Pintus, Dupont si o intrebare pe care nu si-o pune nimeni

Debut de sezon trist in care, fara sa vrei, remarci cateva constante: jocul slab, lipsa de entuziasm din tribune, lipsa de entuziasm si speranta a madridismului din intreaga lume, o serie uriasa de regrete, multe reprosuri si…poate cea mai mare constanta dintre toate, accidentarile pe banda rulanta.

Curios, Gareth Bale nu se numara (inca) pe lista fotbalistilor accidentati in startul sezonului. Avem insa nu mai putin de 6 fotbalisti indisponibili pentru urmatorul meci, la care se adauga Sergio Ramos care va fi suspendat. Lucrurile in acest moment stau asa:

  • – Marco Asensio, ruptura de ligamente, va reveni pe teren la anul
  • – Rodrygo Goes, probleme la muschii aductori, va reveni pe finalul lui septembrie
  • – Eden Hazard, probleme la muschi, va reveni pe teren in prima jumatate a lui septembrie
  • – Brahim Diaz, probleme la muschi, va reveni pe teren la mijlocul lui septembrie
  • – Isco Alarcon, probleme la muschiul femural, va reveni pe teren in septembrie
  • – James Rodriguez, accidentare la glezna, revine undeva in septembrie

Prin urmare, accidentari importante, care ii face pe baietii de mai sus sa rateze minim 5-6 meciuri din startul sezonului. Fara sa-l mai adaug pe Marco Asensio a carui accidentare este mult mai grava.

A plecat Pintus, a venit preparatorul fizic al campioanei mondiale

Daca adunam toate accidentarile de la inceputul sezonului, lista merge spre 10 jucatori. Nu mai putin de 7 dintre ele sunt leziuni musculare, Isco fiind cea mai recenta dintre ele.

Sosirea lui Gregory Dupont in locul lui Antonio Pintus a fost primita cu urale de presa. E si firesc, pentru ca vorbim despre unul dintre cei mai buni preparatori fizici din lume. Dupont a semnat cu Real Madrid, unde are un salariu pe care multi tehnicieni buni din fotbalul mondial l-ar invidia: 2 milioane de euro pe an!

Realul a trecut de era Pintus, a imbratisat pentru perioada metodele lui Oscar Caro, preparatorul fizic adus de Lopetegui si a ajuns pe mainile unui tip care a facut minuni la reprezentativa Frantei.

Care sunt cauzele? Merita Dupont aratat cu degetul?

Problema care se pune este: cine raspunde pentru toate aceste accidentari si pentru criza generala in care a intrat Real Madrid la acest capitol.

Pintus a fost si el aratat in multe randuri cu degetul, probabil, de cele mai multe ori, nemeritat. Oscar Caro de asemenea. Acum, Gregory Dupont preia acest rol si imbraca haina vinovatului de serviciu.

Real Madrid a jucat in pretemporada 7 meciuri amicale, acumuland totodata distante impresionante. Iar adversarii nu au fost tocmai de liga a patra: Bayern Munchen, Arsenal, Atletico, Tottenham, Fenerbahce, Salzburg si Roma. La aceste meciuri amicale se adauga deja partidele de campionat cu Celta si Valladolid.

Mai toata presa arata cu degetul echipa medicala a clubului. Altii, ceva mai putin toleranti cauta prin sertare poze cu Zidane pentru a le folosi la articolele in care francezul este considerat vinovat.

Exista si o a treia parte din presa spaniola care invoca ghinionul sau prefera sa loveasca direct in Florentino Perez si Clinica Sanitas la Moraleja, pe care (cumva) presedintele blanco e obligat sa si-o asume.

Intrebarea la care va invit sa cugetati

Si totusi…exista un detaliu pe care nimeni nu il ia in calcul. O intrebare pe care nimeni nu si-o pune si pe seama careia, va invit sa discutam.

Cristiano Ronaldo (desigur, un atlet impecabil si un tip superprofesionist care se pregatea ca nimeni altul) nu a suferit acest gen de accidentari musculare la Real Madrid. Cel putin nu unele care sa-l tina mai departe de doua saptamani de teren.

Intrebarea este: nu cumva viata dezordonata, extrasportiva si lipsa de seriozitate in pregatire a anumitor fotbalisti de la Real Madrid poate atrage aceste accidentari musculare destul de serioase?

Despre autor

Tags: ,

Laur Anghelache

Laur Anghelache

Orice om este prost cel putin 5 minute pe zi; intelepciunea consta in a nu depasi acesta limita. #SiempreMadridista

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap