INCREDIBIL: Cristiano Ronaldo, Gareth Bale si James au adus in 2015 suma de 50 de milioane de euro clubului Real Madrid

Cristiano Ronaldo continua sa produca foarte multi bani anual pentru Real Madrid. Super starul portughez a fost in 2015 cel de-al treilea cel mai bine platit sportiv din lume dupa boxerii Floyd Mayweather si Manny Paquaio. Conform revistei Forbes, in 2015 Ronaldo a incasat 80 de milioane de dolari fiind cel mai bine platit fotbalist din lume.

Cristiano Ronaldo, locul 3 in topul celor mai bine platiti sportivi din 2015
Cristiano Ronaldo, locul 3 in topul celor mai bine platiti sportivi din 2015

In acest context si desi nu traverseaza un moment extraordinar profesional, Ronaldo asigura clubului Real Madrid incasari de 20 de milioane de euro pe an. Cristiano si-a cedat jumatate din drepturile de imagine clubului blanco, drepturi de imagine care in 2015 au insemnat 39.357.000 de euro. Asadar, 19.678.500 de euro revin gruparii blanco, o suma pe care niciun alt fotbalist n-a mai produs-o pentru un club in intreaga istorie a fotbalului mondial! La aceasta suma se adauga incasarile din vanzarile de tricouri cu numarul 7, tricouri care din 2010 de cand si-a ales acest numar sunt cele mai bine vandute de la Real Madrid. (la fel s-a intamplat si in 2009 cand Ronaldo purta tricoul cu numarul 9).

La capitolul drepturi de imagine, cel de-al doilea clasat in topul mondial este Lionel Messi care produce 18.5 milioane de euro, dar din aceasta suma, jucatorul isi trage partea cea mai importanta. Al treilea jucator din lume ca drepturi de imagine este Gareth Bale, care aduce 15.4 milioane de euro din publicitate, in timp ce pe locul patru se situeaza un alt jucator de la Real Madrid, James Rodriguez, cu 15.3 milioane de euro. Fiecare dintre ei ofera 50% din aceasta suma clubului Real Madrid. Ceea ce inseamna ca Ronaldo, Bale si James Rodriguez, fara a cuantifica vanzarea de tricouri, produc doar din drepturi de imagine clubului Real Madrid suma de 34.000.000 de euro. Adaugand celelalte avantaje oferite clubului (in special de portughez) si incluzand si vanzarea de tricouri sau implicarea lor in actiunile Fundatiei Real Madrid, doar cei trei jucatori aduc aproximativ 50.300.000 euro clubului Real Madrid, anunta Intereconomia TV.  Niciun club din fotbalul mondial nu incaseaza aceasta suma de la proprii jucatori din drepturile de imagine, sustine revista Forbes, care ofera toate aceste date cititorilor sai.

In ceea ce priveste topul celebritatilor din lume, Ronaldo ocupa si aici un loc excelent, fiind clasat in primii 10 in spatele unor sportivi ca Floyd Mayweather si Manny Paquaio, cantereti precum Katy Perry si Taylor Swift sau actori precum Robert Downey Jr. Conform Forbes, Ronaldo are in acest moment o avere estimata la 250 de milioane de dolari.

Despre autor

Tags: , , , , , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap