Explicatii la articolul « Florentino – Dimision »

Din pacate, ma simt nevoit sa explic articolul precedent, numit « Florentino – dimision ».

Am crezut ca sunt foarte evident, dar realitatea ne arata ca nu am fost deloc 😊

Asadar, iata intai explicatia, apoi argumentarea ei : TOT articolul este o ironie, de la cap la coada !

De unde a plecat ? Are legatura totala cu articolul scris de mine acum ceva timp, mai exact acesta Ce fel de lider este Florentino Perez? – Real Madrid Romania. Era o referinta pe care am considerat-o clara, asta fiind o eroare. Spre exemplu, folosirea in exces a expresiei “ZZ e un om de onoare” se voia a fi indicatorul clar ca la asta ma refeream…

Cum scriam acolo, exista mai multe tipuri de lider, cel pe care am incercat eu sa il copiez fiind tipul de lider Vulpe.

Inainte de toate, sa explic si care sunt personajele, asa cum le-am dorit in analogie. Perez e Cezar, Zidane e Brutus, iar eu sunt Marc Antoniu.

Reiau pe scurt ; in piesa Iulius Cezar, a lui William Shakespeare, Brutus il omoara pe Cezar din dorinta de a ajuta Republica, in ciuda faptului ca Cezar ii fusese ca un tata, de fapt chiar tata-vitreg. Cezar il iubise pe Brutus si Brutus pe Cezar, dar cand a fost vorba sa aleaga, Brutus nu a stat pe ganduri. Brutus este tiparul omului onorabil, dar neexperimentat politic.

Pe de alta parte, unul din cei care i-au fost loiali lui Cezar, punand prietenia lor mai presus decat Republica a fost Marc Antoniu.

La moartea lui Cezar, Brutus vine in fata cetatenilor Romei si le tine un discurs prin care explica onest de cee a facut ceea ce a facut. Apoi, greseala fatala, ii permite lui Marc Antoniu a tina si el un discurs, acesta promitandu-i ca nu il va ponegri pe Brutus si nu va indemna oamenii spre revolta.

Marc Antoniu tine un discurs care, aparent, il elogiaza pe Brutus pentru fapta sa, dar in realitate strecoara in discurs soparla dupa soparla pana cand publicul starneste revolta si il omoara pe Brutus (pe care il aclamasera 10 minute inainte).

Asadar, ceea ce am incercat eu, a fost sa ascund sub ironia aceasta accentuata parerea mea adevarata. Ca sa nu existe niciun dubiu acum, o sa o scriu brutal : gasesc scrisoarea lui Zidane a fi scandaloasa. Cred ca nerecunostinta sa este monumentala, iar « explicatia” oferita este absolut penibila, cu scuzele de rigoare pentru aceste cuvinte dure.

Toata scrisoarea este o palma continua la adresa lui Perez, nu are nicio urma de autoanaliza, nu isi asuma absolut nicio responsabilitate.

Daca de la fanii lui ma asteptam la asta, pana la urma fanii sunt subiectivi, ma asteptam la mult mai mult de la el.

Si cand te gandesti ca incepe scrisoarea cu declararea recunostintei fata de Perez…

Asadar, ca sa intelegeti corect ce am vrut sa zic, daca mai doriti sa investiti 5 minute, va rog sa recititi articolul si sa considerati corect tot ce am scris la « unii ar zice ca » 😊. Aia e parerea mea 😊

E o palma binemeritata de mine, mi-o asum !

Hala Madrid !

Despre autor

sanbk2002

sanbk2002

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap