Suprematia istorica a Realului incepe sa tremure

Daca se confirma tot mai probabilul succes al Barcelonei in La Liga, inseamna ca, in ultimii sapte ani, Real Madrid a castigat doar un titlu (2011-2012), in timp ce celelalte sase au fost revendicate de Barcelona (5 trofee) si Atletico Madrid (unul). Astfel,echipa blanco se regaseste intr-una dintre cele mai grele perioade, depasite doar de cea interbelica, atunci cand Real a asteptat 17 ani un titlu.

Real Madrid continua sa fie regina competitiei interne spaniole, cu 32 de titluri de campioana, dar, daca nu va castiga competitia in acest an, va fi departajata de Barcelona de doar noua victorii in La Liga, caci echipa catalana va deveni campioana pentru a 23-a oara. Astfel, se poate spune ca echipa blaugrana a redus distanta, in doar sapte ani, de la 13 la 9. Echipa madrilena nu si-a pastrat cadenta de a castiga La Liga pe care o avea in trecut, iar acest lucru se vede. Desi distanta este inca apreciabila, la Real Madrid obiectivul sezoanelor urmatoare ar trebui sa fie recastigarea constantei in a castiga campionatul intern.

Astfel, cea mai neagra perioada din istoria blanco, din acest punct de vedere, a fost cea cuprinsa intre anii 1932 si 1954, adica in epoca de dinaintea venirii lui Di Stefano; clubul blanco nu mai cunoscuse succesul in competitia interna de 17 ani (in timpul razboiului nu s-a jucat). O parte a acestui decalaj din ce in ce mai mic intre Real si Barca vine si din perioadele antrerioare; astfel, dupa perioada in care Quinta lui Buitre a castigat 5 titluri consecutive in anii ’80, Barcelona a castigat 11 trofee (care vor fi, probabil, 12), iar Madridul doar 7.

Aceste statistici nu au lasat indiferenta conducerea blanco, care isi doreste ca Real sa conduca in Spania din acest punct de vedere, insa pare sa nu fi gasit solutia optima, desi, in ultimii ani, s-au obtinut cateva rezultate impresionante. Pe de alta parte, daca Barcelona va castiga UCL pe 6 iunie, va avea cu una mai mult decat Realul “color” (adica in perioada moderna a fotbalului, considerata dupa anii ‘70).

In concluzie, este timpul ca la Real Madrid sa se stranga randurile si sa se inceapa o perioada de triumf, atat in Spania, cat si in Europa, pentru a mai putea sa ne bucuram de titlul de cel mai bun club de fotbal din istoria acestui sport.

Despre autor

Tags: , ,

bembiluna

bembiluna

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap