Aici seful e Lopetegui!

Julen Lopetegui, Real Madrid

Nici nu am ajuns in luna septembrie si Lopetegui a luat deja niste decizii interesante, care par destul de drastice. Courtois continua sa se afle in umbra lui Navas, Vinicius a debutat, dar la Castilla, nu la prima echipa, iar Marcelo s-a trezit schimbat dupa pauza, pentru ca banda lui era o strecuratoare. O decizie pe care, pana acum, niciun antrenor nu a luat-o, cu atat mai putin atat de devreme, in etapa a doua. Ceea ce transmite Julen este un mesaj clar: in vestiarul Realului nu este loc pentru confuzii, iar cel care greseste, va suporta consecintele.

“M-a surprins schimbarea, insa este decizia lui mister si o respect; eu ma simteam, bine, sunt 100%, puteam duce tot meciul”, a zis Marcelo. Declaratia asta a sunat ca si cum ar fi tipat din toti plamanii ca el era ok si decizia lui Lopetegui a fost dura si exclusiva. Insa brazilianul si-a lasat banda descoperita in timpul meciului si, la un sfert de ora dupa inceperea celei de-a doua reprize, si-a vazut numarul de pe tricou pe tabela care anunta schimbarile.

Lopetegui a surprins prin echipa introdusa pe teren, pentru ca nu semana cu ceea ce astepta toata lumea, incepand cu portarul, care a fost din nou Keylor Navas, titularul lui Julen, de cand bascul a venit la echipa. Totul parea perfect pentru ca, dupa doua meciuri din noul sezon (incluzand si Supercupa Europei) in care titular a fost Keylor, belgianul sa iasa la rampa, insa nu a fost asa. Navas i-a rasplatit increderea cu o buna prestatie, intarind astfel decizia antrenorului.

Nici Luka Modric nu s-a aflat printre titulari aseara. Din cauza Mondialului, croatul s-a alaturat lotului lui Real in ultimele zile de pregatire si s-a antrenat ca sa intre in ritmul echipei, insa la un nivel care se pare ca inca nu il multumeste pe Lopetegui. Astfel ca, la mijlocul terenului, au jucat Isco, Kroos si Casemiro. De altfel, Casemiro a fost singurul nume nou fata de etapa trecuta, cand a jucat Ceballos.
A treia surpriza a antrenorului a fost alegerea lui Nacho, care a facut echipa in mijlocul defensivei cu Sergio Ramos, ceea ce inseamna ca nici Varane nu a fost inca titular intr-un meci din acest sezon. Ieri, francezul a jucat primele sale 30 de minute din acest sezon, inlocuindu-l pe Marcelo in minutul 61.

Tuturor acestor decizii care au fost vizibile ieri, in meciul cu Girona, se adauga aceea ca Vinicius nici nu a fost convocat pentru meciul cu echipa catalana. Cel mai scump transfer al sezonului a debutat pentru echipa blanco, dar la Castilla, nu la echipa mare, pentru ca, in opinia lui Julen, nici el nu este sufficient de bine pregatit in acest moment. Sau, cum a spus la conferinta de presa, are nevoie de “timpul de coacere necesar”.

Acestea sunt mutarile unui antrenor, ale unui technician caruia ii este clar ca el este cel care tine fraiele vestiarului si care stie ca cerintele sale sunt nenegociabile. Iar daca cineva se indoia pana acum, prin deciziile sale, Lopetegui ne-a lamurit pe toti. Aici, la Real Madrid, el este seful.

Despre autor

Tags: , ,

bembiluna

bembiluna

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap