Editorial Juanma Rodriguez: Morata!

Miercuri seara, dupa golul lui Alvaro Morata, care a insemnat eliminarea lui Real Madrid din UCL, un jurnalist italian s-a indreptat spre mine, dand din maini si m-a intrebat: “ Cum de ati lasat sa plece un jucator atat de bun ca Morata?” Iar eu i-am raspuns: “ Pentru ca Juve nu este Real Madrid.” Juve are timp, lui Real Madrid timpul ii lipseste. La Juve nu e o mare problema daca nu joaca 12 ani finala UCL, la Real e o mare problema. La Juve exista rabdarea de a experimenta, de a reusi sau de a gresi, fara ca nimeni sa puna o presiune ucigatore, Real Madrid da examene eliminatorii de fiecare data cand joaca acasa. Juve are de partea sa o presa care se bucura la succesele sale (trebuia sa vedeti reactia de bucurie a reporterilor la egalarea lui Morata), in timp ce aici, la Madrid, Real are parte de o presa care saliveaza de bucurie la esecurile echipei, cu cat mai usturatoare, cu atat mai bine.

Tot miercuri, l-am auzit pe Javier Ares zicand ca Morata a trebuit sa plece, pentru ca Ancelotti a trebuit sa il tina in echipa titulara pe Gareth Bale, o tampenie incredibila. Pentru ca daca cineva sugereaza asta la radio, fara nicio proba, e ca si cum ai insinua ca Florentino Perez face echipa, de fapt, si, in acelasi timp, ca Ancelotti e un papa-lapte, asa ca ucizi cu astfel de declaratii doua pasari cu o singura prastie. Numai ca nu e asa. Dupa cum s-a intamplat de atatea ori cu copiii veniti de la cantera, asa cum li se va mai intampla multora si de acum incolo, Morata a trebuit sa plece de la Real Madrid, pentru ca voia sa joace mai mult. Aici, la Real, avea inaintea lui trei jucatori mai buni ca el, care ar fi fost un tampon in cresterea lui ca fotbalist.

Operatiunea Morata a fost, fara doar si poate, una excelenta pentru el si minunata pentru clubul care a luat pentru un fotbalist care nu juca 20 de milioane si a pastrat optiunea de recumparare. Nu a fost prima data si probabil ca nu este nici ultima cand un fost component al lotului se razbuna pe echipa pe care o iubeste. Pentru ca Real continua sa fie echipa pe care Alvaro o poarta in inima, iar gesturile sale de dupa marcarea golului imi dau dreptate. Transferul lui a fost la fel de bun ca acela al lui Di Maria, fara a carui prezenta se spunea ca se va darama Bernabeul si nu s-a intamplat, sau ca trasferul lui Ozil. Si cu ei, inainte, s-a facut aceeasi “nebunie”, numai ca argentinianul si neamtul nu s-au dovedit, la echipele unde au mers, la fel de buni pe cat spuneau specialistii. Deci, dragul meu coleg jurnalist italian, Morata a plecat…pentru ca Juve nu e Real Madrid.

PS. Daca Morata se va intoarce, ceea ce nu prea cred, si va reusi sa marcheze pentru Real impotriva lui Juve, printr-o ciudata coincidenta, am deja titlul pregatit: Morata face, Morata repara. (expresie intraductibila din spaniola, un joc de cuvinte mora-Morata).

traducere dupa articolul jurnalistului Juan Manuel Rodriguez

Despre autor

Tags: ,

bembiluna

bembiluna

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap