Zinedine Zidane la un pas de a dobori recordul de invincibilitate al clubului

zinedine-zidane-real-madrid

Pe 6 aprilie 2016, Zinedine Zidane suferea ultima infrangere pe banca tehnica a madrilenilor. Au trecut 9 luni de la partida pierduta de Los Merengues la Wolsfburg, iar Zidane a uitat gustul esecului. Contestat inca de unii, admirat si respectat de majoritatea fanilor blanco, tehnicianul francez se apropie de recordul de invincibilitate din istoria echipei noastre detinut de olandezul Leo Beenhacker.

De la ultima infrangere suferita pe banca “albilor” in aprilie 2016, Zinedine Zidane n-a avut doar meciuri usoare. In fata echipei sale s-au perindat pe rand Manchester City in dubla mansa eliminatorie in Liga Campionilor, FC Barcelona in doua randuri si de fiecare data in deplasare, Atletico Madrid in finala Ligii Campionilor si in campionat (in deplasare), FC Sevilla, CF Valencia sau Athletic Club de Bilbao. Per total, in 49 de meciuri pe banca tehnica a lui Real Madrid, tehnicianul care este deocamdata considerat de mult specialisti “un norocos” a pierdut doar doua jocuri, a castigat 38, a strans 123 de puncte, echipa sa marcand nu mai putin de 144 de goluri. Se putea mai bine, se putea si mai rau, insa Zinedine Zidane – antrenorul – isi face cu rapiditate loc in elita tehnicienilor la nivel mondial.

Sa pierzi doar doua jocuri pe banca tehnica a unei echipe nu inseamna deloc putin lucur. Chiar daca acea echipe se numeste Real Madrid. Chiar daca ai la dispozitie o sumedenie de jucatori importanti. Chiar daca esti un privilegiat pentru ca ai ajuns sa antrenezi un nume atat de mare, pentru ca ai fost un fotbalist extrem de mare, poate fara egal. Zidane este insa in continuare modest. Cu picioarele pe pamant ca intotdeauna, admite ca inca invata. O face aproape zilnic pentru ca misiunea sa nu se opreste dupa o victorie chinuita in fata lui Gijon sau dupa un succes entuziasmant pe Vicente Calderon. De cand a sosit la Real Madrid, Zizou a obtinut insa urmatoarele rezultate cu echipe importante ale Spaniei si ale lumii. Sa le trecem in revista:

-Atletico Madrid: 3 meciuri- 2 victorii si o infrangere
-FC Barcelona: 2 meciuri- 1 victorie si un egal (ambele in deplasare)
-FC Sevilla: 2 meciuri – 2 victorii
-FC Valencia: 1 meci – victorie
-Athletic Bilbao: 2 meciuri- 2 victorii

Asadar 10 meciuri contra echipelor de top ale Spaniei, 8 victorii, un egal si o singura infrangere! In tot acest timp, Zidane a cucerit doua trofee (Uefa Champions League si Supercupa Europei), iar in aceasta luna se va lupta pentru cel de-al treilea trofeu al carierei sale: Campionatul Mondial al Cluburilor. Zizou a preluat Real Madrid la inceputul anului, intr-un moment in care Real era la distanta apreciabila de liderul FC Barcelona. Nu doar ca a terminat sezonul trecut la un singur punct distanta de campioana, dar la finalului anului 2016, o pozitioneaza pe Real Madrid la 6 puncte de FC Barcelona si la 9 puncte de Atletico de Madrid. 33 de meciuri consecutive fara infrangere aduna francezul, o performanta care la Madrid nu s-a mai intalnit din sezonul 1988/1989 si pe care Zizou se pregateste sa o doboare.

Despre autor

Tags: ,

Riley

Riley

La camiseta del Real Madrid es blanca, se puede manchar de barro, sudor y hasta de sangre, pero nunca de verg├╝enza!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap