madrid. Si s-a saturat de tot ceea ce i s-a pus in carca. Pentru ca, va place sau nu, i s-au pus multe. Din chiar prima zi cand a semnat cu noi, galezul a intrat intr-un mediu ostil, doar pentru ca girantul sau a fost inamicul numarul 1 al presei, Florentino Perez. L-au taxat dur din secunda in care realmadrid.com a anunta oficial transferul sau pe Santiago Bernabeu. Nu i s-a iertat nimic, ba chiar din contra, orice mic detaliu s-a transformat intr-o mare problema. Nu s-a ajutat nici el mereu, cu toate ca publicul si fanii l-au sprijinit initial. Poate ca pentru ei, Gareth Bale ar fi trebuit sa apeleze la decenta, dar ce te faci cand si acel public devine partas la actiunile presei? Si te fluiera la fiecare contact cu mingea, desi nu esti cu mult mai slab sau eficient ca joc prin comparatie cu spaniolii care fac parte din lotul Realului si care sunt ovationati?

Bale a gresit enorm aseara. Dar nu este singurul.

Situatia sa este una complexa si una peste alta, iesirile presei si ale fanilor au dus catre astfel de momente jenante. Niciodata nu avea voie sa faca ceea ce a facut aseara. Dar, asa procedeaza uneori oamenii care nu mai rabda, care nu mai suporta, care cedeaza. Iar Bale a cedat. Nervos, dar a cedat. Aventura lui la Real Madrid s-a incheiat cel mai probabil, iar Gareth Bale stie asta. Eu personal nu ma pot supara pe un om diferit. Pe un om care actioneaza diferit. Pe un om care se comporta diferit. Ma pot supara in momentul in care numele Real Madrid e luat insa la misto.

Despre autor

Tags: ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap