FC Porto spera sa oficializeze joi transferul lui Iker Casillas

FC Porto asteapta sa oficializeze joi transferul lui Iker Casillas, anuntat de presa portugheza drept cel mai important transfer din istoria campionatului lusitan. Casillas asteapta o oferta scrisa din partea portughezilor, mai ales dupa ce unul dintre agentii lui Iker a confirmat interesul legendei blanco pentru a trece sub comanda lui Julen Lopetegui.

FC Porto va inainta cel mai probabil in cursul zilei de joi oferta care din sursele realmadrid.com.ro se ridica la 2,5 milioane de euro net pe sezon. Casillas va castiga in sezonul 2015-2016 suma de 7,5 milioane de euro net la Real Madrid urmand ca in 2016-2017 sa castige 7 milioane, astfel ca diferenta salariala este destul de importanta. Casillas isi doreste sa mearga la Porto, dar surse din anturajul capitanului anunta ca Iker ar vrea ca Real Madrid sa acopere restul salariului sau sa-i ofere despagubiri contractuale care sa acopere salariul pe care Casillas il va pierde in acesti doi ani.

In oricare dintre situatii, Casillas va deveni cel mai bine platit jucator din istoria Liga Sagres, iar daca va accepta oferta “dragonilor” va ramane timp de trei ani la Porto. Presedintele lusitanilor ar fi marturisit aseara ca este dispus sa ridice oferta chiar si la 3 milioane de euro anual, ceea ce i-ar aduce lui Casillas un venit de 9 milioane de euro net in urmatorii trei ani de contract, fata de 14,5 cat ar urma sa incaseze la Madrid in acesti doi ani ramasi. Diferenta este in aceasta situatie de 5,5 milioane de euro net si de 11 milioane brut.

Aproape sigur, Real Madrid va incerca sa acopere o parte din aceasta suma. In momentul de fata, gruparea blanco detine 50% din drepturile de imagine ale fotbalistului sau legendar, drepturi care se vor intoarce in mainile lui Iker in momentul transferului. Mai exact, trei-patru milioane de euro in plus pe sezon va castiga Casillas in Portugalia din societatile sale private: Ikerca, Casillas Futbol&Marketing si Ikerfer1981, pentru ca este putin probabil sa cedeze aceste drepturi clubului portughez (PSG, cu care Casillas a negociat duminica, cerea 50% din drepturile sale de imagine obligatoriu in contract). Asadar, daca Real Madrid acopera unele despagubiri, iar FC Porto ii ofera 3 milioane de euro anual, Casillas va castiga in Portugalia minim 6 milioane de euro pe sezon, va fi titular si va juca in Uefa Champions League probabil an de an.

In aceste conditii si tinand cont de faptul ca Real Madrid este la un pas de transferul lui David de Gea, cele trei parti sunt condamnate sa se inteleaga. Joi s-ar putea incheia aceasta afacere, iar Iker Casillas ar putea parasi Real Madrid dupa 25 de ani.

Despre autor

Tags: , ,

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap