Interviu Karim Benzema: “Suarez e un fotbalist foarte bun, dar eu muncesc ca sa raman la Real”

karim-benzema

Înainte de a pleca spre Brazilia, Karim Benzema s-a întâlnit cu jurnaliştii de la Marca, în cantonamentul echipei naţionale a Franţei de la Clairefontaine. Karim este foarte bine dispus, pentru că trăieşte una dintre etapele cele mai bune din viaţa sa. După ce şi-a împlinit un vis cu Real Madrid, La Decima, se gândeşte acum la un alt obiectiv: un titlu mondial. Pentru că fost dezamăgit că nu a fost convocat la mondialul sud-african, îşi depăşeşte acum această dorinţă şi se pregăteşte pentru evenimentul mondial din Brazilia. Şi ştie, de asemenea, că la întoarcere, îl aşteaptă la Madrid un sezon fantastic.

I: Ai câştigat La Decima, acum eşti convocat pentru mondial. Încă mai crezi că e doar un vis?
R: Am venit la Madrid ca să câştig La Decima. Am visat de mic la acest trofeu şi sunt foarte mândru că mi-am îndeplinit visul, pentru că e ceva ce nu se poate uita. Însă în fotbal, lucrurile se desfăşoară foarte repede. Acum ne pregătim de mondial, însă ceea ce am trăit în acest an va rămâne în istoria noastră de fotbalişti.

I: Te-ai fi aşteptat la o aşa primire din partea fanilor, la întoarcerea de la Lisabona?
R: E prima dată când trăiesc aşa ceva. Şi când câştigam la Lyon aveam fani care ne urmau, însă că acum la Madrid nu am mai văzut niciodată. A fost incredibil să vedeam toată mulţimea aceea la Cibeles, la şase dimineaţa, a fost magnific. Se vedea că fanii aşteptau mult acest succes, aşteptaseră atâţia ani, iar acum meritau toată bucuria, aşa că mă bucur, în special pentru ei. Şi noi, că fotbalişti, am aşteptat mult acest moment, au fost ani mulţi de muncă, am fost lipsiţi de noroc uneori, însă acum am reuşit.

I: Nu v-a fost uşor nici anul ăsta. Te-ai gândit că s-ar putea să rataţi trofeul şi anul ăsta, chiar în finală?
R: A fost greu, mai ales după ce ei au marcat primii. Mereu a fost greu împotriva lui Atletico, e o echipă care nu te lasă să te mişti comod în teren, însă am jucat bine. Cred că am încercat tot meciul să marcăm, aşa că la final am meritat acest succes. Nu ne-am predat, iar la final victoria a venit ca un premiu meritat.

I: Pentru tine nu a fost uşor. Ce ai gândit când ai văzut că eşti schimbat, în momentul în care echipa ta era condusă, mai ales că jucaseşi cu dureri până atunci?
R: Eram puţin dezamăgit de felul în care merg lucururile, însă m-am gândit că mai e destul timp să egalăm. Pe bancă, m-am comportat ca cel mai mare fan al echipei. Nu mă simt bine când nu îmi pot ajuta colegii din teren. Însă nu ne-am pierdut speranţa nicio clipă, nici cei din teren, nici cei care îi susţineam de pe bancă.

I: După ce a trebuit să ieşi şi după ce ai auzit ceva critici la adresa ta, nu crezi că nu trebuia să joci, mai ales că erai accidentat?
R: Nu a fost o greşeală că am jucat, voiam să o fac. Să câştigi UCL nu înseamnă doar o partidă, e ceva ce se câştigă de la începutul competiţiei, încetul cu încetul. Eu eram accidentat, la fel era şi Cristiano, şi el e unul dintre cei mai buni jucători din lume. Şi când nu eşti în formă maximă, se vede şi pe teren. E adevărat că eram accidentat, însă e important că am participat la această competiţie şi că am ajutat echipă. În momente ca acesta, nu te gândeşti la consecinţe la ce se va întâmpla după meci, ci doar la ceea ce e mai bine pentru echipa ta, iar eu eram sigur că pot ajuta.

I: Ce obiective ai acum? Îţi dai seama că ai putea încheia un sezon formidabil?
R: Vreau să câştig tot, ceea ce, de altfel, este obiectivul principal la Madrid. Vom munci pentru a câştiga tripleta şi ne dorim toate cele şase titluri posibile. Mai avem de jucat Mondialul cluburilor, Supercupa Spaniei, Supercupa Europei, Liga spaniolă, apoi din noi UCL şi Cupa Spaniei. Trebuie să le câştigăm pe toate şi putem face asta, pentru că formăm o echipă mare.

I: Crezi că toate aceste titluri te pot apropia de un alt scop al tău, Balonul de Aur?
R: Ca să pot aspira la Balonul de Aur, trebuie să continui să muncesc. Cred că am făcut un sezon bun, acum urmează Mondialul din Brazilia. Normal că titlurile câştigate mă pot apropia de acest trofeu individual, însă deocamdată este puţin cam departe.

I: Este acesta cel mai bun sezon al tău la Madrid?
R: Da, pentru că am câştigat cele mai multe titluri.

I: Cum te simţi, jucând cu fotbalişti că Cristiano sau Bale?
R: Uneori e uşor să joc cu ei, alteori e mai complicat, însă sunt încântat că pot evolua alături de ei, pentru că sunt doi fotbalişti imenşi. Este, de asemenea, o plăcere să fac parte din BBC. Anul ăsta am reuşit să ajungem aproape de 100 de goluri, iar sezonul următor vrem să depăşim această limită. Să vedem dacă este posibil.

I: Fanii de pe Bernabeu sunt foarte exigenţi. Crezi că sunt aşa în special cu tine?
R: Pe Bernabeu au fost fluieraţi jucători că Zidane, Ronaldo, Casillas… Sunt exigenţi, vor să nu ratezi un gol sau pasele, aşa că trebuie să munceşti mereu pentru a fi la maximum de potenţial. Asta e situaţia şi trebuie să mi-o asum, să înţeleg că asta mă poate face mai bun, pentru a da ce am mai bun în fiecare fază.

I: Se vorbeşte de Luis Suarez. Te temi pentru postul tău dacă ajunge la Madrid un jucător ca el?
R: Eu dorm bine, mă trezesc bine, mănânc bine. Oricine poate veni, mai ales la Madrid, unde ajung cei mai buni jucători din lume. În ceea ce mă priveşte, muncesc ca să rămân la Real. Nu simt presiune în caz că vine Luis, e un jucător foarte bun şi a făcut un sezon excelent, însă în fotbal trebuie să faci mai mult decât un sezon bun. E un fotbalist foarte bun şi, dacă vine, ne va ajuta.

I: Ce i-a oferit Ancelotti lui Benzema?
R: Mai mult decât orice, aşa cum face şi Zidane, mi-a dat încredere, de aceea am făcut partide foarte bune. De asemenea, Florentino a fost mereu aproape de mine, din prima zi în care l-am cunoscut. M-a susţinut mereu, mai ales în perioadele dificile.

I: Meciul cu Bayern a fost el mai bun al tău din tot sezonul?
R: Nu ştiu dacă a fost cel mai bun, însă a fost extrem de important, mai ales din cauza semnificaţiei pe care o avea această partidă. A fost incredibil să câştigăm împotriva unei echipe atât de bune.

I: Presa zvoneşte că vei pleca de la Madrid. Te preocupă acest lucru sau ai încredere în decizia antrenorului şi a clubului?
R: Presa poate spune orice. Eu am un contract, sunt la Madrid şi, dacă se va putea, mi-aş dori să rămân aici toată viaţa. Am venit pentru a câştiga titluri şi, dacă e după mine, aş rămâne aici pentru totdeauna. Nu îmi doresc să plec niciunde.

I: Simţi că aţi pierdut şansa să faceţi tripleta anul ăsta?
R: Am avut tripleta în mână, însă a fost un sezon foarte dur, lung, dar trecuseră mulţi ani de când Madridul nu mai ajunsese aşa departe. Însă în sezonul următor, vrem tripleta. Anul ăsta a fost o chestie de mental, mai ales după ce am câştigat acasă contra lui Bayern, însă în fotbal trebuie să fii mereu la nivel maxim. Cred însă că a fost un sezon mare, din toate punctele de vedere.

I: Care e cheia succesului la Real în era Ancelotti?
R: Calmul, faptul că nu am luat-o razna. Am ştiut mereu cum stau lucrurile, am stat bine în teren mereu, iar echipa are multă valoare, aşa că poate face mereu diferenţa.

I: Cum e Varane? Crezi că finală de la Lisabona i-a dat încredere?
R: Clar, dacă va continua aşa, într-un an sau doi va deveni cel mai bun fundaş central din lume.

I: Se spune că ar putea ajunge la Chelsea.
R: Nu am vorbit cu el despre asta, însă cred că va rămâne la Real.

I: Este diferit rolul pe care îl joci la naţională Franţei faţă de ceea ce faci la Madrid?
R: În fiecare meci al naţionalei trebuie să fiu cel mai bun. Mai ales, am mai multă presiune, mai multă responsabilitate. Însă voi munci pentru a fi cel mai bun, mai ales că mă simt bine fizic şi mental. Însă psihicul e cea mai importantă componenta, pentru că dacă acest aspect nu funcţionează, nu merge nimic.

I: Ţi-e teamă că mondialul îl va afecta pe Cristiano, din punct de vedere fizic?
R: Are ceva ani de când joacă mereu, în toate meciurile, însă îi doresc toate cele bune, să joace la Mondial şi să nu se resimtă la nivel fizic.

I: Ce ne poţi spune despre prelungirea contractului tău?
R: Sper să ajung la un acord cu Real Madrid, pentru că nu există alt club ca acesta. Pe măsură ce trece timpul, mă simt din ce în ce mai bine aici, nu mă gândesc decât la Madrid. Sunt fericit aici, cu familia mea, pentru că părinţii mei merg mereu cu mine, oriunde m-aş duce.

Daniela Pitigoi

Despre autor

Tags:

bembiluna

bembiluna

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap