Carlo Ancelotti implineste astazi 55 de ani

Carlo Ancelotti, tehnicianul care ne-a adus in acest sezon a zecea Cupa a Campionilor din istoria clubului, implineste astazi 55 de ani. Nascut pe 10 iunie 1959 la Reggiolo, Ancelotti a evoluat ca fotbalist la Parma, AS Roma si AC Milan, adunand 338 de meciuri in Serie A si 35 de goluri. Fostul mijlocas si-a trecut in palmares ca jucator campionatul Italiei in 1982 cu AS Roma si 1988 si 1992 cu AC Milan. Carletto a castigat ca jucator patru Cupe ale Italiei (toate cu AS Roma) o Supercupa a Italiei (AC Milan), Cupa Campionilor Europeni de doua ori (cu AC Milan) si Cupa Intercontinentala in doua randuri, tot cu AC Milan.

Si-a inceput cariera de antrenor la Reggiana in 1995 si un an mai tarziu a preluat-o pe Parma. A mai trecut apoi pe la Juventus Torino, AC Milan, Chelsea si Paris Saint Germain, iar din 2013 o pregateste pe Real Madrid.
Ca antrenor, Carlo Ancelotti a castigat Cupa UEFA Intertoto cu Juventus (1999), Lo Squdetto (AC Milan), Cupa Italiei si Supercupa Italiei (AC Milan), Liga Campionilor in trei randuri (de doua ori cu Milan, odata cu Real Madrid), Supercupa Europei in doua randuri, Campionatul Mondial al Cluburilor, campionatul Frantei (Paris Saint Germain), Campionatul Angliei (Chelsea), Cupa si Supercupa Angliei (Chelsea), Cupa Spaniei cu Real Madrid.

A fost declarat de catre UEFA, cel mai bun antrenor din lume in 2002, a castigat acelasi titlu in 2007 din partea IFFHS, a fost antrenorul anului in Serie A in 2001 si 2004 si cel mai bun antrenor din Ligue 1 in 2012-2013

Buon Compleanno, Carlo Ancelotti!!!

Despre autor

Tags:

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap